BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 31 mei 2012

Als je niet meer weet dat je wilde sterven...

"De patiënte gedroeg zich in haar laatste minuten als iemand die niet begreep wat men met haar aan het doen was."

Sinds de invoering van de euthanasiewet in 1997 is er in Nederland een nog altijd voortdurend maatschappelijk gesprek op gang gekomen over situaties die aan de rand liggen van wat de wet toelaatbaar acht. Ook de buren dachten mee. Vooral vanuit Engeland wierp men een meewarige blik op Nederlandse artsen die niet leken te beseffen dat ze zichzelf op een hellend vlak begaven waarlangs zij onhoudbaar omlaag zouden schuiven in de richting van het willekeurige doodmaken van zieke mensen die daar niet om vroegen.

Vanuit België hoorden we geen protesten. De Duitsers keken verschrikt weg, hun verleden werkt nog altijd verlammend als het gaat om deze kwesties [De Nazi's!]. De Fransen interesseert het niet wat Nederlanders doen. De Britten hebben gelijk gekregen, we zitten inderdaad op een hellend vlak in die zin dat er een continue uitbreiding is van patiëntencategorieën die menen dat zij in aanmerking komen voor euthanasie.

Bron: De Standaard



Excuses Duitse artsen voor nazi-misdrijven

BERLIJN - De Duitse medische beroepsvereniging heeft in een verklaring excuses aangeboden voor sadistische experimenten en andere misdrijven van artsen in de nazi-tijd.

In de eerder deze week in Neurenberg aangenomen verklaring stelt de vereniging dat veel artsen zich onder de nazi's schuldig hebben gemaakt aan schendingen van mensenrechten, waarvoor aan de slachtoffers en hun nakomelingen om 'vergeving' wordt gevraagd.

Behalve aan pseudowetenschappelijke experimenten op concentratiekampgevangenen, werkten Duitse artsen in de nazitijd ook mee aan gedwongen sterilisaties of euthanasie bij geesteszieken of andere 'levensonwaardigen'.

'Deze misdrijven werden niet begaan door afzonderlijke artsen, maar betroffen vooraanstaande leden van de medische gemeenschap', wat volgens de artsenvereniging een waarschuwing moet zijn voor de toekomst.

Bron: Metro

http://www.metronieuws.nl/nieuws/excuses-duitse-artsen-voor-nazi-misdrijven/IWIley!axmLLjW9jzJqoiUq0ZpMlw/

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus nu vergelijken we de huidige situatie al met een concentratiekamp? Lees ik dit goed?

Ik vind dat dat inderdaad zo is, maar het gebeurd niet vaak dat een krant mijn mening deelt.

The Guardian Angel zei

Als je onze politici zo bezig hoort, lijkt het wel alsof er iets met je scheelt indien je jezelf niet laat euthanaseren!

Elke vorm van druk wordt door de euthanasiewet streng verboden.

Maar als je onze politici hoort en de reclamecampagnes in de media ziet van hoe 'leuk' euthanasie wel is, dan blijkt dat in alle gevallen van euthanasie in België, de zorgvuldigheidseisen geschonden worden, net omdat zij die lijden, onder grote druk worden gezet om er een einde aan te maken.

Elk geval van euthanasie in België is alleen daarom al onwettig!

Anoniem zei

Godwin! You loose!

Anoniem zei

Euthanasie is illegaal in het Verenigd Koninkrijk. Dus trekken diegenen die het niet laten kunnen, naar Dignitas in Zwitserland. De familieleden die (met hun overledene) terug thuiskomen zijn in het VK strafbaar als “Accessory to Murder”. Maar het opperste gerechtshof heeft onlangs beslist, de familie of vrienden die de euthanasie in het buitenland geregeld hebben, niet te vervolgen. Dit betekent niet dat de wet geschrapt is, alleen dat het gerecht overtredingen op de wet niet zal vervolgen – tot ze opnieuw van gedacht veranderen.

Dit neemt niet weg dat er met grote morfinespuiten rondgelopen wordt in de bejaardentehuizen. Maar eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen, dat in mijn ervaring, de heel grote spuit alleen tevoorschijn komt op het allerlaatste om het onvermijdelijke een paar uur of een dag te versnellen, of wanneer familieleden die aan de andere kant van de wereld wonen in de buurt zijn. Dit zal niet wegnemen dat misbruiken voorkomen. Maar de Belgische situatie met een totaal disrespect voor de ouderling, de familie, religie of moreel van de betrokkenen, bestaat in het VK niet.

