BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 27 januari 2021

De corona-hoax in alle rauwheid: "Dood in het rusthuis"

In Vlaanderen wonen 80.000 ouderen in een rusthuis. De tachtigplussers behoren tot de grootste risicogroep voor het coronavirus. Het rusthuis is niet populair. Meestal verhuis je er pas naartoe als je gezondheid faalt en je volledig afhankelijk bent van zorg. Wie kan, blijft er zo lang mogelijk weg. Daardoor is de verblijfsduur gedaald tot anderhalf jaar. Of anders, cru gezegd: wie verhuist naar een rusthuis zal er sterven na gemiddeld anderhalf jaar. Of nog anders, nog cruer: elk anderhalf jaar kent een rusthuis een totale populatiewissel. Voor alle rusthuizen samen betekent dat 80.000 doden in anderhalf jaar, wat neerkomt op 156 doden per dag. In iets meer dan twee maanden geeft dat 11.200 sterfgevallen.

Het rusthuis is een sterfhuis geworden. We kampten eerder al met een noodsituatie, ook zonder coronavirus. Dat is een realiteit die we blijkbaar maar moeilijk onder ogen willen zien. Imminent gevaar trekt veel sneller de aandacht dan sluipend onheil, zelfs als dat onheil veel ernstiger is. Bovendien zullen de maatregelen tegen dat gevaar weinig uithalen en veeleer averechts werken. Het virus kan hoogstens een beetje gestuit worden, maar niet zonder het rusthuis nog meer unheimlich te maken dan nu al het geval is.

De inspiratie van de specialisten zal waarschijnlijk niet verder reiken dan afzondering en isolatiemaatregelen, een bezoekbeperking of zelfs -verbod, en nog meer ontsmetting en hygiëne. Het rusthuis zal zo steeds meer richting ziekenhuis gaan: medisch, kil, steriel, ontmoedigend, afstandelijk, verder en verder van ons bed.

De dood is onontkoombaar, maar het rusthuis niet. Wie gezond leeft, wordt ook gezond oud. Gezond verouderen vereist blijvende activiteit en zelfstandigheid. Een ouderenzorg die volop activiteit en zelfstandigheid stimuleert, kan op termijn het aantal rusthuizen drastisch afbouwen, ook in tijden van vergrijzing. Actieve, zelfredzame ouderen blijven gewoon thuis wonen. Daar zijn ze bovendien ook het best beschermd tegen virussen zoals het coronavirus of het gewone griepvirus, dat voor hen net zo bedreigend is.

Bron: De Standaard

Link:

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200309_04882810

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb ergens gelezen dat er 5.000 corona doden gebleven zijn in de rusthuizen en ik meen dat dit voor de negen maanden van maart tot december is.

Indien 80.000 mensen sterven elke 18 maanden, zijn er in dezelfde periode 40.000 mensen in de rusthuizen gestorven waarvan 5.000 (aan) met corona oftewel 12.5%.

We hebben geen referentiepunt om dat veel of weinig te noemen. In ieder geval ben ik zeer verbaasd dat de men er gemiddeld na 18 maanden sterft.

Ik vind de 12.5% corona sterfte onder de rusthuishuis bevolking verbazend laag, want wanneer er een uitbraak van Corona is in een rusthuis de pers de indruk geeft dat het er uitziet zoals die foto's van de concentratiekampen toen ze bevrijd werden, met hopen lijken overal.

In een rusthuis met 80 bewoners sterft 1 bewoner per week. Als er een uitbraak is, zullen er tegen 12.5% een 10 mensen sterven (In een week) en dit 1 keer in de 9 maanden. Nee. Het lijkt mij niet veel.

Het probleem is dat de CFR (case fatality ratio) van Corona zeer laag is, zelfs voor de zwaksten onder de bevolking en dat de lockdown totaal disproportioneel is, en totaal ineffectief, zoals de rusthuizen demonstreren want ze zijn niet corina-vrij gestorven.

En zoals reeds zo vaak gezegd; sterven moet men toch, en een gevaccineerde verwerft geen onsterfbaarheid.

Was je handen, red levens ... van iemand die over een paar weken toch sterft. Op een dag zal het handen gewas ( in onschuld ) dat leven niet meer redden.

Anoniem zei

VRT Nieuws

"China neemt westerse vaccins onder vuur: van vaccindiplomatie naar vaccinoorlog?"

Zoals wanneer je een lening gaat vragen en iedereen verwerpt je aanvraag, dan telt het niet hoe vaak je verworpen wordt, maar het niveau van wie je verwerpt.

Als zelfs de woekeraar je geen lening meer wil geven weet je dat je aan het einde van de lijn bent.

Zo ook met China; als zelfs de Chinezen het Westen komen zeggen dat ze te communistisch en te insolair zijn, dan is het ver gekomen.

Zo ook; een paar jaar terug kwamen de Protestanten klagen dat Bergoglio niet katholiek genoeg was.

Wim zei

Een rechtstreeks gevolg van het neoliberalisme. Rusthuizen zijn commerciële bedrijven: zo veel mogelijk betalen voor zo weinig mogelijk middelen. Geen wonder dat het een noodoplossing geworden is, in plaats van een mogelijke "thuis" voor de oude dag. We leven in een verschrikkelijk systeem, waarvan we de prijs cash betalen onder de vorm van menselijk leed. Kindjes van één jaar oud die om 5.30 u. 's nachts uit hun bedje en hun slaap gerukt worden om achtergelaten te worden in een creche: zelfde verhaal. Het zijn de weerlozen die het gelag betalen.

Anoniem zei

Hartelijk dank aan @The Guardian Angel voor de publicatie van dit artikel.
Voor één keer eindelijk iets van kwaliteit ui De Standaard.
Hierbij toe te voegen het breed gebrek aan geriaters in Vlaanderen en de quasi totale afwezigheid van serieuze en hoogethische palliatieve geneeskunde.
In de plaats ervan rijden autiomobilistische "euthanateurs" (de facto maasamoordenaars) door de contreien en "helpen" alias "brengen" de "moeilijke gevallen" "om zeep".
Met thiopental, coronavirus, met lockdown en collateraalschaden +++, met onnozeliteiten in bejaardentehuizen à la Sinterklaas en nu met niet vergorene vaccins: de uitroeiing der "vulnerabelen" en "fragielen" loopt op volle toeren.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 07:29

Erg hé, dat we na al dat gelul - een jaar lang - nog niet weten hoeveel 'coronadoden' er in woonzorgcentra gevallen zijn? Ik kan ook niet zo meteen het exacte cijfer vinden, ik verwacht dat het 10.000 tot 11.000 zal zijn.

Anoniem zei

Ik zal de referentie voor mijn 5000 doden opnieuw proberen te vinden. Ik dacht dat het officiële website is. Het correcte cijfer zullen we nooit weten. Het gaat alleen een politiek-correct cijfer zijn.

Er is ook een openbaar onderzoek op komst. Of het loopt misschien al.

Gelukkig zijn we in Belgiëgoed bediend met zeer bekwame mensen aan het roer; Alexande De Croo is young leader voor ageing voor het World Economic Forum.

Anoniem zei

@ Wim. Je vergeet te melden dat de familiebanden verbroken zijn. Mensen moeten werken en krijgen het geld noch de tijd om op de kinderen of op de ouders te passen.

De ouden van dagen worden opzettelijk in rusthuizen gezet om ervan af te zijn. Vele zullen tevreden zijn met het zakencijfer. Helaas zal het op een dag ook mijn beurt zijn er te sterven.

Anoniem zei

Op 18 December 2020 schreef men in de Standaard dat er toen meer dan tienduizend corona doden in de rusthuizen waren.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Klopt. Dat is voor heel België.

De Standaard - 18-12-2020

‘Er zijn nu 10.270 mensen overleden in de woonzorgcentra, het gaat om 56 procent van alle overlijdens.'

