woensdag 4 februari 2015

BREAKING: Eric Dejaeger is veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf

Eric Dejaeger, een voormalige katholieke priester van Belgische afkomst, is door een rechtbank in het Canadese Iqualuit veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf voor seksuele misdrijven op Inuit-kinderen in de jaren 70 en 80. Met de acht jaar in gevangenschap in mindering gebracht, zal de 67-jarige Dejaeger nog 11 bijkomende jaren in de cel verblijven. Dat heeft rechter Justice Kilpatrick bepaald in een 60 pagina's tellend vonnis dat is gedateerd op 30 januari.

Hij werd in september schuldig bevonden aan 24 aanklachten van seksueel misbruik van minderjarigen. Bij de start van het proces pleitte Dejaeger al schuldig aan 8 aanklachten. Het proces duurde in totaal tien maanden.

Eind januari volgden, naar Canadese gewoonte, nog enkele hoorzittingen waarop achttien slachtoffers aan het woord werden gelaten over de impact van de feiten. Zij getuigden gedurende twee dagen over de fysieke, emotionele en financiële gevolgen van het seksueel misbruik op hun leven. Velen kampen met nachtmerries, depressies en tal van drugs- en/of alcoholverslavingen. Verschillende slachtoffers verklaarden daarnaast alle geloof in de Kerk en in God te hebben verloren, evenals hun respect voor en hun vertrouwen in de autoriteiten en de mensheid.

Bron: De Morgen

Link:

http://www.demorgen.be/buitenland/belgische-pedofiele-pater-krijgt-19-jaar-cel-a2206325/

8 opmerkingen:

Anoniem zei

jaren 70 en 80. waarom verbaast me dat niet...

Anoniem zei

Natuurlijk weer een veel te lichte straf. De waslijst aanrandingen, verkrachtingen, en mishandelingen en de omstandigheden waarin deze gebeurd zijn is verschrikkelijk. En natuurlijk niet te vergeten de psychologische schade waar het slachtoffer aan lijdt.

Het vonnis kan hier gelezen worden:

http://www.documentcloud.org/documents/1594870-2015-nucj-02-rvdejeager.html#document/p1

GA, indien je dit publiceert, wil ik hier de lezers aanraden discretie te praktiseren en niet verder te lezen indien ze gevoelig zijn voor de grafische beschrijvingen van de handelingen van een pedofiel.

Maar ik geloof erin dat men nu net wel die beschrijvingen moet lezen, al was het maar om aan te tonen wat een monsters pedofielen zijn, net zoals diegenen die pedofielen beschermen, Danneels bijvoorbeeld of de Belgische wetgever en gerecht, die deze misdrijven laten verjaren.

***

Een extract van het vonnis:

Aanklacht 56 op een jongen van 9 jaar (als “CP” geïdentificeerd): anale verkrachting.

Dejaeger had de deur van het stookhuis op slot gedaan. CP werd verwond nadat hij gedurende de anale geslachtsdaad voorover gedrukt werd over de tafel en zijn borst aan een nagel stootte . Dejaeger gaf achteraf het slachtoffer een harde mep in het gezicht om hem tot zwijgen te dwingen

Het slachtoffer zocht soelaas in drugs en alcohol. Woedeproblemen, gewelddadig t.a.v. zijn familie, depressie, en natuurlijk zelfmoordneigingen. Is niet meer naar school kunnen gaan. En dat nog maar voor zijn tiende verjaardag.

De maximum straf voor dit ene misdrijf is 14 jaar.

Er was een tweede jongen aanwezig (JU) wiens vermeende verkrachting niet aangeklaagd is.

De feiten in Aanklacht 56, zijn verbonden aan de feiten in Aanklacht 57.

Aanklacht 57: CP en JU kwamen het stookhuis binnen en betrapten Dejaeger in een daad van anale seks met zijn hond. Opnieuw 14 jaar voor dit misdrijf alleen.

Aanklacht 6: een meisje aan een bed vastgebonden en allerlei verkrachting en mishandeling – levenslang.

Aanklacht 64: betasten van borsten en genitaliën tijdens het horen van de biecht.

***

De waslijst verkrachtingen en niet te vermelde fysische en seksuele mishandelingen dramt door en door, maar onze gevierde Kardinaal die homo’s wil huwen vindt dat we dergelijke gestoorde misdadigers moeten vergeven;

“tot 7 maal 70 toe”

Anoniem zei

EN NOG STEEDS GEEN ENKEL BERICHT OP KERKNET!!!

Anoniem zei

Dat zijn weer typisch de tisten van de Vlaamse bastaardkerk:

zwijgen, zwijgen, zwijgen,
niet evangeliseren,
niet missioneren,
geen boete doen,
niets deftigs op liturgisch gebied bereiken.


Dat was ook het zwaartepunt van Danneels.

Anoniem zei

Waarom een bericht op kerkenet? Hij is geen priester meer...

The Guardian Angel zei

@ vorige Anoniem,

U vergist zich.

Dit monster is nog steeds priester!

The Guardian Angel zei

Maar, op Kerknet kan je inderdaad tevergeefs naar de melding zoeken!!!

De zwijgcultuur onder kerkelijke pedofielen is nog steeds intact!

Anoniem zei

In deze uren gonst het bericht van de zeer zware bestraffing van de pedofiele massadader, de uit westvlaanderen afkomstige oblatenmissionaris Eric Jose Dejaeger, door de radio-, televisiestations en het ganse web van Canada en het nooorden van de USA.

Uitstekend bericht, ook met het ganse vonnis en zijn begronding, tot in alle details:
http://cbc.ca/news/canada/north/eric-dejaeger-ex-priest-sentenced-to-19-years-for-child-sex-abuse-1.2943720

Het is echter nog niet gedaan:
In Alberta staat hem een nieuw proces te wachten met 4 gevallen van zijn toenmalig verblijf in Edmonton.
Hoe de vlaamse paters Oblaten, die Dejaeger 15 jaar lang verstopten in hun villa in Blanden en de justitie hier totaal saboteerden en de slachtoffers van deze afgrijseleijke misdaden in de kou lieten staan om deze sexmaniak en hun orde te beschutten, niet doodvallen van schaamte is mij een raadsel.
Schijnheiligheid puur.
En kerknet zwijgt ook in alle talen, tertio ook, Marc Vandevoorde eveneens trots alle blogs op kerknet, het bisdom Brugge waar Eric Dejaeger zijn eerste stappen in het kerkelijk leven zette en de afdeling theologie van de "K"ULeuven, waar hij ooit studeerde, eveneens.

Het dorre hout zal verbrand worden.
Deus in adiutorium intende.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer