BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 14 november 2019

Over de maçonnieke vernietiging van de kerken en dé Kerk in Frankrijk


2 opmerkingen:

Anoniem zei

De beeldenstorm van 1566

In tegenstelling met vandaag was Vlaanderen prostestants, en niet Nederland. De beeldenstorm was bijzonder driest in Vlaanderen. In Frankrijk werden, bovenop het kapot slaan van kerken, heiligen beelden, kelken, en het gepis op het H. Sacrament, de geestlijken ook van kant gemaakt. Antwerpen was het ergst getroffen.

Ik geloof altijd dat financiele geschiedenis altijd de meest objectieve geschiedenis is.

Antwerpen was in 1566, het grootste wereldhandelscentrum - daar heerste de beeldenstorm

Kijk maar naar rellen in Hong Kong vandaag. Dat is het letterlijk kapotslaan van het financieel centrum. Hong Kong is history.

75-80% van het Engelse linnen werd in Atnwerpen verhandeld, en de beeldenstorm bracht die handel in gevaar. Sir Thomas Gresham, financier van Elizabeth I van Engeland kwam in Augustus 1566 naar Antwerpen omdat hij een paar enorme leningen nodig had. Na aankomst had hij diner met Willem van Oranje, die hem vroeg of de Engelsen Antwerpen zouden verlaten in het licht van de rellen van de beeldenstorm en maakte een deal met de Engelsen. Gresham is zijn leningen dan maar bij Hollandse financiers gaan afsluiten.

De financiers in Antwerpen hadden bijna geen geld meer, en maakten zelf liever gebruik van de financiele centra van Keulen en Augsburg. Zo erg was het in Antwerpen, dat ze hun geld niet naar meer uit Duitsland naar Antwerpen wilden overschrijven om er hun eigen leningen te betalen. En eisten zelfs niet meer van hun eigen schuldeisers dat die hun leningen betaalden in Antwerpen. Antwerpen was financieel opgedroogd. Het was afgeschreven. Het is in die context dat de beeldenstrom start. Net zoals in Hong Kong. Ze slaan de stad kort en klein, en de rest zal wel volgen.

Kijk naar wie die financiers waren die Antwerpen achtergelatn hadden voor Amsterdam en Londen, en je weet wie de beeldenstorm gestart is. Kijk naar wie de vrijmetselarij gestart heeft. Dat zijn twee dezelfden.

Het is niet de blokkade van de Schelde in 1585 dat Antwerpen op haar knieen gebracht heeft, maar de beeldenstorm.

Anoniem zei

De katholieken zijn altijd al vervolgd geweest.  Het begint bij de kruisiging van Jezus zelf, de vervolging van de apostelen, de vervolging van vroege Christenen, de talloze martelaren door de eeuwen geen, 30 en 80 jarige oorlog, de eindeloze ketterijen, schisma' s.  De Kerk kent maar weinig stabiliteit.  Een echte  wereldmacht heeft de macht voor tenminste een 3, 4, 5 eeuwen maar de katholieke Kerk heeft nóóit zo een periode gekend.  De Kerk is wel altijd de grootste godsdienst geweest, maar macht heeft de Kerk noch de paus ooit gehad.  "Want Zijn koninkrijk is niet van deze wereld".

De strijd die katholieken voeren is niet tegen machten van vlees en bloed, niet tegen de wereldlijke prinsen, maar tegen de machten van de hel.  (Paulus aan de Ephezen, hoofdstuk 6)

Je kan namen plakken op wie die machten van vlees en bloed zijn, wie de ketters zijn, wie hun sponsors en financiers zijn, maar dat is nutteloos historicisme.

De machten van vlees en bloed mogen misschien wel tegen de katholieken strijden, en er een paar vermoorden, een kerk kapot slaan maar hun strijd tegen God is hopeloos.  De aartsengel Michiel zal hen in de hel in gooien.  Wereldrijken komen en gaan, maar de Kerk is er nog steeds.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------