BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 8 juli 2013

Het 'Katholieke' onderwijsnet, onder leiding van Mieke Van Hecke, kant zich tégen het Katholieke 'Pro Vita', de vzw die tegen abortus en anticonceptie strijdt

Het katholieke onderwijsnet kant zich tegen Pro Vita, de katholieke vzw die tegen abortus en anticonceptie strijdt. "Wij hebben een eigen voorlichtingsaanbod", benadrukt Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO).

In heel wat stads- en gemeentescholen staan blijkbaar voorlichtingslessen van Pro Vita op het programma. Hoeveel scholen in het katholieke net gebruikmaken van hun diensten, is onduidelijk. "Maar het zou me verwonderen als het er veel zijn", zegt Van Hecke. "Ik ga dat nu wel uitzoeken. Ons net heeft zijn eigen aanbod van voorlichtingslessen en die zijn gebaseerd op onder andere het aanbod van Sensoa en van de visie van ons net."

Bron: De Morgen

http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Onderwijs/article/detail/1665235/2013/07/08/Katholiek-onderwijs-wil-geen-voorlichtingslessen-door-Pro-Vita.dhtml


Dus, een Katholieke organisatie is niet welkom in het “katholiek” onderwijs

Van Hecke, directeur-generaal van het katholiek onderwijs in Vlaanderen, wenst geen samenwerking met de Katholieke organisatie Pro Vita. Deze organisatie gaf in meerdere katholieke scholen voorlichting rond relaties en seksuele beleving. Voor Mieke Van Hecke zijn de waarden die deze organisatie uitdraagt onaanvaardbaar. Waarden zoals de strijd tegen abortus en de strijd voor duurzame relaties. Wiens waarden deelt men dan wel? Die van Sensoa.

Sensoa, het “Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid”. Welke waarden dragen zij zoal uit op dit vlak? Zij geloven onder andere in het geven van seksuele voorlichting aan kleuters. Ook geloven zij dat abortus perfect moet kunnen bij een “ongeplande zwangerschap”. Liever een kind vermoorden dan het uitdragen en het opgeven voor adoptie. Let goed op de hier gebruikte term, men gebruikt “ongeplande zwangerschap” en probeert zelfs niet de term “ongewenste zwangerschap” te gebruiken. Men ziet hier geen verschil tussen een zwangerschap uit bijvoorbeeld een incestueuze relatie of zwanger geraken “wanneer het niet past”.

Het katholiek onderwijs in Vlaanderen plaatst zich statutair onder de geloofsleer van de Rooms-Katholieke kerk. Die is zeer duidelijk: abortus is een misdaad (net zoals roofmoord een misdaad is). De vraag is nu of Mieke Van Hecke nog wel in haar functie van directeur-generaal kan blijven. Ook de lessen godsdienst zijn meer belachelijke opinielessen geworden en niet meer de cultuuroverdragende lessen van vroeger, waarin kinderen werden opgevoed in het geloof, de tradities en de rituelen van hun ouders, grootouders, etc

Het “katholieke” onderwijs van nu beseft ook niet waarom het ooit is opgericht. Wat is immers nog het verschil tussen het katholieke onderwijs en het staatsonderwijs buiten dat in het eerste af en toe nog eens gebedje mag gezegd worden?

Als katholieke ouder is het best om uw ongenoegen te melden aan Mieke Van Hecke zelf:

mieke.vanhecke@vsko.be

Tenminste als u wilt dat uw kinderen nog kinderen kunnen zijn en de tradities van onze cultuur kunnen blijven eigen maken.

Bron: Yves Pernet

6 opmerkingen:

Anoniem zei

De vrijmetselaars-bisschoppen die Mieke Van Hecke de hand boven het hoofd houden, zijn gekend!

Anoniem zei

"Jezus, mijn enige liefde,

ik bid voor hen die U bemint,

maar die niet weten hoe ze U moeten beminnen.

Mogen zij gezuiverd en genezen worden,

opdat zij ook vrij zullen zijn van alle kwaad. Amen "

Anoniem zei

Geachte,

Ik heb mevrouw Van Hecke laten weten dat ik niet akkoord ben met haar standpunt en dat zij zeker enkel de mensen van 'Pro Vita' aan het woord moeten laten.

Ik denk ook dat we niet enkel mogen zeggen dat de mensen geen abortus mogen plegen van Kerk. Dat klinkt in de huidige maatschappij te negatief. We moeten wijzen op de gevaren van abortus, op de positieve kanten van een adoptie. Ik denk dat we het tij kunnen doen keren door massaal het positieve te verkondigen van het echte gezin (vader / moeder), adoptiemogelijkheden etc.

Onze bisschoppen moeten echter ook dringend de puntjes op de i zetten. Ze moeten inderdaad abortus, ongehuwd samenwonen, homosexualiteit etc duidelijk afkeuren en de mensen wijzen op de gevaren van die zaken. Ze moeten ook het perfecte van het huwlijk in het daglicht stellen.
Ik kan echter enkel bidden dat het laatste zal gebeuren.

Anoniem zei

uit de generatie komende van de nieuwe godsdienstlessen ervaar ik nu wat ik zoal gemist heb . ik hoop dat er toch nog hier en daar mensen zijn die de mooie , diepere waarden van het christelijke, rooms katholieke geloof en niet alleen de horizontale as maar zeker ook de vertikale as van het kruis aan komende generaties kenbaar maken . de maatschappij heeft er alle belang bij.

Anoniem zei

" "Maar het zou me verwonderen als het er veel zijn", zegt Van Hecke. "Ik ga dat nu wel uitzoeken." "

Ik moet hier aan kieken-zonder-kop denken.

Ze weet dus niet hoeveel scholen het Pro-Vita programma onderwijzen. Eigenlijk ze wist helemaal niets totdat de journalist haar de vraag stelde. Gelukkig gaat ze het nu een uitzoeken.

Reactionaire incompetenten.

Gerhub zei

In de jaren zestig kwam professor Renard verklaren dat de anticonceptiepil moest aangeprezen worden. Waarom? Zo moest abortus voorkomen worden. Fijn resultaat.
Reeds vele jaren denk ik: "Zouden ze nu de grens van de toegevingen (misleidingen) bereikt hebben?" IJdele hoop! Die hervormers hebben ogen om niet te zien. Voor niets of niemand hebben ze respect. Sluw en listig dringen ze hun eigen mening op.
Menselijk gesproken mondt dit uit op een ware ramp. Alleen God kan die nog voorkomen. Bij Hem is niets onmogelijk.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------