BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 26 juni 2012

Op bezoek bij Paus Benedictus

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Regeringen, politici etc kunnen hieraan een voorbeeld nemen. Perfecte organisatie, sereniteit, soberheid en toch klasse. De Paus is een voorbeeld voor iedereen.

Anoniem zei

Ik zie dat Bisschop Gerhard Ludwig Müller tot Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer verheven is.

Een paar bedenkingen:

Ik vraag me af wat de motivatie van de Paus is, om een fan van de Bevrijdingstheologie tot deze positie te verheffen.

De Paus zal toch niemand die andere theologisch doctrinaire inzichten dan Hijzelf heeft, tot deze positie verheffen. Maar dat beantwoordt mijn vraag niet. Vooral niet nu de Paus SSPX in communie met de Kerk wil brengen. Het wordt met de dag vreemder.

Het deed me terugdenken aan mijn kinderjaren toen mijn godsdienstleerkrachten op school over Bevrijdingstheologie leuterden alsof het de beste vernieuwing was sinds de uitvinding van het warm water.

Wat heeft de Kerk met politiek, economisch en sociaal onrecht te maken? De doctrines hebben dat onrecht zelf toch niet gecreëerd, integendeel. Het zijn de wereldlijke autoriteiten die corrupte kerkelijke autoriteiten omkochten om de invloed en de macht van de Kerk te misbruiken om het onrecht te rechtvaardigen. Dat heeft niets met de doctrines te maken. Bevrijdingstheologie gaat daar ook niets aan veranderen. Een nieuwe theologie om de corruptie en onrecht aan te pakken schept alleen verwarring.

Dat was mijn beoordeling van Bevrijdingstheologie toen ik 14 jaar oud was, en dat is het nog steeds. En dan zie ik vandaag de cijfers voor de terugloop in Catholicisme in Brazilië; Gustavo Gutiérrez mag er fier op zijn, hij heeft veel bereikt. Maar ja, de goede man is dan ook professor aan de Notre Dame universiteit in South Bend en hij was lid van de Raad van Bestuur van het internationale tijdschrift "Concilium", opgericht door o.a. Congar en Schillebeeckx en ketters Hans Küng en Johann Metz. Inderdaad, Ratzinger, was ook ooit verbonden aan Concilium, en Concilium is tegenwoordig uitgesproken anti-SSPX. Wie nog volgen kan, zal ik graag volgen.

Toch is het bemoedigend dat de politiek, economisch, sociaal en theologisch corrupte Bisschoppen als vliegen vallen:

Róbert Bezák (Aartsbisschop Trnava, Slovakije), Wilhelms Lapelis (Bisschop Liepāja, Latvija), Patrick Power (Bisschop Canberra, Australië), Jean-Claude Makaya Loemba (Bisschop Pointe-Noire, Congo), Gabino Zavala (Hulpaartsbisschop Los Angeles), William Morris (Toowoomba, Australië), Francesco Micciché (Bisschop Trapani, Italië), Juan Carlos Maccarone (Bisschop Minas, Uruguay), Roger Vangheluwe (Bisschop Brugge)

Wat een puinhoop. Vier bisschoppen in het voorbije jaar alleen en vreemd genoeg, stuk voor stuk gaat het over geld.

Het is misschien daar waar het schoentje knelt; er zijn zo veel moreel, politiek, en financieel gecorrumpeerde bisschoppen, dat de Kerk eerst van hen gezuiverd moet worden, eer we over de theologisch gecorrumpeerde bisschoppen kunnen beginnen.

Ik neem aan dat de overtuigingen van Müller en Ratzinger sinds het Concilie ver-tradtionaliseerd zijn, misschien in die zin houdt de benoeming van Müller aan het hoofd van de C v/d G wel steek. En aangezien Ratzinger weet dat Müller nu traditioneler is dan voorheen, dat Müller precies daarom een veilige optie is. Burke voor Paus?

The Guardian Angel zei

Ik denk dat je het zo moet bekijken...

De Heilige Vader is een geweldige schaakspeler. Dit is de laatste klap voor de modernistische kerk.

Denken de modernistische bisschoppen echt dat ze nieuwe seminaristen kunnen recruteren, als ze zélf twijfelen aan de basis-Waarheden van het Katholieke Geloof?

Als de potentiële seminaristen zich gaan realiseren dat zelfs de top van de modernistische kerk 'protestants' is, dan zullen alle gelovige, katholieke jongeren naar Pius X vluchten!

Goede zet van de Paus! Dit is de laatste klap voor de modernistische kerk en haar bisschoppen!

Iemand als Mueller heeft alle gezag al bij voorbaat verloren!

Elke discussie met Pius X zal snel afgelopen zijn, aangezien Mueller het best met het K-woord kan worden omschreven; KETTER!!!

Anoniem zei

Dat is mogelijk.

Eerlijk gezegd had ik eerst willen schrijven dat de Paus evengoed Kiko Argüello als prefect van de C v/d G benoemd had kunnen hebben.

Maar inderdaad, Mgr. Müller is niet goed genoeg om met SSPX in discussie te treden, zeker niet wanneer hij het druk zal hebben met discussies over de onderlinge suprematie tussen de Bevrijdingstheologen en de Neo-Catechemunalen. SSPX gaat gewoon de marmeren vloeren van het Vaticaan met Mgr. Müller vegen.

Als je eens de kans krijgt privé met Mgr. Williamson te praten, loopt het zweet van je rug - ZO slim is hij - en dan vraag je hem alleen maar wat goede raad of uitleg over de Catechismus. Laat staan wanneer je in discussie met hem zou treden.

Ik wil deze link nog met je delen; het illustreert zijn relatie met de marmeren vloeren in het Vaticaan - wat op deze blogpost misschien ook thuishoort:

http://op54rosary.ning.com/forum/topics/eleison-comments-mental-sickness-january-21-2011

“Dear friend of mine, I would rather be a schismatic sedevacantist than a Roman apostate. With the grace of God, neither!” – Mgr. Williamson

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------