Een 'tegenslag' voor de overheid in de strijd tegen het coronavirus. Met een grote voorlichtingscampagne probeert de overheid draagvlak te vinden voor het corona-vaccin. In de campagne wordt duidelijk gemaakt dat de burgers hun vrijheid zullen terugkrijgen als ze zich laten vaccineren. De slogan van de campagne valt echter bij veel mensen verkeerd. Critici vinden, dat de slogan te veel associaties met de concentratiekampen uit Nazi-Duitsland oproept.
Burgemeester Alexander Vandersmissen van Mechelen zegt: "De afgelopen week hebben heel wat mensen hemel en aarde bewogen om ons vaccinatiecentrum klaar te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de strijd met het coronavirus. Honderden vrijwilligers hebben zich spontaan aangemeld om ondersteuning te bieden. De start van de vaccinatiecampagne is een moment van hoop, perspectief, engagement en verbinding. De vaccinatiecampagne vergelijken met de donkerste bladzijden uit onze geschiedenis, is ronduit verwerpelijk!”, aldus de burgemeester."
Burgemeester Vandersmissen vergeet natuurlijk, dat het de politici zijn - en niet het virus - die onze vrijheid hebben afgepakt. Want wie is er met al die avondklokken begonnen die sinds de bezetting door Nazi-Duitsland in dit land niet meer vertoond zijn? Wie heeft dat opschrift daar trouwens opgehangen?
Een parafrasering van een slogan uit de Nazi-tijd is dan ook erg ongepast, aangezien een groot aantal onder ons de corona-vaccinatie niet goed zullen verteren. De doden als gevolg van de bijwerkingen van het vaccin die nu wereldwijd gerapporteerd worden, dragen nu niet écht bij aan een 'hoopvol' klimaat.
Een falende overheid die al alles verkeerd heeft gedaan wat ze verkeerd kon doen, moet zich een beetje gedeisd houden, anders gaan de burgers nog denken, dat alles 'opzettelijk' fout gaat.
“Trop is te veel en te veel is trop”, zei wijlen premier Paul Vanden Boeynants.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten