BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 16 januari 2014

Giuseppe Kardinaal Siri bezocht het 'Santuario della Madonna di Caravaggio' in Rapallo op 19 juni 1988 en droeg er de Heilige Mis op.



Link:

http://www.santamariadelcampo.it/index.html

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Deel 1/2

Kan je je inbeelden hoe de Kerk er vandaag uit zou zien indien we geen Johannes XXIII, JPI, JPII gehad zouden hadden? Kardinaal Siri zou 31 jaar paus geweest zijn. Maar dit terzijde.

Kardinaal Siri zei het heel mooi toen hij uit de helikopter stapte; het gaat hem om het verhaal van deze plek. Hij verwees naar de pogingen vanwege wereldse krachten de Mariale Devotie te verwoesten, maar het verhaal van het 'Santuario della Madonna di Caravaggio' toont hoe die verwoesting nooit kan lukken.

In 1742 bedongen de parochianen van de overheid dat de berg een heiligdom was, en ze bouwden er een kerk. In 1790 was deze kerk in dergelijke staat van verval dat ze afgebroken is door soldaten uit de municipaliteiten van Rapallo, Bozoli, Monleone en Cicagna op bevel van de Doge van Genoa. In 1838 heeft de parochie van Santa Maria del Campo, die ondertussen onafhankelijk was van de Moederkerk in Rapallo, de het kerkje heropgebouwd.

Ze hebben die kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog proberen te bombarderen, maar gemist. Vandalen hebben het dan maar in 1956 verwoest. De kerk is opnieuw hersteld. Opnieuw verwoest door vandalen in 1965 en opnieuw hersteld in 1983. In andere woorden: Mariale devotie moet verwoest worden en het zijn altijd dezelfden die het doen.

Interessant weetje: de Ligurische kust werd in de 16de-19de eeuw geteisterd door de Barbarijse Piraten en hun “Razzias”; roofden, moordden, en verkrachtten en namen christenen gevangen om op de slavenmarkten in Noord-Afrika te verkopen. En dit tot in de 19de eeuw, toen de US Navy deze piraten in de Middellandse Zee zijn komen bestrijden en hen verslagen hebben.

Frankrijk, Genua, Corsica hebben zich nooit veel van de Barbarijse piraten aangetrokken, hetgeen suggereert dat ze ze beschermden. Trouwens, in de 18de en vooral 19de E hadden Frankrijk, Genua en Venetië het veel te druk de Pauselijke Staten en de Spanje te bestrijden, en de Barbarijse piraten hadden daarin hun nut.

Cervantes auteur van Don Quijote is ook als Barbarijse slaaf verkocht in 1575. Hij heeft tevergeefs proberen te ontsnappen tot zijn familie en de Trinitariërs hem vrijgekocht hebben. Later heeft hij nog een tijd in de gevangenis doorgebracht in Madrid omwille van vermeend gefoefel als belastingcontroleur. In de gevangenis heeft hij een deel van Don Quijote geschreven. Lui die boeken in de gevangenis schrijven zijn altijd agenten voor een of andere macht. Er bestaat discussie of Cervantes een agent voor de Jezuïeten was. Men kan speculeren dat de kaping van zijn schip door Barbarijse piraten in 1575 geen toeval was. Hij was op weg naar de Spaanse Koning met belangrijke documenten.

De Bararijse piraten zijn een soort Moslim Broederschap avant la lettre. Een ondergronds leger dat door de Engelse geheime dienst onderhouden en getraind wordt.

Hier komt Kapitein Jack Ward op het toneel. Nadat Engeland de Armada ‘verslagen’ had, gaf Koninging Elisabeth I piraten vrijgeleide om Spaanse schepen te kapen. Toen James I (een katholiek) Elisabeth I opvolgde heeft hij een einde aan deze praktijk gemaakt. Jack Ward is dan maar naar Tunis gevaren, heeft zich samen met zijn bemanning tot de Islam bekeerd, en heeft bescherming gekregen van de heerser in Tunis om vanuit Tunis piraterij verder uit te bouwen. Heeft steeds grotere Venetiaanse en Spaanse oorlogsbodems gekaapt, waarmee hij koopvaardijschepen leegroofde. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zodoende de Noord-Afrikaanse bevolking ideeën gegeven en hen opgeleid in de kunst van het kapen, roven, verkrachten, en verhandelen van slaven – vandaar de Barbarijse piraten als Engels ondergronds leger tegen Spanje en de Pauselijke Staten

Anoniem zei

Deel 2/2

Het is deze en vele andere anekdotes die deel uitmaken van het grote verhaal waar 'Santuario della Madonna di Caravaggio' in Rapallo ook deel van uitmaakt: namelijk de poging de Kerk te verwoesten.

Ik zei hierboven dat Kardinaal Siri het heel mooi zegt wanneer hij uit de helikopter stapt, maar zijn daden spreken luider dan zijn woorden.

Met zijn bezoek ter gelegenheid van de zoveelste herconstructie van het 'Santuario della Madonna di Caravaggio' citeert Paus Gregorius XVII Matt 16: 18, 19

18. Et ego dico tibi, quia tu es Petrus, et super hanc petram ædificabo Ecclesiam meam, et portæ inferi non prævalebunt adversus eam. 19. Et tibi dabo claves regni cælorum. Et quodcumque ligaveris super terram, erit ligatum et in cælis: et quodcumque solveris super terram, erit solutum et in cælis.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------