BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 27 november 2011

Het Heilig Misoffer



Anoniem zei:

"Vroeger leerde men, het Misoffer is de vernieuwing van het Kruisoffer. Maar dit was niet zo correct. Een overleden Dominicaan leerde me dat het Heilig Misoffer de TEGENWOORDIG-STELLING van het Kruisoffer is, over plaats en tijd heen; verandert de priester brood en wijn in Lichaam en Bloed van Christus, en in de H. Mis staan we vóór Jezus aan het Kruis, zoals O.L. Vrouw en de heilige vrouwen."

16 opmerkingen:

Anoniem zei

1) de protestanten verwerpen het sacrament van het Vormsel, waarmee wij de GEWONE gaven de H. Geest krijgen : verstand, wijsheid, raad, sterkte, godsvrucht, wetenschap en de vreze des Heren. De Kath. leer over de BUITENGEWONE gaven van de H. Geest is, dat niet iedereen die van God krijgt (mirakelen doen, profeteren enz.)
De protestanten maken geen onderscheid tussen die gewone en buitengewone gaven, en vragen aan God dat de H. Geest hen àlles laat doen : dat iedereen mirakelen kan doen, profeteren enz. Die charismatische beweging ontstond onder Amerikaanse protestanten. Kardinaal Suenens heeft de Katholieke charismatische beweging opgericht, om hetzelfde te doen. De pausen tot Pius XII hebben de charismatische bewegingen altijd veroordeeld, want het is hoogmoed.

2) Die publieke biecht bestond erin dat heel de Christen gemeenschap hoorde wat ge biechtte. Uit lankmoedigheid heeft de Kerk de oorbiecht met (daaruit logisch volgend) biechtgeheim ingevoerd. Het biechtgeheim bestond oorspronkelijk niet. Moeilijk voor te stellen voor ons? Het was zo.

The Guardian Angel zei

MET DANK!

Anoniem zei

Eindelijk. We leren iets van de commentatoren op dit blog.

Wonderlijk. We hebben hier beide extremen gehad. Het begon met commentatoren die alles wat de moderator schreef afkraakte, en vandaag krijgen we een degelijke toelichting.

Met dank.

Anoniem zei

Geachte,

Ik moet u feliciteren met deze practige site. U bent echt iemand die nog echt geloofd.
Mooi ook wat hier geschreven wordt over de Heilige Mis. De Heilige Mis waaraan zoveel mensen in deze huidige tijd niet meer deelnemen.

Ik vind het jammer want de kracht die men hieruit kan putten is enorm.

Geachte, kunt u me misschien vertellen waar er in de buurt van Gent missen doorgaan volgens de Tridentijnse liturgie. Wij gingen regelmatig een weekendje naar Den Haag bij mijn zuster. Daar is er een kapel waar er missen volgens de Tridentijnse liturgie gevierd worden. Mijn man is echter zwaar ziek gevallen en we kunnen de verre verplaatsingen niet meer maken. Daarom zoeken we iets in de buurt van Gent. Dank alvast.

Met vriendelijke groet
Marie-Christine S.

Destelbergen

The Guardian Angel zei

Beste Marie-Christine,

Hier kan u de Tridentijnse missen in Vlaanderen vinden:

http://tridentijnsemis.blogspot.com/

Pius X is niet opgenomen in deze lijst.

Groeten,

GA.

Anoniem zei

Tridentijnse mis van Pius X in Gent:

Heilige Amanduskapel
Kortrijksesteenweg 139
9000 Gent

Zondag: 10 u.

Anoniem zei

Beste G.A.,

Blijkbaar hebt U nog koudwatervrees om mensen naar de tridentijnse HH. Missen van St Pius X te sturen. Ge weet ondertussen dat Paus Benedictus de gelovigen "groen licht" heeft gegeven om dat te doen. Het standpunt van Mgr. Lefèbvre over de nieuwe misorde was dat ze geldig was, als de priester de bedoeling had te doen, wat de Kerk altijd gedaan heeft, hier : het Heilig Misoffer opdragen. Sommige priesters van St Pius X zeggen dat de N.O.M. ongeldig is en "verbieden" om Missen van de N.O.M. bij te wonen. Dit is een dwaling. Maar toch minder erg dan al wat de modernisten uitsteken in onze parochiekerken. Wees mild voor de kerkgangers naar de kapellen van St Pius X. Zoals onze Heilige Vader.

Anoniem zei

Beste G.A.

Ge zult vele goede dingen vinden bij
http://catholicnick.blogspot.com/
pas ontdekt.
En.. in het Engels ! (knipoog).

Goeienacht !

A.

Anoniem zei

De Tridentijnse Mis is veel mooier en beter dan een mis volgens Novus Ordo Missae. Voor dat ik de Tridentijnse mis ontdekte begreep ik de helft van de nieuwe mis niet. Ik bekeek de N.O.V. op kritische wijze en het klopt gewoon niet. Maar dat ligt anders met de Tridentijnse mis: het klopt wel.

Ik zou ook een preek van een priester van SSPX hoog aanraden. Indertijd keek ik op mijn horloge toen de preek in een N.O.V. mis begon, en opnieuw toen de priester eindigde, en als het langer dan 10 minuten duurde, vond ik dat hij te lang aan het zagen was. Maar ik vindt het een plezier naar een preek van een priester van SSPX te luisteren.