Anoniem zei

Aan @Wim 27 januari 2021 om 15:02

Pardon, maar wat U zegt is gezever.
Het neoliberalisme heeft met de coronadodentol in de belgische bejaardentehuizen niets te doen.
De westeuropese bevolking (Italiê, Belgiê, Luxemburg) is zeer sterk vergrijds.
De mensen worden veel ouder door goede gezondheidszorg en zeer goede geneesmiddelen; en de nu oude en zeer oude personen hebben deels nog de 2e wereldoorlog en zijn nasleep met honger en rantsoenering beleefd (weinig overgewicht en weinig diabetes mellitus); en tot 1966 was de katholieke sfeer met zijn vasten en penitenties in de advent nog levendig. Het zijn inderdaad de vroegere katholieke gebieden waar men het oudst van Europa wordt (bijzonder de vrouwen).
Aan de andere kant heeft de pillenknik en de sexuele revolutie van 1966-1969 de familiestructuur helemaal omgegooid. De geest werd libertijns, niet "liberaal", mdoch veel eerder communistisch.
Het is de bastaardkerk geweest die vanaf de jaren '70 de vele leegstaande kloosters, semninaries (zo St.Jozef-seminarie in St.Katelijne-Waver, nu "Home Borgersteyn"), bezinningstehuizen enz. recycleerde als bejaardentehuizen.
Was ooit rendabel- nu een financieel verlies.Intussen worden de homes deels als studentehuizen omgebouwd.
SARSCoV2 is een mislukt biologisch wapen, sterk clusterend, weinig gevaarlijk bij jongere personen, des te meer infectieus bij massaal virionenkontakt, en opportunistisch bij zieken en zeer oude mensen.
Zoals door de inzet van de russische legeractie bewezen: de omgang met SARSCoV2-clusters vraagt vakmanschap, rustige vastberadenheid, bestrijding van paniek en angst, goede medische hulp in de eerste lijn, en een zorgvuldig quarantaine.
Dat is in Belgiê spijtig genoeg alles gepruts en geknoei.
Dat heeft met neoliberalisme niets te doen.
Het gepruts van de bastaardkerk, de website "kerknet" voorop, heeft met "neoliberalisme" ook niets te doen- dat is alleen maar knettergek.
Men heeft overigens in de laatste 11 maanden niets geleerd:
zie de website van de "Residence Archambeau" in St.-Pieters-Jette, waar in Brussel de eerste inzet van het belgisch leger plaatsvond (uitvoerig op de RTBF gedocumenteerd)
Onwetenheid, domheid, emotionaliteit, gepruts, en in de steek gelaten door een paniekerende overheid: een massa-dodelijke cocktail.
https://www.myseniors.be/fr/hebergement/maisons-repos/bruxelles/jette/121-residence-archambeau.html

Kinderkribben hebben er overigens niets mee te doen.
SARSCoV2 voert bij kinderen bijna nooit tot covid19.

Anoniem zei

Het cijfer van 18 maanden is onrealistisch laag. Een studie van de socialistische mutualiteiten stelde in 2018: 'Een Belg is nu gemiddeld 82,8 jaar als hij naar een woonzorgcentrum gaat, een stijging met een half jaar op vijf 5 jaar tijd. Hij verblijft er gemiddeld 2,9 jaar.' Dit cijfer is veel realistischer en het dient gezegd te worden dat ze hun methodologie duidelijk beschrijven. Als referentie: de levensverwachting voor een man in België op 83 jaar is 6,94 jaren gemiddeld en voor een vrouw 8,22 jaren. De woonzorgcentrum populatie is een geselecteerde populatie doch het concentreren van oude mensen is altijd een risico geweest voor infecties, ook in pre-corona tijden. De teloorgang van het familiale verband en van het persoonlijk zorgen voor oude, afhankelijke mensen is het echte probleem. Oude mensen moeten niet gedumpt worden net zoals jonge kinderen niet thuis horen in een crèche. Dat wil de moderne mens niet horen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------