Vandaag openen de scholen weer hun deuren en het Sint-Michielscollege in Brasschaat houdt daarbij rekening met vakantiegangers. De school vraagt aan de ouders van hun leerlingen of ze in de kerstvakantie op reis zijn geweest. "Wij willen hen erop wijzen dat er een quarantaineplicht is van zeven dagen en dat pas bij een negatieve test de leerlingen terug naar school mogen komen," zegt directrice Petra Vertenten.
De nieuwe maatregelen voor vakantiegangers betekenen dat ook leerlingen die terugkeren uit een rode zone een week in quarantaine moeten doorbrengen. Om het zekere voor het onzekere te nemen heeft het Sint-Michielscollege in Brasschaat alvast een bericht naar de ouders gestuurd om hen te vragen of ze op reis zijn geweest.
"Wij hebben naar alle ouders een bericht gestuurd waarin we hen wijzen op de quarantaineplicht van zeven dagen. Er staat ook in dat pas bij een negatieve test de leerlingen terug naar school mogen komen", zegt directrice Petra Vertenten van het Sint-Michielscollege. [Het eisen van een negatieve PCR-test om toegang tot het onderwijs te krijgen, is een grove schending van de mensenrechten en ongrondwettelijk! Directrice Petra Vertenten is trouwens onbekwaam om de resultaten van een PCR-test te interpreteren!]
De school wil uitgaan van de eerlijkheid en de verantwoordelijkheidszin van de ouders. "We gaan hen niet verder controleren. De afgelopen periode hebben we toch ondervonden dat het vertrouwen tussen de school en de ouders heel goed zat," zegt Vertenten. [De vraag alleen al is een grove schending van de privacy!]
Voorlopig gaat het om zo'n 20 van de 1.500 leerlingen in het Sint-Michielscollege in Brasschaat. Onder hen zitten er elf in de lagere school en negen in het middelbaar.
Bron vrtNWS
Het wordt hoogtijd, dat er paal en perk gesteld wordt aan deze totalitaire maatregelen!
maandag 4 januari 2021
Sint-Michielscollege in Brasschaat schendt de mensenrechten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
De eis voor een PCR test om het eigen land terug binnen te mogen is op zich vreemd. ( natuurlijk een voorbode van de verplichte vaccinatie - maar dit terzijde )
Dat de directrice die PCR test opvraagt is er inderdaad over. Zij is niet de grenspolitie. ( natuurlijk een voorbode van de STASI verklikkers - maar dit terzijde)
Medische data zijn een privéaangelegenheid. Het feit dat ze gevraagd heeft de PCR test te leveren is bewijs dat ondanks hetgeen ze zegt ze de ouders NIET vertrouwd.
Uit het Passenger Location Form :
"Aan de hand van dit formulier stemt u in met de door de Belgische autoriteiten opgelegde gezondheidsvereisten. Niet- naleving kan leiden tot burgerrechtelijke of strafrechtelijke sancties.
Aan de hand van dit formulier stemt u ermee in om bij aankomst in België 14 dagen in quarantaine te blijven op het hieronder vermelde adres."
Als U dat zo maar invult aanvaardt U de voorwaarden opgelegd door de overheid. Er is geen optie voorzien om aan te vinken of U die clausule al dan niet aanvaardt.
Een overeenkomst wordt gemaakt tussen - en door - de betrokken partijen, anders is het een dictaat en geen overeenkomst.
Een dictaat moet je niet aanvaarden, het wordt opgelegd.
Het feit dat er expliciet gezegd wordt dat je door het invullen van het formulier de voorwaarden aanvaard wijst er op dat het geen dictaat, maar een overeenkomst is.
Dus mag je ook jouw kijk op de zaak toelichten en die zou bv. kunnen zijn dat je met die clausule niet akkoord bent.
U heeft het recht om expiciet (handgeschreven of digitale tekst) te vermelden dat U die specifieke voorwaarden niet aanvaardt.
@ Vorige Anoniem,
We hebben het hier eerder over gehad.
Ten eerste heeft de Belgische overheid niets te maken met wat iemand in het buitenland doet of niet doet.
Ten tweede is dit een schulbetekenis. Niemand is verplicht zijn schuld te bekennen.
Het recht om niet bij te dragen aan zijn eigen beschuldiging is de kern van een eerlijk proces verankerd in art.6.1 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
Het Europees Hof heeft herhaaldelijk verklaard dat: "Ofschoon niet uitdrukkelijk bepaald in artikel 6 van het Verdrag, zijn het zwijgrecht en het recht om niet bij te dragen aan zijn eigen veroordeling internationaal algemeen aanvaarde normen. Het recht om niet bij te dragen aan zijn eigen veroordeling veronderstelt dat de overheid geen toevlucht kan nemen tot bewijzen verkregen onder dwang of drukkingsmiddelen tegen de wil van de verdachte".
Dit recht om medewerking te weigeren aan het strafrechtelijk onderzoek impliceert dat de ondervraagde het recht heeft de vragen van de overheid niet te beantwoorden en zich te onthouden van elke vorm van samenwerking (met inbegrip van spontane mededeling van zelf-incriminerende documenten of toegang tot een computersysteem) indien dit, naar zijn mening, zichzelf zou incrimineren.
Een reactie posten