BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 2 november 2019

Allerzielen


Hemel - Vagevuur - Hel

Het vagevuur is de toestand waarin de zielen van personen
die gestorven zijn in vriendschap met God,
zonder dat ze volledig zuiver waren,
gereinigd worden.

Het is een tussentoestand waarin de zielen verblijven
totdat ze de hemel kunnen binnengaan.

Allerzielen is een dag om speciaal te bidden
voor alle zielen die nog niet in de hemel zijn,
maar in het vagevuur.
 
  De hel is de plaats waar de zielen van de verdoemden heen gaan.
Deze zielen ondergaan geen loutering in het vagevuur
om daarna het eeuwig leven te kunnen binnengaan,
maar zijn voor eeuwig verloren.

De hel is in die zin het tegenovergestelde van de hemel,

namelijk een verblijf in afwezigheid van God.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

'Vagevuur' een belachlijk concept dat zelfs nog geen begin van Bijbelse fundering heeft. Uitgevonden omdat men de strikte scheiding tussen hel en hemel niet wilde geloven. Het is een deel dat uit de leer geschrapt zou moeten worden.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

U laat zich teveel inspireren door protestantse ketters, die al heel veel van de Leer geschrapt hebben.

Doch laat het duidelijk zijn, u vergist zich. Het Vagevuur is een evidente realiteit die door Christus werd geopenbaard:

Luc 12:59 Ik zeg u: Ge zult daar niet uit komen, vóórdat ge de laatste penning hebt afbetaald.

Mat 12:32 En wie iets zegt tegen de Mensenzoon, hem zal het worden vergeven; maar wie iets zegt tegen de Heilige Geest, hem zal het niet vergeven worden, noch in deze wereld noch in de toekomstige.

In de toekomstige wereld is er dus een oord waar zonden vergeven kunnen worden en dat is in het Vagevuur.

De loutering zal door het vuur gebeuren:

1 Ko 3:12 Onverschillig of men op dit fundament voortbouwt met goud of zilver, met edelstenen, hout, stro of riet;
1 Ko 3:13 eens zal ieders werk bekend worden gemaakt. Immers de Dag zal het aantonen; want in vuur openbaart hij zich, en het vuur zal uitwijzen, van wat gehalte het werk van een ieder is.
1 Ko 3:14 Houdt het werk, dat hij heeft opgebouwd, stand, dan zal hij loon ontvangen.
1 Ko 3:15 Zo zijn werk verbrandt, dan zal hij schade lijden; hij zal wel behouden worden, maar zó, dat hij eerst door het vuur moet.

Een wijze raad: eerst lezen en informeren, daarna commentaar geven, niet andersom.

Anoniem zei

Aan eerste anoniem

1 Cor 3:15
1 Peter 1:7
Matt 12:32
2 Macc 12:46

Het concept van het vagevuur bestaat dus al van in het begin van het christendom, geopenbaard in de H. Bijbel, en het is DOGMA, uitgesproken door het 2de Concilie van Lyon. 1272 AD.

Maar ja, in het licht van de recente discussies over priestercelibaat en dogma's heb ik heb gisteren nog geschreven dat zelfs indien het priestercelibaat DOGMA zou zijn, dat ketters, ongelovigen, schismatici, duivelaanbidders, christus-loochenaars, zij die niet willen dienen, dat dogma toch naast zich neer zouden leggen, en eender welk ander dogma voor dat part. En indien nodig, om volledige boeken uit de H. Bijbel te verwijderen zoals de protestanten gedaan hebben met 2 Macc omdat het vagevuur niet in hun kraam past.

