BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 26 maart 2011

Sociaal Darwinisme

Het is belangrijk om te beseffen waarom Darwin zijn boek ‘Origin of Species’ schreef, dat hij in 1859 publiceerde.

De oorspronkelijke ondertitel geeft daar antwoord op: "The origin of species, by means of natural selection or the preservation of favoured races in the struggle for life". Dus vertaald: ‘Het ontstaan van de soorten door middel van natuurlijke selectie of het handhaven van gewenste rassen in de strijd om leven’.

Deze ondertitel komt in de nieuwere drukken niet meer voor! Het gaat dus om zodanig te selecteren, dat je het zwakke laat uitsterven en het sterke zich laat ontwikkelen.

Het gaat dus om selectie en discriminatie.

Het gaat dus om de strijd om de sterkste. De survival of the fittest. Het overleven van de sterkste. Er is een permanente doodstrijd. Alles wat zwak is, zal door de sterke worden uitgeroeid!

Tegenwoordig bewijs je de maatschappij een dienst, als het zwakke wordt verwijderd.

Mede door de medisch wetenschappelijke ontwikkeling zijn we al zover, dat we embryo’s kunnen selecteren en het algemeen gevoelen is, dat de embryo’s die onvoldoende kwaliteit hebben zouden moeten kunnen worden vernietigd.

En nu de 'echo' is ingevoerd, ervaren de meeste artsen en ook vrouwen, dat als er een afwijking wordt geconstateerd, dat dan abortus de meest logische weg is voor dit niet fitte kindje.

De helft van alle 'geconstateerde afwijkingen' zijn vals. Indien men het kind toch laat geboren worden, blijkt het in de helft van de gevallen perfect gezond te zijn!!!

Als bij zwangerschap wordt geconstateerd, dat er sprake kan zijn van het Down Syndroom dan wordt in 90 % van de gevallen het kindje geaborteerd.

Dit denken past geheel in de filosofie van het sociaal darwinisme.

Doden mag niet, maar in bepaalde gevallen mag het blijkbaar toch!

Dit juridisch monstrum is desastreus voor de 75 ongeboren kinderen die dagelijks in ons land het leven niet mogen zien.

Dat zijn er in ons land, sinds de wet kwam, al bijna 400.000!!!

En wereldwijd kwamen er al 100 miljoen kinderen op deze wijze om.

Abortus is een grove schending van de rechten van de mens.

Iedereen die 21 jaar en jonger is, kan zich abortus-overlevende noemen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou u het werk van Darwin niet eens volledig opnieuw lezen vooraleer dergelijke onzin te plaatsen op uw blog ?

Anoniem zei

De werkelijkheid is nog veel érger dan dit. Het is duidelijk dat het sociaal darwinisme aan de basis ligt van het nazisme!

Anoniem zei

Haha! Beste guardian angel, ALSTUBLIEFT, leer eerst even wat het Darwinisme inhoudt alvorens dingen te zeggen die flagrant onjuist zijn. Natuurlijk is Darwin zijn theorie niet volledig correct en heeft men zijn theorie misbruikt (denk maar aan eugenetica). Maar is dat Darwin zijn fout? Ik dacht het niet. Jij zal nog wel in het vergeldingsparadigma geloven: voor jou is het God die "zwakkere" schakels laat geboren worden zeker? Iets in de trand van: eigen schuld, dikke bult...

Anoniem zei

Als moeder heb ik tijdens mijn zwangerschappen dit "eugenistisch" fenomeen aan de lijve kunnen ondervinden. Tegenwoordig zijn prenatale diagnosen met het oog op een mogelijke zwangerschapsafbreking een routinezaak, waarvan de ethische gevolgen niet met de ouders worden besproken. Men gaat er gewoon van uit, dat alle ouders deze "kwaliteitscontrole" wensen.

Toen de trippel test (berekening van de kans op down syndroom) bij mijn jongste dochter tegenviel, moest ik hard aandringen om geen gevaarlijke vruchtwaterpunctie te ondergaan. De gynaecoloog begreep niet waarom ik ook openstond voor een kind met Down. Ik kon mijn kind echter al voelen en wou niet geconfronteerd worden met een keuze tussen leven een dood. Als mijn kind Down had, was ik bereid deze realiteit onder ogen te zien en de gevolgen ervan te dragen. Gelukkig had ik de steun van mijn man en onze gemeenschappelijke christelijke waarden. De ganse zwangerschap hebben we bang afgewacht op de uiteindelijke afloop, maar kregen gelukkig een gezonde dochter erbij!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------