vrijdag 20 februari 2015

Kerknet: "Kardinaal Danneels bezorgd, maar niet ongerust na Consistorie"

Op het voorbije consistorie werd ernstig [!] vergaderd en daarbij stond de hervorming van de Romeinse curie centraal [Schokkend. Het is typisch voor bureaucratieën, om alleen maar met zichzelf bezig te zijn.]. Dat zegt kardinaal Danneels aan KerkNet: "De hervorming gebeurt op basis van bevindingen van de K9, de adviesraad van negen kardinalen rond paus Franciscus [Mensen die de Curie niet kennen, gaan de Curie hervormen. Succes verzekerd.]. De wildgroei aan departementen in het Vaticaan wordt gerationaliseerd." Minstens zes raden gaan op in twee nieuwe congregaties: een voor kwesties die leken aangaan en een ander voor sociale zaken. [Géén 'afslanking', maar twee nieuwe congregaties! Typisch voor bureaucratieën om steeds maar logger te worden.]

De kardinalen bespraken de voorstellen in een open sfeer, bevestigt kardinaal Danneels. "Niemand moet zwijgen omdat de paus erbij is [Logisch, een vergadering waar er slechts ééntje altijd maar praat en de anderen zitten te beven van angst om hun postje te verliezen en continu zouden zwijgen, zou weinig zin hebben.]. Integendeel, het is net dan dat iedereen moet zeggen wat hij te zeggen heeft [Geleuter...]. Toch miste ik iets [Ooops. Het is nog niet goed voor den Dannie!]. Het moet niet alleen gaan over hervorming van structuren, maar de curieleden zouden ook wat meer christen moeten worden." [Zoals gezegd, bureaucratieën zijn altijd met zich zelf bezig. Je zou bijna willen dat Danneels paus geworden zou zijn. Aan beterweter Danneels is er inderdaad een groot paus verloren gegaan!]

Volgens kardinaal Danneels is er een minderheid die de hervormingen niet ziet zitten [De meerderheid houdt natuurlijk wijselijk zijn mond en saboteert de zaak zo.]. "Ik ben daarover wel bezorgd, maar niet ongerust ['Hervormingen' die niet door een grote meerderheid gedragen worden, mislukken sowieso.]. Paus Franciscus handelt zo belangeloos [Lachwekkend.]. Niemand kan daar echt tegen zijn [Ga dat maar eens aan de Franciscanen van de Immaculata vragen of aan Kardinaal Burke.]. De Kerk respecteert altijd de wet van de geleidelijkheid [= evolutie].

Dat zal ook zo zijn met de gezinssynode [!]. Uiteraard is de volgende synode over het gezin (oktober 2015) een belangrijk moment, maar ik verwacht daar geen einde van het debat [Danneels heeft de hoop op grote veranderingen al opgegeven. Zwak van hem. Kan hij als super-kardinaal niet eens voor een straf mirakel zorgen?]. De opvattingen in de wereld [IN DE WERELD] over partnerrelaties evolueren voortdurend. Ook de Kerk zal dus blijven evolueren op dat punt [Het grote woord is eruit!]."

Bron: Kerknet

Beste Godfried 'kardinaal' Danneels,

Zou u zich niet beter voorbereiden op de dood en zorg dragen voor uw zieleheil, in plaats van als een volleerde intrigant uw kunstjes verder te blijven opvoeren?

Moest u het nog niet weten, in de wandelgangen is de 'gezinssynode' al omgedoopt tot de 'SODOMIETEN-SYNODE'!

Dat hele perverse circus in Rome, heeft niets van doen met de Katholieke Kerk.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het gelul van Danneels is natuurlijk vervelend , zeker voor de arme vlamingen die het meer als 35 jaar moesten ondergaan.
Hij is echter een opvallende rode ballon die een uitstekend doelwit vormt.
Godfried is namelijk helemaal de oriêntatie kwijt (en zijn kornuiten met hem):
waar hij destijds de in homofiele gemeenschap samenlevende priester Rudy Borremans hard aanpakte en tegelijkertijd zeer schijnheilig alles op dit gebied tolereerde wanneer niet publiek, was men elders al veel verder:
Battista Mario Salvatore Ricca, priester uit het bisdom Brescia (Noorditaliê), landde in de diplomatische dienst van de Apostolische Stoel;
aangesteld bij de nuntiatuur in Montevideo (Uruguay) woonde bij hem in de nuntiatuur (neen, niet in een brabantse pastorie) een vriend uit Bern (Patrick H.), tot groot chronisch schandaal van de serieuze mensen aldaar.
Tussendoor werd Ricca ook eens om middernacht tesamen geslagen op de Bulevar Artigos, befaamde homolaan in Montevideo, met natuurlijk vermelding bij de taxichauffeur en bij de politie;
er liggen daar nog zeer interessante documenten.
Eerst de nieuwe Nuntius Janusz Bolozek slaagde erin om Ricca weg te krijgen uit deze nuntiatuur.
Bij de plotse weggang bleef een karton met bezittingen over en landde Buiten de nuntiatuur, eerst later teruggevonden; bij de opening vond men een pistool, zeer veel condooms en een heleboel pornografisch materiaal.
En nu de clou:
Ricca wird direkteur van het domus Sanctae Marthae en door Bergoglio ondanks deze schuinse geschiedenis niet alleen op post gehouden, Maar ook nog tot in de directie van het Instituto per le Opere di Religione (OPR) benoemd- een geweldige promotie.
En Janusz Bolozek is ondertussen Nuntius gedegradeerd in Macedoniê.
(Alles uitvoerig bij de vaticanist Sandro Magister op 19/7/2013 op zijn blog in L'Espresso).
Daarover heeft kerknet en Theo Borgermans nog niets geschreven.
Jongens, jullie zijn echte krotters!
Verdoezelen en schijnheilig doen en van niets gebaren en aan de spits doen ze publiekelijk al veel meer.
Overigens: Bergoglio houdt niet van laffe krotters.

Anoniem zei

“De wildgroei aan departementen wordt gerationaliseerd”

Wildgroei is dus goed, zolang het rationele wildgroei is.

---

“... het is net dan dat iedereen moet zeggen wat hij te zeggen heeft”

Zoals in James Bond, ... en wanneer het ze het verkeerde zeggen, wordt het knopje ingedrukt dat hoogspanning electriciteit op de stoel zet.

---

“... de curieleden zouden ook wat meer christen moeten worden...”

als zelfs Danneels dit denkt ... maar ja ... Danneels heeft een andere idee van wat christelijk is.

---

“Paus Franciscus handelt zo belangeloos. Niemand kan daar echt tegen zijn ... “

HET ZOU ER NOG AAN MANKEREN DAT EEN PAUS NIET UIT EIGEN BELANG HANDELT !!!

Een paus hoort voor het belang van de Kerk te handelen. Indien een paus in het nadeel van de Kerk handelt, dan zou Danneels wel eens verwonderd kunnen opkijken, hoeveel mensen daar nu net wel iets op tegen hebben.

The Guardian Angel zei

Het is allemaal te absurd voor woorden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer