dinsdag 17 februari 2015

Computergeleerde: 'Christelijk Europa sterft onder de neus van de paus'

De Katholieke Kerk heeft in de moderne tijd formidabele leiders gehad. Dit prestige moet goed gebruikt worden voor belangrijke zaken.

Wat kan echter belangrijker zijn dan het christelijke Europa, dat sterft "onder de neus van de paus"? Wat zoekt paus Franciscus dus op de Filipijnen? "Als het vuur in Europa gestorven is, zal de rest van de wereld ook koud worden, geleidelijk maar onstuitbaar."

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/6953-computergeleerde-christelijk-europa-sterft-onder-de-neus-van-de-paus

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoe christelijk is deze uitspraak van David Gelernter ? Over Mozes :"Hij redetwistte en worstelde met God als de beste vriend van de Heer, wat ook het Joodse ideaal is."
Ik beweer niet dat men niet op vriendschappelijke basis kan 'redetwisten' en zelfs 'worstelen' met God. Het lijkt me niet onmogelijk dit te doen, vooral vanuit een klein geloof. Maar waar blijft men dan met: "Verneder u tegenover God en Hij zal u verhogen", en: Maria heeft een grote voorkeur voor eenvoudigen en zuiveren en oprechten van hart.
.
Veel erger is het gesteld met Theodore Shoebat: -- http://shoebat.com/ --
Pleiten voor een leger tegen ISIS is niet onrechtvaardig, het is ook begrijpelijk en onvermijdelijk. Daarom is het nog niet aanvaardbaar. Want het is slechts menselijke vergelding. Of hij een nieuwe Mozes is valt nog te bezien.
De wapenhandelaars en veel politici hebben er wel koekenbak van. In de naam van 'christendom' en uit 'liefde' voor de mensen nog meer olie op een zeer hongerig vuur.
.
"Het christelijke Europa sterft onder de neus van de paus" - dat weten we nu al vijftig jaren. Die dat niet wist was al ver van God verwijderd. Maar nu zijn er krachten aan het werk om daar a.h.w valse hosties mee te bereiden als een 'christen - politiek - vieren' van een nieuw soort religie.
Shoebat is niet het resultaat van hartstochtelijk smeken van Christenen wereldwijd. De meeste Christenen zijn daar niet aan toe want nog steeds sluimerend in lekkere welvaart: is zulk onchristelijk gedrag een basis voor rechtvaardigheid ?
.
Mijn inziens worden de zielen op aarde gelouterd door vuur, en dat net zolang tot zij er toe komen God uit het diepste van hun hart te smeken hen te redden, naar ziel en ook naar lichaam.
Eerst komt het inzicht, daarna pas de overwinning.
Want moest de WERELDSE overwinning vooraf komen aan het inzicht dan werd de aarde wellicht vernietigd door mateloze arrogantie.
.
"De Heer is mijn Herder, ik ben veilig bij Hem" en Maria is onze veilige Tuin van Vrede.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer