BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 7 januari 2021

"De democratie moet worden gerespecteerd!' - Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de NAVO en co. veroordelen de chaos in Washington, DC




















De scènes in het Capitool in Washington, DC - woensdag - toen demonstranten, die president Donald Trump steunden, de congresvergadering verstoorden, leken erg op die in Belgrado in oktober 2000. Dezelfde scènes herhaalden zich later in Oekraïne - twee keer, in 2004 en 2014 - in Georgië, Moldavië, Wit-Rusland en in verschillende Centraal-Aziatische voormalige Sovjetrepublieken. Bij elke gelegenheid steunden de VS de 'democratische volksmacht' door middel van de actieve betrokkenheid van Amerikaanse ngo's en ambassades.


Hetzelfde gebeurde in 2011 met de 'Arabische lente' die begon in Tunesië en zich vervolgens een weg baande door Noord-Afrika en de Perzische Golf. Op sommige plaatsen is het "gelukt", waarbij decennia-oude regimes omver werden geworpen. In andere landen faalde het project en veroorzaakte de 'Arabische lente' de oorlogen in Libië (met bommen uit Frankrijk, het VK en het België van minister Pieter De Crem!) en Syrië en het bloedvergieten in de straten van Bahrein. Nogmaals, de VS juichten deze revoluties toe als een 'feest van de democratie' - behalve dan in Bahrein waar de VS een grote marinebasis huisvesten.

Meer recentelijk hekelden de VS de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland, Bolivia en Venezuela en noemde ze "onwettig". Terwijl Minsk en Caracas erin slaagden weerstand te bieden - en daarvoor werden gesanctioneerd - waren de 'democraten' in La Paz een tijdje succesvol, maar verloren ze vorig jaar de verkiezingen.

Lang geleden in 2004 schreven de reguliere media goedkeurend over hoe de VS er telkens weer in slaagden om dictators uit het zadel te wippen door vervalste verkiezingen en burgerlijke ongehoorzaamheid te organiseren en subsidiëren. Sinds Belgrado beschikte de VS over het perfecte 'sjabloon' om andermans verkiezingen te winnen.

Laten we ook niet vergeten, dat de 'conservatieve' Paus Benedictus XVI NIET op eigen initiatief aftrad. Eerder moet er, zoals uit de Podesta-e-mails blijkt, aan een staatsgreep gedacht worden waarbij in het kader van de 'Arab Spring' ook een 'Catholic Spring' werd georganiseerd door George Soros, Barack Hussein Obama, Joe Biden en Hillary Clinton. Deze criminelen gebruikten de diplomatieke machinerie en de politieke en financiële macht van de Verenigde Staten van Amerika om de Rooms-Katholieke Kerk tot een 'regime change' te dwingen. Het Tweede Vaticaans Concilie, dat ook al door de CIA werd gestuurd, had blijkbaar zijn uitwerking verloren.

Paus Benedictus XVI werd gechanteerd en het dataverkeer tussen SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) en de Vaticaanse Bank werd op 1 januari 2013 geblokkeerd. De Vaticaanse Staat was meteen virtueel failliet. George Soros, Barack Hussein Obama, Joe Biden en Hillary Clinton haalden hun slag thuis. JPMorgan, Moneyval, de Italiaanse Nationale Bank en premier Mario Monti, waren allemaal medeplichtig.

Paus Benedictus maakte vervolgens op 11 februari 2013 tijdens het consistorie voor de heiligverklaring van de Martelaren van Otranto bekend, dat hij op 28 februari 2013 om 20.00 uur zou aftreden. Op 12 februari 2013 werd het dataverkeer tussen de Vaticaanse Bank en SWIFT hersteld.

Nu schilderen de reguliere media de betogers die het Capitool 'bestormden' (men heeft ze hoogstwaarschijnlijk gewoon binnen gelaten!) af als halve terroristen, want déze verkiezingen zijn "niet gestolen". Alle 'experts' zeggen nu dat de presidentsverkiezingen van 2020 "puur waren als witte sneeuw", de "meest veilige ooit", terwijl diezelfde experts ons 4 jaar lang hebben proberen wijs te maken, dat de vorige verkiezingen in de VS "gehackt waren door Rusland"! En ook wordt ons steeds maar weer opnieuw uitgelegd hoe het mogelijk is dat Joe Biden de meeste stemmen in de geschiedenis van de VS bijeen harkte, zonder dat hij zijn schuilkelder verliet. Of je dit officiële verhaal over de Amerikaanse verkiezingen van 2020 nu gelooft of niet, het maakt allemaal niet zoveel uit.

