BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 8 oktober 2024

De afvallige 'loser' Johan Bonny wikt en weegt het pausbezoek nota bene in 'De Standaard': “Het voelt alsof de paus een bommetje dropte en vertrok”






















Aan het einde van de slotmis die Bergoglio in Brussel voorzat, liet hij weten het zaligverklaringsproces voor koning Boudewijn op te willen starten. Dat de Belgische koning in 1990 tijdelijk aftrad vanwege gewetensbezwaren tegen een abortuswet, speelt daarbij een belangrijke rol; Bergoglio heeft Boudewijn daar meerdere malen om geroemd.


Bergoglio vroeg de Belgische bisschoppen om zich “aan deze zaak toe te wijden”, maar althans een deel van het episcopaat staat daar niet om te springen. In een interview met dagblad 'De Standaard' (zaterdag, 5 oktober 2024) heeft de Antwerpse bisschop Johan Bonny laten weten onaangenaam verrast te zijn door die uitspraak. [Bonny valt Bergoglio af!]

“Ik vind dat zijn raadgevers hem niet goed geadviseerd hebben”, zegt hij in dat interview. “Die laatste minuten werpen een schaduw op de drie dagen voordien. Het voelt alsof de paus nog een bommetje heeft gegooid en is vertrokken. Dat is gemakkelijk.”

Bonny denkt dat er in het Vaticaan een verkeerd beeld bestaat van koning Boudewijn. Volgens hem denken de mensen daar dat Boudewijn definitief aftrad omdat hij geen koning wilde zijn “van een land waar abortus aanvaard wordt”, terwijl hij enkel voor 36 uur is afgetreden zodat de ministerraad de wet in zijn plaats kon goedkeuren. [Leugens van Bonny. Die 36 uur zijn wel degelijk bekend in het Vaticaan. Punt is dat koning Boudewijn de wet niet zou tekenen. De 36 uur komen van de schijnheilige Wilfried Martens van de CVP die deze 'oplossing' heeft bedacht. Dat Bonny - als slippendrager van Danneels - dezelfde mening is toegedaan als Godfried Danneels is ook duidelijk. Het is een publiek geheim dat Danneels destijds al een mogelijke zaligverklaring van koning Boudewijn gesaboteerd heeft.]

Ook Franciscus’ uitspraken over abortus in het vliegtuig naar huis vindt Bonny onverstandig. “Met scheldwoorden zoals ‘huurmoordenaar’ lok je een discussie op zijn Amerikaans uit. Daar moeten we boven staan.” [Johan Bonny is een zielige loser die al in zijn broek doet voordat er één schot gelost wordt. Hij is dan ook weer eens snel naar 'De Standaard' gelopen om daar zijn handen in 'onschuld' te wassen! Beste Johan, het bloed van de intussen al méér dan 600.000 geaborteerde Belgische kinderen kleeft intussen ook aan jouw handen!]


Zou het 'pausbezoek' aan België in de woorden van Luc Terlinden niet "de start van een nieuwe, nederige Kerk worden", van "een nieuwe evangelisatie" etc? Het enige wat de zogenaamde 'bisschoppen' doen - nog géén week na het vertrek van Bergoglio - is naar de media rennen om daar hun ongeloof uit te schreeuwen. Hoe hypocriet!

Zat Bonny niet ergens tussen de koeien in Zwitserland?

Waarom is hij überhaupt teruggekomen?


Waarlijk, de weg naar de hel is geplaveid met schedels van bisschoppen!




Context:

In 1990 weigerde Koning Boudewijn de abortuswet te ondertekenen. De houding van de Koning zorgde voor een grote constitutionele crisis, die werd afgewend door hem tijdelijk in de onmogelijkheid te stellen om te regeren. Deze episode, die zich grotendeels achter de politieke schermen afspeelde, zou de geschiedenis ingaan als de Mini-koningskwestie.


Premier Martens en de vice-premiers Jean-Luc Dehaene en Willy Claes probeerden de Koning eerst op andere gedachten te brengen, maar toen die niet week, begon men haastig aan een regeling te werken. Zelf had Boudewijn al gesuggereerd om de Grondwet aan te passen: men zou artikel 36 (toen artikel 26) Gw. kunnen wijzigen, dat bepaalt dat de wetgevende macht uitgeoefend wordt door de Koning, de Kamer en de Senaat. De Koning zou voortaan geen wetten meer moeten tekenen. Aan een dergelijke oplossing waren echter heel wat nadelen verbonden.