Dat geldt ook voor de oude catechismus. Opnieuw, het houdt steek, en legt zonder zonder zich te forceren, klaar en simpel, uit hoe het katholieke Geloof nu eigenlijk in elkaar zit en wat je moet doen en laten om het Rijk der Hemelen binnen te treden. Zelfs voor niet-gelovigen kan het is als een self-help boek gebruikt worden voor een gezond en gelukkig leven. In de goeie ouwe tijd wisten ze nog wat goed voor je is - voor ziel EN lichaam.

Als jullie mijn commentaar lezen als een advertentie voor SSPX, dan hebben jullie het goed begrepen. En om de critici of twijfelaars aan te moedigen ook eens een SSPX mis te proberen. Maar pas op, je zou het wel eens zo mooi kunnen vinden dat je gaat ophouden te twijfelen en kritisch te zijn en elke week naar de hoogmis wil. Ik spreek uit ervaring.

Als je voor de eerste keer naar een SSPX mis gaat; eerst en vooral, ze zullen niet bijten. Ze leven niet in het verleden, in tegendeel zelfs; ze weten heel goed hoe de wereld werkt, beter dan de modernisten (die geloof, theologie, realiteit, met fantasie vermengen). En als je niet weet wanneer je moet knielen of een kruis maken en dergelijke, doe gewoon zoals de andere misgangers. En ze hebben heel goede misboekjes die de mis uitleggen, met de Latijnse gebeden naast een Nederlandse vertaling.

Anoniem zei

akkoord met de vorige schrijver, maar voor de onwetenden : toch voorzichtig zijn met sommige uitspraken van sommige St.Pius X-Paters die hun boekje te buiten gaan in hun preken, door te VERBIEDEN om een H. Mis in de nieuwe Misorde bij te wonen, en er u zelfs over interpelleren in de biecht ! Dat recht hebben zij niet. A.

Anoniem zei

Dank aan allen voor de mooie inlichtingen.
Het doet me echt goed dat er nog zo veel jonge mensen zijn die nog echt geloven.

Marie-Christine Semeese

Anoniem zei

Ik ben zo jong niet meer. Maar goed, beter laat dan nooit.

Anoniem zei

Men mag niet veel belang hechten aan cijfers en reeksen, opgepast voor bijgeloof. Maar wat wel opvalt zijn 7 periodes van 70 jaar die achter ons liggen
1517 Ontstaan Lutheranisme
1572 Begin oorlogen prot./kath.
1648 Europa verdeeld in prot/kath
1717 Oprichting 1° loge vrijmetselarij Londen
1789 Franse revolutie einde ancien régime
1848 Eerste commune van Parijs
1917 communisme
1989 "einde" Sowjetunie, China: tien-an-men mislukte opstand.
Begin wereldheerschappij van China?
9/11/2001 - Irak - Fukushima...
De wereld stap voor stap in de greep van de duivel.
Maar God is er ook nog !!! Maria's Onbevlekt ZAL triomferen. A.

Anoniem zei

De vrijmetselaars zijn veel ouder dan 1717. Ze kwamen pas in 1717 in London aan.

En ik denk ook dat je het Tweede Vaticaans Concilie in je lijstje mag opnemen.

En de val van het communisme in Rusland kan wel eens op iets moois uitdraaien. Terwijl het begin van een Chinese wereldheerschappij, op het eerste gezicht beter is dan een Dollar hegemonie. Maar de Dollar Novus Ordo Seclorum zal ook niet van het toneel verdwijnen voordat het Midden-Oosten tot stof gereduceerd is.

De hele Islamitische wereld staat nu al in lichterlaaie.

Anoniem zei

de vrijmetselarij is ouder, maar de Eerste Loge (zoals die nu bestaan) werd in 1717 in Londen opgericht, om een einde te maken aan de anarchie daarvoor.
Ja, Vaticanum II is ons Westeuropees Tsjernobil geweest.
Maar dat ge liever onder het Chinees communisme zoudt leven dan onder die gehate Dollars : Emigreer maar al naar China om u te integreen, na enkele dagen zult ge wel anders piepen. A.

Anoniem zei

Op een dag wordt de Paus wakker, en verschijnt die dag op het balkon van de St Pietersbasiliek. Hij zegt:
- binnen de maand moet de tridentijnse H. Mis in elk bisdom worden heringevoerd. De nieuwe misorde wordt onmiddellijk en onherroepelijk verboden. De Latijnse teksten staan onmiddellijk ter beschikking op het internet.
- alle bisschoppen, priesters, kloosterlingen en seminaristen leggen de volgende zondag publiek de anti-modernisteneed af.
- Elke bisschop legt de modernistische media onmiddellijk stil.
- Wie dit niet aanvaardt wordt geëxcommuniceerd en officieel van alle kerkelijke functies ontheven.
- Elke kerk krijgt onmiddellijk weer een waardig tabernakel met hoogaltaar zoals het altijd was.
In elke parochiekerk worden minstens 5 grote heiligenbeelden opgesteld.
- Alle modernistische kazuivels worden onmiddellijk verbrand, de oude worden uit de kasten en musea gehaald.
- Alle omgedraaide "tafel"altaren worden onmiddellijk verwijderd en vernietigd.
- Alle dagen Lof met de monstrans in elke katholieke parochie van de wereld, tot de laatste modernist uit de Kerk is verjaagd.
- Modernistisch gebouwde of ingerichte kerken worden onmiddellijk gesloten. De bisschoppen zorgen voor busvervoer naar de oude kerkgebouwen die de naam "Katholiek" wel waardig zijn.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------