Partijdige bijziendheid zal mensen en media simpelweg niet de omvang laten begrijpen van wat hier gaande is: het volkomen morele bankroet van het gehele Amerikaanse én Europese politieke establishment.

Zowel Republikeinen als Democraten gebruikten jarenlang 'kleurenrevoluties' als een politiek wapen, en predikten de 'democratie', terwijl ze de ene staatsgreep na de andere planden. In het afgelopen jaar hebben ze dat ook thuis gedaan. Onder het mom van de Covid-19-lockdowns schaften ze elementaire grondwettelijke rechten af, met als 'hoogtepunt' het veranderen van de verkiezingsregels om 'de democratie beter te dienen'. Misschien moeten de VS hun eigen huis eens grondig bekijken voordat ze doorgaan met het uitschelden, sanctioneren en bombarderen van andere landen vanwege hun vermeende gebrek aan 'democratie'.

Met Joe Biden in het Witte Huis zal niet - het arbeidersparadijs of de communistische utopie die de marxistisch-leninisten voor ogen hadden - worden gerealiseerd. Het zal eerder lijken op een levende hel die het ergste van het communistische totalitarisme combineert met de ergste afstandelijke ongevoeligheid van het kapitalisme jegens degenen die als overtollig worden beschouwd.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Vanmorgen spreekt de linkse pers ook over 4 doden, terwijl de 'orde handhavers' maar van een dode vrouw weten.

De linkse pers zegt dat Trump de betogers "opgehitst" heeft. Als het Twitter account van Trump niet gesuspendeerd was, zou ik de link kunnen tonen dat Trump de betogers opgeroepen heeft naar huis te gaan, laat staan dat hij de betogers opgeroepen zou hebben het Capitool te bestormen.

De enigsten die een staatsgreep gepleegd hebben zijn de democraten. Als iemand nog denkt dat de rust weder kan keren is niet goed toe. Maar de hypocrisie heeft het hysterische niveau van een Kim Jung Un, of Comical Bob in de tijd van Saddam Hussein bereikt.

Amerika heeft het niveau bereikt van landen die ze in het Midden Oosten vernield hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=94VhPH7B0uY

Wie het zwaard hanteert zal erdoor vergaan.

Anoniem zei

Heb je de video gezien van de vrouw die in het Kapitool neergeschoten is?

Daar waren 2 politie bij de betogers, die ... van wie niet geweten is wat ze eigenlijk met de betogers deden, maar de politie heeft de betogers binnengelaten.

https://t.co/cFJmIekwzR

Eenmaal binnen werden ze naar bepaalde delen van het gebouw geleid.

https://t.co/U3BJ4REtpz

En hier de video van de Antifa betogers die per bus naar Washington gebracht zijn.

https://twitter.com/ArtValley818_/status/1346944255273492482

Allemaal fake news natuurlijk, allemaal acteurs in de videos door Trump opgehitst en betaald.




T

Anoniem zei

https://twitter.com/thejaydenxander/status/1347056697899163648

De video waarin die vrouw doodgeschoten wordt.

Totaal onnodig. Met 2 politie erbij.

Net zoals in Parijs, Antifa krijgt de politie wel stil.

Anoniem zei

@ Vorige Anoniem,

De reactie van die zwaar bewapende politieagent is ook frappant. Hij richt zijn wapen op de beveiligers binnen. Het is duidelijk dat niemand nog weet wie wie is of weet wat er eigenlijk gespeeld wordt.

Ik had onmiddellijk het idee, dat de politie de betogers binnen gelaten heeft. Ofwel was het politie die met Trump sympathiseert ofwel was het gewoon een toneelstuk waarbij de politie opdracht gekregen heeft van de top van de Democratische partij om de betogers binnen te laten in de hoop dat er zoveel mogelijk vernielingen aangebracht zouden worden.