Op 6 november 1989, tijdens de regering Martens VIII, keurde de Senaat een wetsvoorstel van de liberale politica Lallemand-Michielsen goed. Dit wetsvoorstel voorzag in de gedeeltelijke depenalisering van de zwangerschapsafbreking. Het wetsvoorstel ging diametraal in tegen de zin van de christendemocraten, maar om te vermijden dat de regering van de christendemocraat Wilfried Martens zou vallen, legden ze er zich uiteindelijk bij neer. Met een wisselmeerderheid van socialisten, liberalen en groenen keurde ook de Kamer van Volksvertegenwoordigers het wetsvoorstel op 29 maart 1990 goed.

In de publieke opinie kon Boudewijn rekenen op heel wat sympathie. Hij zou consequent voor zijn principes gekozen hebben en de moed hebben gehad om daarvoor zijn eigen positie te hebben geriskeerd. Voor de christendemocraten was de uitkomst minder rooskleurig. De partij werd door de kiezer afgerekend omdat men vond dat de christendemocraten hun principes verruild hadden voor de belangen van de staat. Vooral Wilfried Martens kreeg het hard te verduren. Hij had als christendemocratische volksvertegenwoordiger tegen de abortuswet gestemd, maar als minister met zijn handtekening de wet bekrachtigd. In politieke kringen gingen bovendien stemmen op over de ongrondwettigheid van het hele incident.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Bonny liegt. Koning Boudewijn is niet (tijdelijk) "afgetreden" - uit vrije wil dus, om de promulgatie van de abortuswet te faciliteren, maar Boudewijn is weldegelijk (tijdelijk) afgezet, zodat de regering zonder staatshoofd de wet kon tekenen.

Pikant detail is dat Kardinaal Danneels nog naar Boudewijn geweest is met de wet, en hem iets gezegd heeft in de trant van " asjeblieft jong, teken toch. Ge krijgt absolutie van mij."

Maar Boudewijn heeft geweigerd. Zelfs op aandringen van de kardinaal.

Mooi stuk vuil die kardinaal was, om zo hevig die abortuswet erdoor te willen drijven. Anti-katholieker kan niet. Met dergelijke vrienden heb je geen nood aan vijanden

Het geldt niet alleen in België maar doorheen heel Europa dat de Christendemocraten de meest anti-katholieke wetten ingevoerd hebben.

Anoniem zei

“Ik vind dat zijn raadgevers hem niet goed geadviseerd hebben”,

Deze opmerking spreekt boekdelen.

Bonny denkt dat hij zelf - en daarom ook de paus - alleen dat kunnen zeggen wat de raadgevers hen influisteren.

Nee, een echte leider luistert naar zijn raadgevers en trekt dan zelf besluiten uit de informatie die hij ontvangen heeft.

Het is zoals met Biden en Harris. Ze zijn niet in staat een zin aan elkaar te rijgen wanneer ze die niet van de teleprompter kunnen lezen. Eruditie is geen kwaliteit van deze tijd.

Bonny heeft duidelijk een probleem met de raadgevers vam Bergoglio. Dat Bonny maar goed blij is dat hij niet Benedictus XVI te doen heeft want die had die hele zooi al lang geëxcommuniceerd. Met Danneels in de hel is zelfs een slapzwans als Bergoglio in staat, "Bommetjes te gooien" op de Kerk in België. En ik beloof u ook, dat de dagen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel geteld zijn.

Terwijl koning Phillippe zelf ook geen twijfel meer kan hebben van wat ze van zijn wijlen oom - en daarom ook van hem - denken.

En dat nadat hij zo ijverig in het chorus van het afkafferen van de Kerk op het paleis met de paus aanwezig, meegezongen heeft.

Ik ben er zeker van dat de raadgevers die dat idee gehad hebben een kerstbonus zullen krijgen. Of is er iets dat ik niet goed begrepen heb?

Zoals gezegd, een echte paus had hen allemaal aan de deur van hun door-de-belastingbetaler-gefinancierde ambtswoning gezet. Of tenminste geëxcommuniceerd.

Hoe durven ze de Kerk de schuld geven voor het misbruik - en alle andere immorele zaken waar ze actief aan deelgenomen hebben en nog steeds deelnemen - en alle andere schuldig verzuim.

De Kerk is iets groter dan alleen de pedofielen. Dat zijn ook alle andere gelovigen. Het zijn die gelovigen die ook uitgekafferd zijn omdat ze zich als lid van de Kerk die door de strot getrokken wordt, ALLEEN OMDAT DE KONING, DE POLITICI, HET GERECHT , DE REGERING EN DE BISSCHOPPEN GEEN VERANTWOORDELIJKHEID WILLEN NEMEN VOOR HETGEEN ALLEEN ZIJZELF ALLE SCHULD AANLL VOOR DRAGEN.

Anoniem zei

@ Vorige Anoniem,

Het is natuurlijk duidelijk dat de media de gelovigen viseren.