Het abortusdebat in het Verenigd Koninkrijk toont nog grotere verschillen vergeleken met België.

Ook al is er een stabilisatie in het aantal abortussen, toch gaan er steeds meer stemmen op, dat het er te veel zijn, en dat het doel de abortuswet heeft proberen te bereiken, gemist is. (Het boeltje is uit de hand gelopen) De NHS (de openbare gezondheidszorg) is steeds minder gewillig in het uitvoeren van abortussen. (Het is te duur en haalt niets uit) Slechts 1% van abortussen wordt uitgevoerd omwille van een verhoogd risico in geboorteafwijkingen. (99% is dus gemakshalve) Steeds meer dokters weigeren abortus uit te voeren op morele grond. (Ze willen niet meer) En zelfs politici in het Verenigd Koninkrijk zeggen dat er nood is aan meer onderwijs in familieplanning - vooral bij vrouwen die herhaaldelijk aborteren – en voorbehoedsmiddelen. In het kort; ze willen van abortus af.

Ik denk niet dit laatste tot een verplichte sterilisatie gaat leiden. Het Verenigd Koninkrijk heeft een dergelijke wet nooit gehad, ook al heeft Winston Churchill het geprobeerd maar is gefaald.

Aan de andere kant willen ze wel de leeftijdslimiet voor IFV verhogen. Maar ja, ze zijn dan ook dol op hun stamcelonderzoek – wat ook nog steeds illegaal is – maar er is een sterk pro-stamcel lobby.

Daartegenover wordt er weer de adoptie van Britse kinderen gepromoot, over adoptie vanuit het buitenland, en over IVF.

Er is dus een getouwtrek tussen verschillende morele overtuigingen, die allemaal gehoord worden. De ene houdt de andere in evenwicht. Maar in België, lijkt het alsof ze allemaal in één richting aan één koord trekken, met de Kerk voorop.

Anoniem zei

Ik had ook aan ‘Godwin’s Law’ moeten denken toen ik dat over de Nazi analogieën las. Maar België lijkt te veel op de Weimar Republik om de vergelijking niet te maken. Europa ziet er vandaag hetzelfde uit als 80 jaar geleden (op een paar maanden na).

1930-1931: Als gevolg van de Crash van 1929 en het opdrogen van krediet vanuit New York, stonden de Europese banken op barsten. Londen kon de Europese financiële crisis verlichten door de interestvoet van het Pond te verhogen. Maar ze weigerden.

29 Augustus 1931: het Pond verbrak haar ‘peg’ met de dollar (devaluatie van het Pond) en in het midden van September 1931 verlaat Londen de Gold Standard – wat het begin was van The Great Depression in Amerika en Europa.

Dit is te vergelijken met David Cameron die in November 2011 de Europese Top met slaande deuren verliet – als teken dat de banken in Londen beschermd zullen worden ook al betekent dat het einde voor de Euro.

Oktober 2011: Dexia gaat failliet met 800 miljard ‘bad debt’ in haar boeken – de Belgische Staat in haar wijsheid nationaliseert die schuld.

Dit is precies 90 jaar na het faillissement van de ‘Kreditanstal Bank’ in Wenen. Dit faillissement was het eerste in een lange lijst faillissementen doorheen heel Europa over de komende paar jaren.

1932: ‘Europese Tops’ die tot de “Standstill Agreements” leiden – een moratorium dat niets uithaalt. President Hoover van Amerika probeert de situatie te verlichten met een moratorium op Amerikaanse kasbons. Dit haalde evenmin iets uit.

Dusver klopt het verhaal. De geschiedenis herhaalt zich.

Of we de rest van het verhaal kunnen voorspellen door de geschiedenis van 80 jaar geleden te lezen, zal zich nog uitwijzen.

December 1932: België en Frankrijk gaan failliet
1933: Hitler pleegde gefaalde staatsgreep
1934: Hitler werd tot Reichskanzler verkozen
1937: Hitler stuurde Katholieken naar de concentratiekampen
Palmzondag 1937: De encykliek “Mit Brennender Sorge” wordt in de Duitse kerken voorgelezen
1938: Belgische pelgrims krijgen in Rome in het openbaar de les gelezen door Pius XI over het anti-semitisme in hun land
1938: Hitler annexeert Oostenrijk
1939: Pius XI sterft

Een ding is zeker, net zoals 80 jaar geleden zal ook vandaag elke kans die de situatie kan verbeteren gemist worden.

“The Conspiracy of Silence” van Pius XI: google dat maar eens, en kom dan eens terug met Godwin’s Law.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------