BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 23 oktober 2022

Aartsbisschop Marcel Lefebvre: "Onze toekomst is ons verleden"

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is ter gelegenheid van de priesterwijdingen in Ecône op juni 1977.

Volgens de Zwitserse krant ‘Nouvelliste’ heeft op 29 juni is ter gelegenheid van de ordinatie een menigte van 4.000 tot 5.000 bedevaarders naar het seminarie gegaan. 50 bussen, een speciale train, en vele auto’s met nummerplaten van uit heel Europa. De internationale pers was aanwezig. Er zijn 14 priesters gewijd, en 24 diakens.

Met deze wijdingen heeft de priesterbroederschap haar excommunicatie bezegeld “a divinis” volgens anti-paus Paulus vi.

Deze speech/preek van Mgr Lefebvre is zijn apologie;

Eerst en vooral; het was de wens van de seminaristen dat ze gewijd zouden worden door specifiek Mgr Lefebvre volgens de Latijnse rite.

Hij zegt dat ondanks de dreiging van excommunicatie, hij ervan overtuigd is dat hij toch volgens de wensen van Kerk, van God, en Zijn H. Bijbel handelt, en stelt dan de vraag; “Maar wat is de Paus? Wat is het Vaticaan? Wat is de H. Stoel? Wat zijn dat?”

Hij beantwoordt zijn eigen vraag; “Waarom heeft Jezus Christus Onze Heer H. Petrus als hoofd van Kerk aangesteld? Om het Geloof te behouden en het voor anderen te houden.”

“Het Vaticaan is niet meer dan de woonst van de opvolger van H. Petrus. Het Vaticaan is niet méér dan dat.”

Het is H. Kerk die de moeder en meesteress van alle Waarheid is. En het is daarom gerechtvaardigd wat we vragen. (Zoals we bij de doopritus ook ook vragen om het Geloof te bewaren. Ons Geloof te geven. Het Katholieke Geloof is wat we vragen. Omdat Geloof omdat het eeuwig leven geeft.”

Mgr. Lefebvre gaat verder en spreekt over de seminaries in de omgeving van Ecône die te koop staan. En zegt bijna laconiek; “Ik ben het toch niet die ze wil sluiten”.

Het Tweede Vaticaans Concillie heeft de inhoud van de H. Mis dusdanig verbasterd, dat de priester niet meer weet zijn rol is.

“Gaan wij vandaag als katholieken de heerschappij van Jezus Christus Onze Heer onze maatschappij en gezinnen ontkennen?” “We bidden anders wel “Uw rijk kome. Uw wil geschiede op Aarde als in de Hemel.” “Gaan we het “Onze Vader” ontkennen?” “Daar waar mensen de heerschappij van Christus niet erkennen, heerst er tweespalt, haat, dissensie, ooorlog.. We hebben de heerschappij van Christus nodig.” “Want Christus brengt geluk, rechtvaardigheid, vrede en naasteliefde”.

“Maar wat zien we publiekelijk? János Kádár is zopas op het Vaticaan uitgenodigd.” János Kádár past in de context van de communistische revolutie van Hungarije in 1956. Kádár heeft als Minister van Binnenlandse zaken zijn land verraden, heeft in Moskou gevraagd, of de Sovjet troepen die al in Hongarije waren de anti-communistische opstand te onderdrukken. 2.500 dood.

“Zij die het Katholieke Geloof respecteren worden geëxcommuniceerd. Zij de katholieken vermoorden (omdat ze katholiek zijn) worden op het Vaticaan uitgenodigd.”.

“Waarom zou ik deze priesterwijdingen niet voltrekken? Er is slechts één reden, om me in lijn te trekken met hun beleid. Ze willen dat ik meewerk aan de destructie van de Kerk.”

“Ik kan me niet van de gedachte ontdoen dat er huurlingen, dieven en wolven in de Kerk zijn. Moet wij ze helpen?” “Wat zou er dan van ons worden?”

“Wel, ik zal je simpelweg zeggen wat er dan van ons zal worden; Onze toekomst is ons verleden. Om te weten wat de toekomst zal zijn, moet je naar het verleden kijken. EN IN VOL VERTROUWEN IN COMMUNIE TE ZIJN MET HET HELE VERLEDEN VAN DE KERK, ZIJN WE ZEKER VAN ONZE TOEKOMST.

Dit moeten wij bevestigen; Jesus Christus heri, et hodie : ipse et in saecula.

Christus gisteren, en vandaag, en hetzelfde voor altijd.

“Dus, als we ons afscheiden van de Christus van gisteren, zullen we niet bij Christus zijn morgen. Dat is mijn conclusive. Ik vraag aan de H. Maagd Maria, om me in mijn ambt bij te staan, en te verzekeren dat deze jonge priesters echt haar kinderen worden, dat ze haar vertrouwen en geloof hebben, en haar liefde voor hun naaste. In de naam van de Vader, de Zoon, de H. Geest. Amen.”

Anoniem zei

In het oude Rome was imperium een vorm van gezag van een burger om een militaire of gouvernementele entiteit te leiden. Het onderscheidt zich van auctoritas en potestas.

Goddelijk en aards imperium

In de katholieke Kerk, wordt het Imperium Dei/Domini als het Goddelijke beschouwd; een superieur imperium, als ultieme Koning der Koningen, boven alle aardse machten.

Als we vandaag naar de wereld kijken. Wie heeft Imperium? Europa in ieder geval niet. De VS? Rusland? China? China lijkt mij een kaarten huis, omdat die hun machten uitoefenen op een te subversieve manier, door infiltratie, duistere deals, misinformatie en disinformatie, manipulatie, omkoperij. De herverkiezing van Xi is tekenend voor hun zwakte. Xi mag de macht hebben, maar aan wie gaat hij die overdragen? Hetgeen een probleem is aangezien hij niet onsterfelijk is.

