"Avondklok van kracht om 18.00 uur, hier in Cannes reeds sinds 2 januari 2021. Een bus vertrekt vanaf het station van Cannes, vandaag donderdag, 14 januari 2021 rond 17.00 uur. Veel sympathie voor deze jonge mensen die moreel gezien sterk lijden onder de gevolgen van deze 'pandemie'. Ze worden roekeloos beroofd van hun jeugd. Onze senioren worden intussen ook genadeloos als proefkonijnen aan 'hun' corona-vaccins overgeleverd. Deze regering heeft bloed aan de handen!"
JB.
donderdag 14 januari 2021
Frankrijk verscherpt de dictatuur: avondklok vanaf 18.00 uur in heel het land
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
5 opmerkingen:
Je weet dat ze vorige week Trump van Twitter gekegeld hebben.
Sinds vertrekken dagelijks over een miljoen gebruikers naar GAB.com, een alternatief voor Twitter.
Sinds is de aandeelprijs van Twitter met 25% gezakt.
Men moet ook niet overdrijven met het zogenaamde leed van de jonge mensen, en het erge dat hen werd aangedaan. Mijn grootmoeder heeft den Groten Oorlog aan den lijve ondervonden. Mijn moeder de tweede. Een beetje dimmen a.u.b., want dat was wel een andere situatie, veel erger, en die hebben het allemaal zonder trauma overleefd: het zijn trouwe katholieken gebleven. Nu een jeugd die jankt omdat ze een masker moeten dragen of vroeger moeten thuis zijn. Een beetje de verhoudingen zien zeg. Zij moesten niet zoals de Duitse kinderen tijdens de tweede oorlog in de steden elke nacht vrezen voor de bombardementen. En ze moeten ook niet leed dragen van de miljoenen Heimatvertriebenen die door de bolsejvisten uit hun thuisland verdreven werden. Eventjes realistsch blijven, ja. Ik heb al meer medelijden met bejaarden die in hun kamer worden opgesloten, dan met die jeunesse die God noch gebod kent, en alleen maar wil genieten.
Aan anoniem van 16 januari 2021 om 17:29
(Deel 1)
Uw posting is prietpraat.
Mijn voorouders hadden boerenhoven in "Bachten de Kuupe" midden in de gevechtszone, mijn grootvaders vochten de hele 1. wereldoorlog door, andere verwanten moesten vluchten, en een grootmoeder beleefde de hele oorlog in Brussel.
Natuurlijk waren die mensen getraumatiseerd: de oudstrijders spraken niet veel over al hun belevenissen, tentij na 40 jaar plots bij een entmoeting met de vader van een schoonzoon: veteranen onder zich.
De staat en de cultuur bleven echter overeind: de jonge (en mooie) meisjes werden reeds begin 1915 uit de gevechtszones weggebracht in een grootscheepse actie van de destijds uiterst geêngageerde en daadkrachtige katholieke kerk naar kloosters en abdijen in Frankrijk.
Zeer beroemd hier de ursulinen in Normandiê, waar jonge arme westvlaamse meisjes school liepen, tekenen, schilderen en kanteklossen leerden en zelfs de "kweekschool"(normaalonderwijs voor jonge leraars en leraressen) volgde.
Bij alle nood was de oorlog voor die mensen een geweldige sprong naar voor.
Vele vlaamse expressionistische schilders landden in Grootbritanniê en leerden de Arts&Crafts-beweging kennen.
En in bezet Belgiê werd gehongerd- en de levensmiddelpaketten van de Quakers uit de USA o.l.v. Herbert Hoover afgewacht.
Het weeropleven van de economie na de 1. wereldoorlog in Belgiê ging razendsnel.
De Vlaamse Beweging zorgde met zedelijke verheffing (Juffrouw Maria Belpaire), met onderwijs voor de soldaten (F. de Pillecijn. J. Goossenaerts. J. Leuridan en vele meer), met universitaire cursussen (F. Daels) nog aan het front, achteraf door pers (De Standaard AAK-VVK), de vernederlandsing van de Rijksuniversiteit Gent en de vele christelijke acties en vormingswerken voor een geweldige bloei.
1922 was jet laatste jaar met meer doden in het verkeerd door paardetransport, 1923 meer doden door automobielverkeer.
Hoe sterk en pijnlijk de verliezen in de 1. wereldoorlog waren, de bloei achteraf was des te groter.
Aan anoniem 16 januari 2021 om 17:46
(Deel 2)
De 2. wereldoorliog was voor Belgiê voor de meeste mensen veel minder belastend.
De militaire operaties in mei 1940 duurden 18 dagen, de meeste krijgsgevangenen waren in december 1940 terug thuis; de verzorging met voedsel en elementaire produkten was veel beter geregeld dan in de 1. wereldoorlog.
De bombarderingen en het schieten, en indirect nog veel meer het overvliegen van de bombarderingsviegtuigen richting Duitsland waren natuurlijk traumatiserend.
Maar de cultuur bleef en de Hl. Kerk was overal present.
Het meest afschuwelijk waren de razzia's tegen de joden en na de oorlog de terreur van de straat, waar het belgisch episcopaat laffelijk zweeg.
Daar ligt overigens de sleutel van de latere verregaande ontkerstening van Vlaanderen.
Het was overigens de Koreaoorlog die dan weer de economie aanzwierde, de wereldtentoonstelling 1958 mogelijk maakte en de ontvoogding van Vlaanderen.
En wel met hoogkwalitatief onderwijs, met veel discipline in de colleges en met zeer veel cultuur.
In Duitsland zijn er overigens tamelijk weinig kinderen bij de bombarderingen omgekomen: met de "Landverschickung" werden de meeste kinderen naar het veilige platteland getransporteerd.
En de bevolking verschoof: grootscheeps eerst naar het oosten (Polen weg naar Witrusland), ook naar het westen (Bessaraber naar de Warthegau), achteraf dan weer naar het westen met verlies van Oost- en Westpruisen, Achterpommeren, Sileziê, het Banaat, de Donau, en Hongarije. Het meest afschuwelijk was wel Joegoslaviê en de zog. Wolgaduitsers naar Siberiê en Kazachstan.
De "bolsjewisten" konden overigens niet meer verkrachten, die waren in de stalinterreur 1936-1938 namelijk bijna alle vermoord. Het waren zeer eenvoudig de gebrutaliseerde soldaten van het Rode Leger en geprimitiveerde burgers van allerlei nationaliteit.
Kortom: U kent er niets van.
@The Guardian Angel legt met deze foto's terecht de klemtoon op de door de staat afgedwongen totaalisolatie van de jeugd, het beroven van onderwijs en vorming, het opleggen van hopeloosheid en verlies van een betere toekomst, geweldige frustratie.
Het tegendeel van "Schola: forma mentis aeterna".
Het is het verlies van wat de duitse filosoof Helmuth Plessner in een groot essay ooit de "Conditio humana" noemde.
Uw posting toont helaas veel meer de azijnpisserige frustratie over de interessante berichtgeving op deze website, dan nu wel een objectieve epicritische beoordeling van de knettergekke en dictatoriale maatregelen te geven.
aan anoniem 16 januari 2021 om 17:29
Wie wil er nu genieten op een overvulde tram in Cannes of in een Metro van Brussel?
Het is overigens de "Vivaldi"regering die "geen God en geen gebod kent" :-(
On les aura
Een reactie posten