BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 13 november 2022

13 november 2022 Eerste Zondag van de Advent | Ambrosiaanse Kalender

1 opmerking:

Anoniem zei

Der ambrosiaanse ritus heeft hier nog de oudkerkelijke traditie van een 40-daagse vasten- en boetetijd voor Kerstmis behouden.
De armeens-apostolische kerk heeft de oorspronkelijke tijdsindeling behouden: zij volgen wel de gregoriaanse kalender, maar vieren zoals oospronkelijk in de ude Kerk de Geboorte Christi en Zijn doop in de Jordaan op dezelfde dag, en wel 6/7 januari. Hun 50 (vijftig)daagse vasten- en boetetijd wordt vleesloos streng nageleefd en begint op de zondag tussen de 15e en de 21e november.
De syrisch-oriêntalen en de orthodoxen van de westerse patronaten gebruiken de gregoriaanse kalender, de slavische (Russische en Servische) de juliaanse kalender, waarbij hier zoals in de Oude Kerk de Epiphanie de grote feestdag is en de kersttijd voortgaat tot de doop in de Jordaan, in Rusland met waterbegieting van de gelovigen en met het traditionele ijswaterbas(zwemmen).
De traditie in de Rooms-katholieke Kerk zingt in de zondag vóór de advent (einde van het kerkelijk jaar) in de Hl.Mis 2x het indrukwekkende DeProfundis (Introitus en Offertorium).
De Armeniêrs hebben overigens ook een adventskrans met kringvormig 7 lila kaarsen op de krans (7 x 7 dagen, de volkomenheid en goddelijk getal) en in het centrum 1 grote witte kaars, die in de Kerstnacht ontstoken wordt (symbool voor Jezus Christus).
Het is fantastisch de rijkdom van het christelijk geloof te beleven en vreugdevol te aanschouwen- in heerlijk contrast tot de ketterse en zotte toeren van neppaus "Franciscus" in Bahrain en el.ders

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------