Bizar is ook dat de cameraploegen 'voorop' lopen.

De foto's van het incident zien er ook geposeerd uit. Het is zelfs niet duidelijk wanneer die foto's genomen zijn. Ze kunnen ook vooraf genomen zijn. De foto van het bureau van Pelosi is niet haar bureau. De journalisten moeten dat toch ook weten.

Volgens mij heeft het schietincident plaatsgevonden aan de gesloten deuren van het House. Dit bewijst dat tijdens de sessie daar niemand is binnengeraakt. Ook later is in het House niemand binnen geraakt.

Er zijn echter wel betrouwbare getuigenissen van mensen die zeggen, dat ze op de Senaatsvloer zijn geweest. Het is natuurlijk een bizar mengsel van fictie en realiteit.

Indien de Democraten hierachter zitten, is het natuurlijk de bedoeling om Trump zwart te maken en hem dit nog in de schoenen te schuiven.

Probleem is echter dat geweld an sich tegenwoordig onvoldoende is om iemand zwart te maken. Het is de aloude tactiek van de Franse politie die de betoging infiltreert en dan gaat rellen. Legitieme eisen worden zo in een kwaad daglicht geplaatst en kunnen zo makkelijk opzij geschoven worden.

Echter, een dergelijke tactiek werkt niet meer omdat bijvoorbeeld het linkse Blackblock erop uit is om maximale vernielingen aan te brengen.

Hetzelfde is ook aan de hand is de VS. Geweld is geen taboe meer, maar wordt voor een steeds grotere groep een legitieme optie.

Dus, men bereikt met dit toneelstukje helemaal niets, behalve dan dat de VS zijn eigen reputatie verder besmeurt.

Anoniem zei

Je kan het ook interpreteren als een staatsgreep tégen Trump.

The Twenty-fifth Amendment (Amendment XXV) to the United States Constitution says that if the President becomes unable to do his job, the Vice President becomes the President. This can happen for just a little while, if the President is just sick or disabled for a short time. It could also happen until the end of the President's term (his time in office), if the President died, resigned, or is "unable to discharge the powers and duties of his office".

Anoniem zei

Aan Anoniem 20:26

Een staatsgreep inderdaad, maar niet tegen Trump, maar wel tegen democratie, of tenminste de VS en haar grondwet.

De Democraten gaan een dictatuur stichten en afrekenen met de Republikeinen - Trump is doelwit nummer 1.

En dat zijn de lui waar Europa en vooral Merkel haar broek voor aftrekken.

Europa zal de gevolgen wel ondervinden. Welke deze zijn is eenieders gok.

Echter, de Federal Reserve heeft pas echt de macht, omdat ze het geld drukken. Zij zullen Joe Biden wel vertellen wat het beleid gaat zijn.

Wat die lui echt geloven is dat je je vrijheden moet opgeven om vrede te bereiken, omdat ze overtuigd zijn dat de mens als beesten zijn, die elkander steeds bekampen. "Alleen vrijheid voor de slavendrijvers", zoals Lenin het noemde.

Vladimir Lenin zei ook in "De Staat en de Revolutie";

"Zolang de Staat bestaat, kan er geen vrijheid zijn. Wanneer er vrijheid is, kan er geen Staat zijn."

Benjamin Franklin, de 6de president van de VS, en een van de founding fathers had het antwoord op Lenin al klaar;

“Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

(en eerlijk gezegd; dat vat de reactie van de bevolking op de Coroa lockdowns goed samen)

President Ronald Reagan zei;

“Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn’t pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same.”

Vrijheid is geen geboorte recht, maar een recht dat je zelf verwerft.


Anoniem zei

@ anoniem 7 januari 2021 om 19:58

Oprichter van de Black Lives Matter beweging "Insurgence USA", John Sullivan die in juli gearresteerd voor het intimideren van voorbij gangers, was in het Capitool gisteren, getuige van het neerschieten van de veteraan en heeft het gebeuren gefilmd.

https://www.youtube.com/watch?v=AWMpTHLJXbw&feature=youtu.be

Wat deed extreems links - sorry, de leiding van extreem links, tussen extreem rechts?

