zondag 15 februari 2015

Carnevale di Viareggio 2015: "Bergoglio promoot het homohuwelijk"


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Laten we hier maar mee lachen.

A carnival parade in the German city of Braunschweig has been canceled by police due to fears of a terror attack. Police say they received credible information that there was a "concrete threat of an attack with an Islamist background.

Tot zover de invloed van de paus op de westerse cultuur:

Islamisten 1. : Paus 0

Dit geeft mij een idee. Men vraaht zich soms af of Franciscus eigenlijk Franciscus de eerste genoemd moet worden. Ik stel voor dat hij Franciscus de Nulste genoemd wordt. De paus die nooit was, maar als prins karnaval kan hij er nog door.

Anoniem zei

Aangezien Bonny “relationaliteit” – die volgens hem “ook aanwezig is in Holebi koppels” - “formeel wil erkennen” (ik neem aan als onderdeel van de Geloofsleer) ben ik eens gaan opzoeken wat het betekent.

Ik leid uit Bonnys zin af, dat “relationaliteit” reeds aanwezig is in Hetero koppels en dat deze reeds “formeel” erkend is.

Maar wat is Relationaliteit? Een huwelijk? Waarom noemt hij het dan niet gewoon huwelijk?

“Relationisme”door de Indiase filosoof Joseph Kaipayil geformuleerd.

Kaipayil houdt dat ontologie (en metafysica voor dat part), “kritisch” moet zijn; ontologie moet op empirische waarnemingen gebaseerd zijn.

Kaipayil gaat akkoord met Kant, in zover dat indien het niet empirisch waargenomen kan worden, het niet bestaat – zonder dat hij het atheïsme van Kant verdedigt. (Grappig die lui; wil het bestaan van God ontkennen, zonder agnost te zijn)

Zijn relationalistisch denken behandelt o.a. het metafysische probleem “van het één en het vele, eenheid en pluraliteit” Een entiteit bestaat uit een veelvoud aan “relationaliteiten”

Bijvoorbeeld:

De Westerse Cultuur is een relationalistische interactie tussen de Joodse Religie en het Griekse Denken.

“De specifieke contributie van de Joodse religie is de nadruk op de idee van de Transcendente en Personele God en het belang van de menselijke vrije wil. Dus kan men zeggen dat de Westerse Filosofie twee oorsprongen heeft; het Griekse rationalisme en Humanisme, en de Joodse Ethiek en religie. Omdat Europa zowel de Grieks-Hellenistische filosofie en de de Joodse ideeën geadopteerd heeft, behoren de Christelijke en Islamitische filosofieën tot de grootste Westerse Traditie.”

Dan gooit hij de Indiase en Chinese filosofische traditie op dezelfde hoop als de Westerse omdat de overkoepelende en oorspronkelijke gedachte van “Verlossing” ook aanwezig is.

(voor diegenen die niet goed kunnen volgen: Trek het je niet aan want elk woord in deze paar zinnen bevat een veelvoud aan theologische, filosofische en historische fouten. Om niet eens over katholieke theologie te beginnen)

Het moet ook niet toegevoegd worden dat andere filosofen die deze denkwijze volgen gesubsidieerd worden door de Europese Raad. De Coudenhove-Kalergi denkt ook zoals het Relationalisme. Of tenminste, het is een kanker dat op het gewone volk losgelaten moet worden om hen tot slaven te herleiden.

Ook het Somist Institute.

http://www.somist.org/id22.htm

Lees dat even, en zie dat het alweer over geld gaat, en hoe de gewone man alweer afgezet moet worden. En dat de Kerk daar niet mee akkoord gaat, en daarom moet de Kerk weg, of tenminste de geloofsleer vervalst worden zodat de KErk niet meer klaagt wanneer de gewone man beroofd wordt, in naam van een milieu vriendelijke moraal.


Maar mijn oorspronkelijke vraag hoe relationaliteit aanwezig is in hetero-huwelijken, laat staan homo-huwelijken is niet beantwoord. Ik vraag met zelfs af hoe Relationaliteit iets met een huwelijk te maken kan hebben, tenzij je het huwelijk in de theologische en sacramentele zin fundamenteel wil herdefiniëren.

Zoals altijd leren we niets wat we nog niet wisten: Bonny is de personificatie van de moeder van de ketterij.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer