De Wonderbaarlijke Medaille van de Onbevlekte Ontvangenis, Rue du Bac te Parijs
"Oh Maria, zonder zonde ontvangen, bid voor ons die toevlucht tot u nemen"
1 opmerking:
Anoniem
zei
Steeds frapperend: de Moeder Gods verschijnt zeer dikwijls aan kinderen en jongeren der plattelandsbevolking die vee, schapen, koeien en andere hoeden. Zo in Fatima, zo in Lourdes, en niet in het minst in de Rue du Bac in Parijs. Zoé Labouré, zeer vroeg halfwezekind in Bourgondiê, moest na de vroege dood van haar moeder eerst op het boerenhof van haar tante, nadien bij vader thuis de dieren verzorgen: eerst koeien (1815-1817), nadien thuis schapen en geiten; vanaf 1830 dan bij de "Filles de charité" alias de zusters van St.-Vincentius a Paulo bezig met de varkenskweek aldaar. In één van de weinige uitspraken die Zr. Catherine Labouré later deed, herinnerde ze zich dat ze de eerste 45 jaren van haar leven in de reuk van mest verbracht had. Veel later dan als werkzuster (meid voor zwaar werk) ingezet bij een bejaardentehuis aan de rand van Parijs. Eerst zeer laat vernam men daar dat de verschijning van de Hl. Maagd Maria met de opdracht tot slaan van de Wonderbare Medaille op zuster Catherine Labouré terugging. Diepste deemoed en wars van elk theatraal ageren van"pastores" van de noordbelgische astaardkerk. De Rue du Bac is overigens een zeer katholiek gestempelde straat: naast einige klossters is naast het Hôtel der Filles de Charité (No 140) op No 120 ook het huis, waar de grote katholieke uteur Charteaubriand zijn laatste levensjaren verbrengt (tot 1851). Op geen 100 m van elkaar woonden en leefden daar in Parijs 2 grote belangrijke figuren van het christendom.
S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia
We Stand In Support of Padre Stefano Manelli
Paus Benedictus XVI
Een meditatie over het Heilig Misoffer
2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------
ONZE VADER
Onze Vader, die in de Hemelen zijt, geheiligd zij Uw Naam, Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de Hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren, En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade. Amen.
Arma Christi
SEDE VACANTE 31-12-2022
0 dagen 16 uren 27 minuten 31 seconden sinds de Petrijnse Zetel vacant werd.
1 opmerking:
Steeds frapperend: de Moeder Gods verschijnt zeer dikwijls aan kinderen en jongeren der plattelandsbevolking die vee, schapen, koeien en andere hoeden.
Zo in Fatima, zo in Lourdes, en niet in het minst in de Rue du Bac in Parijs.
Zoé Labouré, zeer vroeg halfwezekind in Bourgondiê, moest na de vroege dood van haar moeder eerst op het boerenhof van haar tante, nadien bij vader thuis de dieren verzorgen: eerst koeien (1815-1817), nadien thuis schapen en geiten; vanaf 1830 dan bij de "Filles de charité" alias de zusters van St.-Vincentius a Paulo bezig met de varkenskweek aldaar.
In één van de weinige uitspraken die Zr. Catherine Labouré later deed, herinnerde ze zich dat ze de eerste 45 jaren van haar leven in de reuk van mest verbracht had.
Veel later dan als werkzuster (meid voor zwaar werk) ingezet bij een bejaardentehuis aan de rand van Parijs. Eerst zeer laat vernam men daar dat de verschijning van de Hl. Maagd Maria met de opdracht tot slaan van de Wonderbare Medaille op zuster Catherine Labouré terugging.
Diepste deemoed en wars van elk theatraal ageren van"pastores" van de noordbelgische astaardkerk.
De Rue du Bac is overigens een zeer katholiek gestempelde straat: naast einige klossters is naast het Hôtel der Filles de Charité (No 140) op No 120 ook het huis, waar de grote katholieke uteur Charteaubriand zijn laatste levensjaren verbrengt (tot 1851).
Op geen 100 m van elkaar woonden en leefden daar in Parijs 2 grote belangrijke figuren van het christendom.
Een reactie posten