Vandaag is het vagevuur aan de beurt. Wat is het morgen? Nee echt hoor, Anoniem hierboven, waar ga je morgen over zeuren? Ik had daar graag antwoord op gehad. Als je zo graag over de regels van de Kerk zaagt, zoek een carrière in de voetbal. Daar zagen ze ook de hele tijd over de regels en of de scheidsrechter ze wel terecht toepast. Voetbal is trouwens waar alle vrijmetselaars zich thuis voelen. Voetbal is uitgevonden door de Grand Lodge in London en typisch voor een vrijmetselaar werd conflict als standaard in de regels ingebouwd.

De Kerk heeft regels waar men niet over kan twisten. Elk aspect in de katholieke geloofsleer ondersteunt en bevestigt elk ander aspect. De regels spreken elkaar nergens tegen. Het is een perfect logisch stelsel. De perfectie in de logica alleen, is bewijs dat het overgrote deel van de geloofsleer door God Zelf geopenbaard moet zijn.

Een voorbeeld

De Gemeenschap van de heiligen betekent 2-richtingscommunicatie tussen de militante Kerk op Aarde en de triomfale Kerk in de hemel. Ook dat wij voor de zielen in het vagevuur moeten bidden en goede werken doen, voor hun verlossing, want zelf kunnen ze dat niet. Versus de vergiffenis van de zonde op Aarde in de biecht. De gemeenschap van de heiligen betekent ook dat de H. Misoffer opgedragen wordt naar de hemel. Enz. De ene geopenbaarde Waarheid hangt aan de andere en ondersteunen elkaar in een perfecte logica.

Een andere vraag waar ik graag antwoord op had gehad is deze; wat maakt het je uit indien het vagevuur niet zou bestaan? Wat heb je daar aan? U kent de "Gok van Pascal" wel. Aangezien we niet kunnen bewijzen of God bestaat is het beter toch in Hem te geloven, want als Hij wel bestaat, levert het een voordeel. Indien Hij niet bestaat, maakt het niet uit of wij in Hem geloven of niet. Dat is logica vanuit een pragmatiek die in je voordeel werkt. Zo ook met jouw gedachtengang. Is het niet beter om van voor een gesloten hemelpoort in het vangnet van het vagevuur te vallen in plaats van direct in de hel te komen waar je nooit uit weg kan?

Een laatste vraag. Stel dat het vagenvuur een realiteit is. Maar indien op jouw aanraden de Katholieke Kerk het dogma van het vagevuur op zou heffen, denk je dat het vagevuur op zou houden te bestaan?

Dit is trouwens de kortste samenvatting van de hele philosophie van Descartes; als ik het kan verzinnen, is het echt. Als ik marsmannetjes kan verzinnen betekent dat niet dat die opeens realiteit worden. Net zoals verlichte filosofen God probeerden weg te denken, dat daarmee God zou ophouden te bestaan.

The Guardian Angel zei

Men moet een duidelijk onderscheid maken tussen de Wil van God die in het Goddelijk Recht is vastgelegd en het dogma, dat de Geloofsinhoud betreft.

Verder is het Vagevuur een boeteoord voor een onvolkomen ziel die in de hemel zal komen.

De Kerk bestaat uit de Katholieke zielen op aarde, in de hemel en in het Vagevuur. Het Vagevuur is geen straf, maar een loutering.

Anoniem zei

Aan de anoniem van 4 november 2019 om 15:04

Ik wil U kort wijzen op de uitspraak/titel van een kleine rede van de onvergeten Roger VanGheluwe, zeer lang bisschop van Brugge, practiserende pedofiel en beschermer en beschutter van een enorme homofiele en ketterse boel:
"Vier brandt" (met "vier" westvlaams dialect voor "vuur"):
VanGheluwe citeerde daar Pater Constant Lievens, de grote missionaris van Bengalen.
En VanGheluwe, die ondertussen ook al 84 jaar geworden is en biologisch-natuurlijk kort voor zijn verschijnen voor de hemelse rechter staat, zal dan zijn "vier brandt" aan persoonlijken lijve kunnen ondervinden.
Het vagevuur is dan overigens nog een fantastisch geluk...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------