BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 2 augustus 2012

Elvis Presley was een 'zoekende' Katholiek...

1. Elvis en de Tridentijnse Mis: zie hoger!

2. Eén van de vroege optredens van Elvis Presley vond plaats in 1955 in de Katholieke parochiezaal 'Helena' in Arkansas. Het 'onorthoxe' optreden van Elvis maakte weinig indruk op de pastoor, Fr. Keller, vooral toen de zanger zijn handtekening zette op het been van een vrouwelijke fan. De pastoor zei tegen Elvis dat hij 'een schandaal voor de mensheid was' en 'hier nooit meer hoefde terug te komen'!

3. Dolores Hart, was een nicht van Mario Lanza, die aan de zijde van Elvis Presley acteerde in 'Loving You' (1957) en 'King Creole' (1958). Ze verliet Hollywood in 1963 om een Benedictijnse non te worden in de Regina Laudis Abdij, Bethlehem, Connecticut. Dolores Hart werd er zelfs priorin en dus 'Mother Hart'. Zij is de enigste non die lid is met stemrecht van de 'Academy of Motion Picture Arts and Sciences'.

4. Toen Elvis stierf in de badkamer van zijn Graceland, was hij het volgende boek aan het lezen: 'The Holy Shroud of Turin - A Scientific Search For The Face Of Jesus' (1972) door Frank O. Adams. Adams betoogde dat de Lijkwade van Turijn, werkelijk de Lijkwade van Christus is. Vele Elvis-fans hebben dit boek dan ook gekocht.

5. Elvis song: 'The Miracle of the Rosary' uit 1971: zie onder...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die 'zoekende' gelovigen maken er een boeltje van.

Als je op zoek bent naar iets dat al bestaat, dan moet je niets ontdekken of uitvinden, want het bestaat al. Je moet het gewoon vinden.

Je laat je dan leiden door diegenen die het al gevonden hebben - opdat je het als 'zoeker' ook kan vinden.

Maar je gaat niet de leiding nemen, en diegenen die al gevonden hebben vertellen hoe zij het opnieuw moeten vinden.

De ‘zoeker’ moet zeker niet beweren, dat hetgeen, diegene die reeds gevonden heeft, verkeerd is.

Of vergelijk dit met de relatie tussen leerling en leraar.

Katholicisme is al 2000 jaar hetzelfde, het zal nog wel 2000 jaar verder kunnen zonder verandering.

Maar niet voor de 'zoekende' gelovige. Want als ze het vinden, houden ze op 'zoekend' te zijn. Dat is een probleem. Dus moeten ze steeds naar iets nieuws op zoek. 'Zoeken' als doel op zich.

Aggiornamento - losjes vertaald als zijn eigen staart nalopen en er uiteindelijk over struikelen.

Zijn eigen staart nalopen heeft een kwalijk gevolg: er is geen vooruitgang. (Zie ook “Zero Growth” doctrine en de “Limits of Growth” die gepromoot worden door de uiterst invloedrijke “Cini Foundation” en de “Club of Rome”)

En dat is precies het groot probleem in het Westen: er is geen vooruitgang in de economie, wetenschap, cultuur, sociale ontwikkeling, onderwijs, geneeskunde, enz...

Wanneer heb jij nog een eens van een belangrijke doorbraak gehoord? Het internet? Wel ja, en computers. Maar dat is niets nieuws. Computers hebben enkel de werktuigen die in het verleden reeds bestonden vervangen en kleiner gemaakt. In plaats van met je buurman over het hek te praten stuur je hem nu een SMS. De technologie mag wel knap zijn, maar dat is allemaal niets nieuws (en zeker geen vooruitgang), maar gewoon het herkauwen van dezelfde ouwe koek.

Het is NIEUWE KENNIS die tot vooruitgang leidt. En als je het mij vraagt, kennis is sterk achteruit aan het gaan. En als men zelfs datgeen men voorheen wist, niet meer weet, zal er niets nieuws ontdekt worden.

The Guardian Angel zei

Het is inderdaad zo, dat de meesten die tégen de Katholieke Kerk zijn, in feite niet weten waar ze eigenlijk tégen zijn, omdat ze niet weten waarover het gaat!

Anoniem zei

Op bedevaarten en charismatische massabijeenkomsten stuit men vaak op de bovenvernoemde "zoekers", vaak jongeren. Ze schuimen alle religieuze evenementen af, op zoek naar de ultieme spirituele ervaring. Als je dan niet weent of iets mystieks voelt, hoor je er niet bij. Dit heb ik nooit kunnen begrijpen. De eeuwige God laat zich toch niet bevatten in opgefokte massa-emotie? Deze jongeren vind je trouwens niet in de zondagsmis.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------