BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 22 januari 2021

BREAKING: Vrijspraak voor het niet dragen van een mondmasker: ‘Het verplichten van een mondmasker, altijd en overal, is strijdig met de grondwet’

Een Brusselse politierechter heeft een man vrijgesproken die door agenten geverbaliseerd was omdat hij geen mondmasker droeg, nochtans een verplichting in het Brussels Gewest. ‘Het verplichten van een mondmasker, altijd en overal, is strijdig met de grondwet’, vond rechter Lionel Van Damme.

 Een Brusselse twintiger bevond zich op 9 augustus aan de Slachthuizen in Anderlecht, de overdekte markt, een openbaar domein dus. Hij was er met zijn vader, een marktkramer en droeg geen masker. Omdat dit een overtreding is van de coronamaatregelen stelde de politie een proces-verbaal op.

De man vocht zijn boete aan voor de rechter en die geeft hem nu gelijk. “Het overal en altijd verplichten van een mondmasker is buitenproportioneel en in tegenspraak met het universeel recht op vrijheid van beweging. Bovendien is de mondmaskerplicht een plicht die per wet zou moeten geregeld worden en niet per ministerieel besluit, bij deze is ze dus ongrondwettelijk”, oordeelde de rechter nog in zijn vonnis.

Volgens de politierechter kan er geen algemene regel worden opgelegd waarbij men overal een mondmasker moet dragen. “Het mondmasker kan nuttig zijn om de pandemie tegen te gaan. Maar het is een verschil of je alleen in de straat loopt of met velen. Deze verschillen bedenken met een algemene verplichtende regel is een inbreuk op de principes van de gelijkheid en de niet discriminatie”, staat er nog letterlijk.

Het vonnis dateert van 12 januari maar raakte pas nu bekend. Het parket kan nog in beroep gaan. Het heeft een maand de tijd daarvoor.

Bron: De Morgen

Link:

https://www.demorgen.be/nieuws/vrijspraak-voor-niet-dragen-van-mondmasker-strijdig-met-de-grondwet~bbc03e44/


Het is overduidelijk, dat de federale regering met haar corona-maatregelen haar bevoegdheden ver te buiten gaat en dus zélf ongrondwettelijk is!

1 opmerking:

Anoniem zei

Fantastisch!
5 (vijf) maand geleden werd een niet-maskerdragende man door een roeselaarse politieagent met pepperspray bespoten en met de matrakstok geslagen.
De dappere man in Anderlecht wrd vrijgesproken en de algemene maskerplicht als ongrondwettelijk aanzien.
Dat geldt natuurlijk ook voor westvlaanderen, particularisme heen en weer.

Het is ten zeerste aangeraden dat de gouverneur van westvlaanderen, de burgemeester en de politiecommissaris van Roeselare en natuurlijk de totaal doorgeknalde "wildwestsheriff"politieagent zelf hun publieke excuses aan het slachtoffer aanbieden en hem voor de aangedane lichamelijke pijn royaal vergoeden.
4000 (vierduizend) Euro moet er wel inzitten.
Anders is het toch echt crapuleus.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------