Imperium is niet een persoon, het is een instituut.

Toen Napoleon heel Europa verroverde op een paar jaar tijd em zijn wet over heel Europa verspreidde – dat is imperium.

Toen Engeland tijdens de Opium oorlogen 7 klokken uit de Chinezen schoot, en een vredesverdrag sloot in ruil voor de helft van alle zilver in China. Maar teruggegaan is, om de andere helft ook aft e halen – dat is imperium.

Toen Duitsland in begin 20ste eeuw een spoorlijn van Berlijn naar Baghdad wilde bouwen – dat is imperium.

Imperium is een geestesingesteldheid, die iets of iemand toelaat de wereld te verroveren, en het ook doet, en ervoor geloofd wordt omdat het welvaart brengt. En als je niet looft, je aan flarden geschoten wordt. En ook daad bij woord kan voegen, zonder dat iemand daar iets aan kan doen.

Jezus zegt in Mattheus 12

“Qui non est mecum, contra me est; et qui non congregat mihi, spargit.”
“Wie niet met Mij is, is tegen Mij, en wie niet met Mij bijeenbrengt, drijft uiteen.”

Dat is Imperium.

En Hij gaat verder;

“Daarom zeg Ik u: Iedere zonde en godslastering zal de mensen vergeven worden, maar lastering van de Geest zal niet vergeven worden. Als iemand zich kant tegen de Mensenzoon, zal het hem vergeven worden, maar wie zich kant tegen de heilige Geest, zal geen vergiffenis verkrijgen, noch in deze, noch in de komende wereld. Gesteld dat de boom goed is, dan is ook zijn vrucht goed; gesteld echter dat de boom ziek is, dan ook zijn vruchten; want aan de vrucht kent men de boom.

De vruchten van het Tweede Vaticaans Concillie kennen we. Hun zonden tegen de H. Geest evenzeer.

De vruchten van de Belgische synode kennen we ook. Indien niet moet je maar naar een groepsfoto van hen kijken. Schooiers en kwallen zijn het. Geen ruggegraat en geen hersenen.

Wie heeft dan getriomfeerd? Mgr. Lefebvre of Paulus vi die hen geëxcommunieerd heeft?

En het is niet de Societeit van Pius x die schismatisch is, maar het Vaticaan zelf. Gemeenschap met Rome is niet het belangrijkste, maar gemeenschap met de Kerk. Het Vaticaan stottert nog wat geluiden vandaag, die alleen illustreren dat ze niet meer weet wat de Kerk is. Hoe zouden die dan de Kerk kunnen leiden?

Als er morgen een goeie grote bom op Rome valt, zou de Kerk dan ophouden te bestaan?

Anoniem zei

Een prachtig filmstuk.
Hartelijk dank aan The Guardian Angel.
Kort- kernachtig- glashelder denkend- klaar en duidelijk geformuleerd.

"Notre avenir est notre passé".
Daar worden alle modernisten en nep-paus "Franciscus" wel ureluut-wild.
Maar het is de essentie van het Christendom.
Het is zeer kort maar treffend gezegd wat in de brief van St.-Paulus aaan de Romeinen, 6, 3-4 staat:

„Weet gij niet, dat wij, zovelen op Christus Jesus gedoopt werden, op Zijn dood gedoopt werden? Zo zijn wij nu met Hem begraven geworden ddor de doop op Zijn dood, opdat zoals Christus uit de doden opgewekt werd door de heerlijkheid van de Vader, wij ook in Nieuw Leven kunnen gaan.“

Anoniem zei

Intussen zijn er nu meer dan 700 priesters bij de Priesterbroederschap St.-Pius X, er zijn 5 seminaries (bomvol), er zijn zeer vele zusters van de FSSPX, de abdijen, kloosters, prioraten moeten vergroot worden, er zijn vele scholen en schooltjes, en ze worden zeer goed bezocht.
En er zijn zeer goede en helpende verbindingen met bevriend gemeenschappen, orden en bewegingen.
De Militia Immaculatae telt meer dan 100 000 leden, de Rozenkransgemeenschappen eveneens.
Gisteren hoorde ik nog een preek, waar de priester zei, hoe gelukkig hij was om als priester te mogen dienen- in dagelijkse pastorale taak.

Destijds heeft Aartsbisschop Lefebvre een beweging op gang gebracht, die nu geweldig groot is en niet meer te stuiten.
Ondanks P.Paulus VI, ondanks P. Johannes Paulus 2 , ondanks Danneels...
Het beste- ook surrealistische commentaar is wel de titel van een vastenbrochure (1991) van de westvlaamse bisschop van Brugge, de intussen wereldberuchte Roger vanGheluwe:
"Hebben wij nog principes?".
Nu, bij Roger, Godfrued, Paul enz. : natuurlijk niet. Het totale tohuwabohu- het diabolische doormekaar- is het enige wat ze tesamen prutsten.
Bij Msgr. Lefebvre en de FSSPX is het antwoord duidelijk en superkort: "Ja!"
Tibi adsum

Anoniem zei

Morgen is het feest van Christus Koning- Christus Rex.
Een feest, dat in het bijzonder in de kerkverolgingen der 20er en 30er jaren der 20e eeuw in Mexico en Spanje door het bloed van zoveel martelaars en martelaressen geheiligd werd.
De introitus "Dignus est agnus" behoort tot de meest verheven gregoriaanse gezangen- in het bijzonder met sonore mannenstemmen:
(Cantarte Regensburg)

Anoniem zei

Mea culpa: van de Hofburgcapelle in Wenen (vroeger in hun jeugd "Wiener Sängerknaben"

https://www.youtube.com/watch?v=JdqVwLh3L50

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------