BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 2 juni 2012

Paus Benedictus in het San Siro stadion in Milaan op 2 juni 2012


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoort hier geen cynische reactie bij als: Onrespectvol, toch niet in een voetbalstadion, de hellepoort, de anus van de duivel! Of wint de kwantiteit het op de kwaliteit?

Of vergeten jullie dit feit even, om Benedictus zich te laten binden aan zijn gelovigen? Laat deze bedenkingen een vraag zijn wat de voorwaarden zijn tot geloofsbeleving en of de normen die door jullie zijn gesteld wel de normen waren van een Christendom zoals dit beschreven staat. Gaan jullie niet eerder af op een onherstelbaar verleden met al zijn gouden glans en strikte regelgeving? Ik vind jullie een interessant fenomeen, omdat sterke hervormingen in de kerk in de loop van de geschiedenis steeds tot stand kwamen in een drang naar eenvoud, naar een verinnerlijking op een efficieënte manier, die dicht bij de mens staan. De mens die uiteraard evolueert, zoals de kerk evolueert. Jezus zal een intelligent man zijn geweest en moet dit toch ook in rekening hebben gehouden, God en zijn schepping is, buiten als je een Hegeliaans standpunt inneemt, een veranderen en verloren gaan is. Het is aan deze veranderingen dat de geloofsboodschap moet worden getoetst en niet aan een eventueel "verval".

Heeft zieltjeswinnen het voor op een krachtige geloofsboodschap, die op een gedegen manier tot stand komt? Zonder daarbij in lachwekkende taferelen, zoals een paashaas in een kerk, te vervallen.

Ik wil dat jullie nadenken, zoals de apostelen (met Goddelijke verlichting) Jezus woord hebben neergepend. Want een echte verderzetting van het geloof kan pas, en dit al vanaf de late oudheid bij een gedegen interpretatie en niet door een autistisch vastklampen. Denk aan de talenten van het geloof, en zorg dat je hiermee echt winst maakt.

xoxo

J

The Guardian Angel zei

In het stadion vond géén Heilige Mis plaats, maar een 'viering' van de familiewaarden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------