BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 19 oktober 2022

Gezichten van Maria – Beelden van Licht: Moskou bereidt zich voor...




5 opmerkingen:

Anoniem zei

3 der 4 foto's tonen Maria en het Jesuskind in de traditie van de Ikoon van Wladimir- ook Nikopoia ("van de Overwinning") genoemd:
Symbool van het bewaren van Rusland, eerst tgen de tatarenstorm, later in alle oorlogen die het russische rijk bedreigden.
De Kleding van Maria is daarom ook helderrood.
De 3e foto toont het Christuskind met zegenende hand als Heerser over de hele wereld- en met de linkerhand van Maria om das kind en wijst met de rchte Hand op het zegenende Christuskind, Redder der mensheid: Maria als Theotokos en als Hodegetria.
Dat is een boodschap aaan het russische volk en ook een boodschap aan de vrijzinnige mainstreamgeindoctrineerde westelijke wereld.

Anoniem zei

Deze prachtige foto's staan in totaal contrast tot de armzalige kitsch van de bastaardkerk in Vlaanderen.
Ik herinner mij goed aan de werkelijk debiele lichtblauwe neonlichtreklame "welkom bijMaria" , die ergens bij een denk/bedevaartplaats voor een paar jaar geplaatst werd.
Ik was bijna zo verbluft als in 2015, toen ik bij een rondreis door Dalmatiê in Medjugorge (Herzegowina) aan de supermoderne biecht"stoel"kooien buiten een houtplakette "Vlaams" ontdekte.
In de Danneels-era was de biecht in Vlaanderen bijna helemaal abgeschaft en verdwenen, maar de laatste rtestant was 1800 km nog ovegebleven...
...Tettittatetuttes...

Anoniem zei

@ 23 oktober 2022 om 14:06

Klopt. 'Vladimirskaya' ikoon. Maria gekroond als Koningin Der Hemelen.

Het is het ikoon die Andrey 'De Vrome' Yuryevich Bogolyubsky, Groot-Prins van Vladimir-Suzdal van 1157 tot zijn dood. Hij vergezelgde zijn vader bij diens verovering van Kiev. De ikoon is van iev naar Vladimir (200 km oostelijk van Moskou) overgebracht, waar Andrey de nieuwe hoofdstad van noordoostelijk Rus gevestigd heeft.

Het is mirakuleus icoon uiteraard, volgens legende door de apostel en evangelist Lucas op de keukentafel van de H. Familie geschilderd.

In de eeuwen daarop volgend werden de Patriarchen van Moscow gekozen in aanwezigheid van het icoon. Het icoon werd vereerd bij de start van militaire campagnes, staatslieden en militaire leiders legden hun eed van trouw af in het bijzien van het icoon.

Het origineel wordt nu bwaard in de Tretyakov Museum in Mocow, en de vereerde copies zal je in vele Russische kerken terugvinden.

Bij ons vind je reclame borden met "Drink Coca Cola", daar dus reclame voor de overwinning van het patriarchaat Moscow, een strijd die al eeuwen woedt, met de hulp van de H. Maagd Maria.

Het hangt er maar vanaf wat je belangrijk vindt. Voor Rusland is het ikoon even belangrijk als de kroonjuwelen van een koninkrijk. Het representeert de macht, en het recht te heersen, omdat God het zo wil.

Anoniem zei

Onderstaande tekst is ontleend aan Het Nieuwsblad van 25/9/'22.

""Patriarch Kirill, de geestelijke leider van de Russisch-orthodoxe kerk, heeft zijn landgenoten na het uitroepen van de (gedeeltelijke) mobilisatie door president Vladimir Poetin op het hart gedrukt niet bang te zijn voor de dood.
“Ga dapper je militaire plicht vervullen. En onthoud dat als je je leven geeft voor je land, je bij God zult zijn in zijn koninkrijk en glorie en eeuwig leven je wachten”, vertelde hij in zijn homilie in het Zachatyevsky-klooster in Moskou"".

Die houding staat toch haaks op alle christelijke principes en beseft hij wel dat hij een barbaarse agressie goedkeurt en naar de mond praat van zijn broodheer Poetin.

The Guardian Angel zei

@ vorige Anoniem,

Dank voor uw bericht.

De proxy-oorlog tussen het Westen en Rusland is eerst en vooral een spiritueel conflict.

Na ooit een actieve voorstander van 'wetenschappelijk materialisme' en het 'atheïsme' te zijn geweest, is Rusland teruggekeerd naar haar Christelijke wortels en heeft het vele verderfelijke beleidsmaatregelen en houdingen van het Sovjet-tijdperk teruggedraaid.

Er lijkt géén andere logische verklaring te zijn voor de antipathie van de Westerse elites tégenover Rusland, dan obsessieve, anti-christelijke haat.

http://kavlaanderen.blogspot.com/2022/08/de-oorlog-tussen-het-westen-en-rusland.html

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------