De échte onschuldige slachtoffers zijn de gelovigen.

Niemand is geïnteresseerd in 'de slachtoffers van seksueel misbruik' en al helemaal de media niet die bekend staan voor dergelijke praktijken.

Anoniem zei

De diabolische wirwar.
Bonny vindt dat zijn raadgevers (van Bergoglio) hem (Bergoglio) slecht geadviseerd hebben"...
Bergoglio alias nep-paus Franciscus lijdt sedert zijn jonge jaren aan een zware persoonlijkheidsstoring en een geweldige afnijging van alles wat maar enigzins serieus en goed-katholiek is.
Hij ageert springerig, zonder logica, zit vol tegenstrijdigheden, is brutaal, onderdrukkend- en hij wil de eerste viool spelen.
De bietekwieten van de noordbelgische bastaardkerk zijn een armzalig zootje verdekte homo's en bekende pedo-doofpotters, zonder enige betekenis, misprezen en vernederd door de vrijzinnige politiekers en verafschuwd door de serieuze katholieken.
Alleen lastig voor Bergoglio.
Met zijn openlijke sympathiebetuiging voor wijlen koning Boudewijn heeft Bergoglio natuurlijk de knuppel in het kippenhok geworpen.
Zoals te verwachten: het woedend ophuilen van de socialisten en liberalen, politieke herrie +++ met veel theatergedonder, de (modernistische) nuntius wordt op het matje geroepen, de belgische bisschoppen doen in hun broek, de haat op de katholieke moraalleer wordt breed getoond... en Bergoglio zont zich kort in zijn nimbus van "verdediger van het geloof".
Dat is nu zeker niet het slechtste wat van een (nep)paus gezegd kan woorden.
Maar de knettergekke Bonny criiseert nu bergoglio- dat zal Bonnieke zeer snel zeer zuur opbreken.
Bergoglio heeft angst en respect voor machtigen- en verachting voor lafaards.

Anoniem zei

"Bonny vindt dat zijn raadgevers hem slecht geadviseerd hebben".
Dat is natuurlijk op Bergoglio gemeend.
Dezelfde uitspraak zou natuurlijk ook bij de CVP, Wilfried Martens, de belgische bisschoppen van de bastaardkerk en het hele belgische establishment in de context de jaren '80 passen.
Inderdaad:
Koning Boedewijn ( en zijn echtgenote Koningin Fabiola) stonden bij de fabricatie en de nakende uitvaardiging van de abortuswet moederziel alleen.
Danneels en het rotte belgiscze episcopaat, zijn eigen koninklijke familie, het hele belgicistische bestel stond tegen de vorst en zijn vrouw.
Boudewijn zocht om raad- en wel van degelijke kwaliteit.
Het was dan de destijds hiertelande nog onbekende JosephCardRatzinger, de prefect van de Congregatie van de Geloofsleer, die zorgvuldig toehoorde en nadacht, en het vlijmscherpe advies gaf, dat hier het katholiek geweten van het koningspaar boven alles ging.
Belgiê riskeerde zijn monarchie, zijn staatsbestel, de heerschappij van de cvp, de vriendjespolitiek van Danneels... en zo werd de koning kort afgezet.

"Wat zou het een mens helpen wanneer hij de ganse wereld zou winnen, maar zijn ziel daarbij schade zou oplopen?"
Met dit bijbels citaar staan Boudewijn, Fabiola en JosephCardRatzinger voor de Heer- en heeft Bonny zijn eigen vonnis gesproken.

Anoniem zei

Wij worden niet gerechtvaardigd door de Wet, zegt ook Sint Paulus, maar door het geloof in Jezus Christus en waar Hij voor stond. Als wij dus in een pluriforme democratie (!) die bestaat bij de gratie van geven en nemen geconfronteerd worden met het kwade, dan is het moreel zeer verdedigbaar om te kiezen voor een wetstekst die het minst kwalijk is van al.
Als voor ons christenen de geboden van God en de Boodschap van Jezus altijd primeren, dan is er niets verloren met een burgerlijke Wet die niet het zelfde voorschrijft. Die burgerlijke Wet schrijft immers niet voor: Gij zult ook abortus plegen. In een vrij land is het immers toegestaan om verder te gaan dan de burgerlijke wet voorschrijft door zijn/haar eigen geweten te volgen. En géén abortus plegen is niet verboden bij de burgerlijke Wet!

Anoniem zei

@ Vorige Anoniem,

Met dezelfde argumentatie kan men ook de vernietigingskampen rechtvaardigen.

Zo in de trant van: "Wir haben es nicht gewußt."

Correcter zou echter zijn: "Wir wollten es nicht wissen."

Zoals bijvoorbeeld in Gaza nu.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------