Anoniem zei

DEEL 1.
6 januari 2020 - De Epifanie van Amerika.

Laten we in het midden houden of diegenen die het Capitol binnengedrongen zijn, extreem rechtse heethoofden waren (zonder plan), of een linkse red-flag (met het plan de doodsteek voor Trump te leveren)

Geen van beide mogelijkheden heeft belang binnen de context van de politiek, sociale of economische situatie; nl. het verval van de scheiding van machten en de gefaalde democratie (of de illusie van democratie)

Het weefsel dat democratie samen houdt is in 2 gescheurd.

Door zich onbevoegd te verklaren om een oordeel te vellen over het verloop van de verkiezing, het Gerechtelijk macht zichzelf opgeheven. Dat is de meest lamlendige lafheid ooit. Ze groot, dat ze hun legitimiteit kwijt zijn.

Wat nu? Wel, Rood Amerika (de Republikeinen), zien 20 januari als het einde van de lijn. Ze geloven dat de presidentsverkiezingen gestolen zijn, en verkiezingen voor de senaat in Georgia, ook. Ze geloven ook dat de enigste reden van de corona lockdown bedoeld is om opzettelijk de middelklasse en kleine en middelgrote onderneming te vernietigen, in het voordeel van Big Business.

Ze beseffen – epifanie – nu dat het voorbij is. Trump heeft zelf getweet "It's over". Rood Amerika is "geannuleerd" worden door het totalitaire regime van Big Tech. Het land, de Staat, het Systeem staat vijandig tegenover hetgeen waarin zij geloven en voor leven.

Blauw Amerika (de democraten) beseffen nog niet dat ze evenmin macht hebben, omdat ze zelf alle macht aan de Big Tech, bedrijven en lobbyisten overgedragen hebben, en alleen 'regeren' met het goeddunken van Big Tech.

Als verkiezingen niet meer gerespecteerd worden, de rechtbanken zichzelf niet meer serieus nemen, en 4 jaar lang de president belachelijk gemaakt en vernederd is, is er structurele schade aangebracht aan het concept van het presidentsschap zelf – de executieve macht. Het is waanzinnig hautain te verwachten dat met Biden/Harris we terug naar 'normaal' kunnen.

Hoe kan men terug naar normaal, wanneer men 4 jaar geijverd heeft, de scheiding der machten op heffen en de machten zelf ondermijnd heeft, alleen om zich gewis te maken van een president? Nu de mythes van democratie, republikanisme, Amerikaanse identiteit, gelijkheid, als scherven op de grond liggen, opent het spectrum voor alternatieve staatsvormen zich wijd open.

Secessie ligt voor de hand, maar zal chaotisch zijn, moest het zich manifesteren. Een bepaalde vorm van afscheiding gebeurd al in zoverre dat vele ‘Rode Amerikanen’ van de kust naar het binnenland verhuizen, ver weg van de Blauwe Amerikanen, in LA, San Francisco, Seattle, New York en Washington DC.

Europa zal niet immuun zijn voor de schokgolven van de Amerikaanse Epifanie van 6 januari. Ook al hoopt men dat met Biden/Harris alles terug naar normaal zal terugkeren, en men hoopt vooral dat Biden/Harris de corona crisis gaat oplossen. De pers is medeplichtig en negeert alles behalve de narratief dat door de Big Tech gepromulgeerd wordt.

Als de rest van de wereld deze shitshow van het westen aanschouwen, kan de rest van de wereld genijgd zijn de Westerse Waarden achter zich te laten. En ik verwijs hier naar Beieren, Oosternrijk, Hungarije, Slovenië, Tjsechië, die op een of andere manier erin slagen ondanks Europese dreigementen steeds meer een eigen koers te varen, en samenwerkingsverbanden smeden die op het Austro-Hungaars Rijk lijken. Nadruk; lijken.

Waar in Amerika de discussie of de democratie al dan niet dood is, heerst nog steeds, is in Europa deze discussie reeds lang verstompt. Europa is totaal oligarchisch, zonder een illusie van democratie.

