BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 21 augustus 2019

Onze-Lieve-Vrouw van Knock




Onze-Lieve-Vrouw van Knock is de benaming waarmee de verschijning van de Maagd Maria op 21 augustus 1879 in de Ierse plaats Knock (Cnoc Mhuire) wordt bedoeld. Tevens is het de aanduiding van Maria als patroonheilige van Ierland. Haar feestdag is de dag van haar verschijning, 21 augustus.

Op de avond van 21 augustus 1879 heeft rond 8 uur ’s avonds een verschijning plaatsgevonden, bestaande uit de Maagd Maria, Sint-Jozef en Sint-Johannes, de apostel. Deze verschijning wordt als volgt beschreven:

"Zij zweefden ongeveer 2 voet boven de grond en elk van hen bewoog zich van tijd tot tijd naar een van de zieners. Onze-Lieve-Vrouw was gekleed in witte klederen en had een briljanten kroon op haar hoofd. Waar de kroon haar voorhoofd raakte, droeg zij een mooie roos in volle bloei. Zij was bezig aan het bidden, haar ogen en handen naar de hemel gericht. Sint-Jozef droeg witte klederen en stond aan de rechterzijde van Onze-Lieve-Vrouw, naar haar gewend in een houding van eerbied. Sint-Jan droeg een wit gewaad en stond aan de linkerzijde van Onze-Lieve-Vrouw. Hij zag eruit als een bisschop en droeg een kleine mijter en had een open boek in zijn linkerhand. Achter hen en links van Sint-Johannes was er een eenvoudig altaar, waarop een kruis en een lam met biddende engelen stonden."

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------