Dinosauriërs van het geslacht Microraptor hadden geen veren nodig om te kunnen vliegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Southampton in Engeland [De haven van waaruit de Titanic is vertrokken.]. Wetenschappers vermoeden nu dat veren voor een ander doel zijn ontstaan.
Microraptor is een geslacht van kleine vleesetende dinosauriërs die zo'n 120 miljoen jaar geleden leefden in het gebied van het huidige China. De lengte van de dinosauriërs bedroeg zo'n 75 centimeter.
Het meest opvallende kenmerk van een Microraptor bestaat uit zijn verenkleed. Wetenschappers van de Universiteit van Southampton hebben nu echter ontdekt dat het vliegvermogen van de dinosauriër niet afneemt als de veren worden verwijderd.
De vliegtechniek van de dinosauriër werd getest met een levensgroot model in een windtunnel. Uit de test blijkt dat de viervleugelige Microraptor een uitstekende zweefvlieger was, zelfs zonder veren.
Wetenschappers vermoeden nu dat veren voor een ander doel zijn ontstaan. "We zullen nu alleen nog moeten uitzoeken wat dat precies is", aldus onderzoeksleider Gareth Dyke. [Dat is natuurlijk de crux. Waarom kunnen vogels vliegen? Omdat ze vleugels en veren hebben. Waarom hebben vogels vleugels en veren? Om te kunnen vliegen. De typische darwinistische benadering! Cirkelredeneringen! Dit zijn drogredenen die volgen uit een manier van redeneren waarbij al als juist wordt aangenomen wat nog bewezen moet worden, of waarbij feiten gebruikt of aangehaald worden waarvan de 'wetenschapper' verkeerdelijk veronderstelt dat ze al bestaan of verwezenlijkt zijn.]
Bron: De Redactie
Enkele bedenkingen:
1. De 'dino-tot-vogel-theorie' stelt dat vogels evolueerden uit 'geveerde dinosauriërs'.
2. Er is géén bewijs dat er géén 'geveerde dinosauriërs' hebben bestaan.
3. Er is echter ook géén bewijs dat er wel 'geveerde dinosauriërs' zouden hebben bestaan.
4. Het is duidelijk dat sommigen van deze 'geveerde dinosauriërs' géén dinosauriërs, maar gewone vogels zijn.
5. China staat bekend voor de vele vervalste fossielen die er verkocht worden.
6. Indien Microraptor geen vervalsing is, dan zou het een dier met vier vleugels betreffen.
7. Microraptor zou dan inderdaad een zweefvlieger zijn. Qua vliegstijl bijvoorbeeld te vergelijken met een vliegende eekhoorn. Tussen de voor- en achterpoten van deze eekhoorns bevindt zich een membraan, waarmee zweefvluchten tussen bomen kunnen worden gemaakt. Op deze manier kunnen relatief grote afstanden worden overbrugd.
8. Microraptor is misschien een vogel en géén dinosauriër, omdat het dier, om te kunnen zweefvliegen, zijn achterpoten op een dusdanige manier zou moeten spreiden die niet mogelijk is voor dinosauriërs.
9. De originele fossielen van Microraptor zijn van een handelaar gekocht.
10. Bij het originele fossiel van Microraptor was er maar één veer aanwezig. Het zou dus kunnen, dat die veer géén onderdeel uitmaakte van het fossiel.
11. Dat de 'onderzoekers' van de Universiteit van Southampton nu blijkbaar hebben 'ontdekt', dat de aan- of afwezigheid van veren géén enkel verschil zou uitmaken, hoeft dus niet te verwonderen, aangezien Microraptor sowieso niet geveerd was!
12. Microraptor is dus géén dinosauriër en waarschijnlijk ook géén vogel, maar eerder een wezen zoals een vliegende eekhoorn met membranen, waarmee zweefvluchten tussen bomen konden worden gemaakt.
13. Met andere woorden: "Much Ado About Nothing!"
Conclusie:
Er is dus géén enkel bewijs dat de dinosauriërs de 'voorouders' van de vogels zouden zijn!
zaterdag 21 september 2013
Evolutie op zijn VRT-ees: 'Dinosauriërs hadden geen veren nodig om te kunnen vliegen'
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
5 opmerkingen:
Al die onderzoeken zijn pure geldverspilling. Let op mijn woorden binnen enkele jaren spreekt men niet meer van die zogenaamde 'evolutietheorie' omdat ze zelf niet meer uit hun gedraai en gefoefel om het te doen kloppen meer wijs uit raken.
Die wetenschappers zouden beter de Bijbel bij de hand nemen. In het eerste hoofdstuk staat duidelijk wat er allemaal gebeurd is.
Vleermuis.
4vleugels en hoeveel poten? Het meest opvallende hier is het aantal ledematen/vleugels/poten.
We weten al heel lang dat Microraptor een vliegende eekhoorn was, waarschijnlijk gevederd.
Het belangrijkste dat we hier leren is dat de universiteit van Southampton een maquette van een Microraptor in een windtunnel heeft getest en dat ze aangetoond hebben dat indien Microraptor geen veren gehad zou hebben, dat haar vliegvermogen hierdoor niet verminderd zou zijn.
Nu moet men weten dat Southampton hun windtunnel als hun koninginnenstuk beschouwt en dat ze steeds op zoek zijn naar privé-bedrijven die hun windtunnel voor de week willen huren. Vele F1 raceteams gebruiken hun windtunnel om hun auto’s te testen. Southampton is de enigste universiteit in het Verenigd Koninkrijk (en ik neem aan de enigste ver daarbuiten) waar men een doctoraat in Raceauto Aerodynamica kan behalen. (Opgericht door de Scudderia Ferrari)
Dit idee om een Microraptor in de windtunnel te testen is daarom evenveel publiciteitsstunt als wetenschap, met als doel aan te tonen dat windtunnels ook voor paleontologen nut kunnen hebben. Maar de VRT trapt er natuurlijk met beide gevederde pootjes in en ziet het als een excuus om Darwin te aanbidden.
Van paleontologie hebben ze trouwens weinig kaas gegeten in Southampton. Dit is een technische universiteit die zwaar door de defensie industrie gesponsord wordt.
Southampton heeft een cursus waar men een diploma in militaire Drone vliegtuigen kan behalen, waarin de windtunnel ook een grote rol speelt.
The University of Southampton provides the only course in the UK with Airbus, BAE systems, Agusta, Westland and Rolls-Royce ‘’’Preferred Status’’’, and provides engineering undergraduate training to Her Majesty’s Armed Forces under the Defence Technical Undergraduate Scheme (DTUS).
Dat is dus niet te onderschatten. Alle grote defensie aannemers leiden hun personeel op in Southampton.
Southampton is ook de thuishaven van de Britse militaire vloot. Vandaar dat het departement vloeistof dynamica aan de universiteit aldaar ook om over naar huis te schrijven is.
Maar paleontologie? Ik geloof dat je daarvoor naar Bristol moet.
God is almachtig! Waarom zou dit niet kunnen?
Wat niet kunnen?
Een reactie posten