Anoniem zei

Deel 2
Europa is geen parlementaire democratie. Er is geen onderscheid tussen de legislatieve en executieve macht. Het Europees gerechtshof wordt gedomineerd door de lobyisten van de advocaten van de liefdadigheidsinstellingen, enz. enz. enz. Europese scheiding der machten heeft nooit bestaan. In Europa is ook reeds lang de soevereiniteit van de lidstaten opgeheven, en men doet er alles aan ook de wetten in de lidstaten op te heffen, terwijl Europa niet eens conform haar eigen legislatieve aquis en verdragen kan handelen.

Het schrijnendste voorbeeld zijn de rechtspraken van het Europees Hof. Er is geen enkel verdrag dat het Europees Hof jurisdictie geeft over de wetten in de lidstaten. Toch gebeurd het dagelijks. De huidige voorzitter van het Europees Hof, de Belg Koen Lenaerts zegt, en ik citeer; "Er is geen greintje soeverinteit over, waarop een lidstaat zich kan verlaten om tegen de unie te handelen". Niet dat hij jurisdictie heeft dit te zeggen, maar hij zegt het.

De Europese natiestaat is tot lidstaat vervallen, een proces dat tegen het einde van Koude Oorlog reeds compleet was. In dit stramien is de Eurozone opgericht. Vanaf het begin van de Euro, in plaats van een munt te zijn die tot groei leidde, werd het gebruikt om hopen schuld aan de lidstaten te verkopen. Vooral de zuidelijke lidstaten begonnen onmiddellijk onder het repressieve karakter van het Europees monetair beleid te voelen. Geen 10 jaar na de oprichting van de Euro waren die natiestaten failliet. In plaats van solidair te zijn, beantwoordde Europa het probleem met meer monetaire repressie. In de Covid crisis is hetzelfde te zien; de oplossing voor Europa is steeds; "meer repressie", steeds minder soldariteit, overgoten met een flauwe saus incomptentie.

De financiële crisis van 2008 kwam en verzegelde het lot van de zuidelijk lidstaten. Een tweede schok in de vorm van de Corona Lockdown, zou een doodsteek kunen worden voor de unie. Secessie is misschien niet direct een optie in de VS, omdat de lidstaten van Amerikaanse Unie niet weten wat soevereiniteit is, maar de Europese lidstaten herinneren zich dat wel.

De economische desintegratie ten gevolge van de coronamaatregelen, moet zich nog uitwerken, maar wanneer zelfs de technocraten in Brussel niet kunnen ontkennen dat er een depressie heerst, zal het Europees project ofwel van de grond op opnieuw opgebouwd moeten worden, ofwel in de vergetelheid vervallen.

Waarom? Europa zit in de val. De Euro 'redden' creërt een monetair beleid waarin de economie noch kan groeien, noch kan inkrimpen. Lidstaten worden gedwongen steeds meer te besparen, lonen te drukken, te de-investeren, zonder het geringste resultaat. Dit is een vicieuze circle waaruit Europa zich niet kan onttrekken, zonder zichzelf op te heffen.

Europa (en ook de VS) hebben twee economieën; de economie voor de oligarchen, en de economie voor de rest (het gepeupel). De Eurocraten met hun focus op Big Tech en Great Reset, verweideren zich steeds verder van het gepeupel, en zijn totaal irrelevant geworden voor de mensen waarover ze heerschappij eisen.

Ook Amerika zit op een ontkoppelingspunt; waarin de twee economieën gaan scheiden. De politieke systemen (tussen Rood en Blauw) zijn al gescheiden, terwijl de Europese Elites de Amerikaanse ontkoppeling negeren, waarschijnlijk omdat ze scheuren ook in het Europese systeem zien, want er is geen "normaal" meer, geen samenwerking, geen solidariteit, geen burgerzin.


MET DE BESTORMING VAN HET CAPITOL IS DE EERSTE DOMINOSTEEN GEVALLEN; NL. ROOD AMERIKA. De mythes en ideeën die een land maken zijn geïmplodeerd - en de schokgolf van deze implosie zal zeker tot Europa reiken.

De idee dat anderen; Rusland, China en Emerging Economies, zich nog aan het Europese of Amerikaanse systeem zullen ijken, is voorbij.

De wereld van alternatieven ligt open.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------