zaterdag 25 april 2015

Wij willen mensen niet op ideeën brengen, maar dit is erover;

"Hond krijgt begrafenis in kerk"

In de kerk van Auvelais, in de provincie Namen, vond gisteren een bijzondere begrafenisplechtigheid plaats. De parochianen namen er afscheid van ... een hond. Miss Chiwa, die vorige donderdag overleed, kreeg een volwaardige uitvaartplechtigheid. Inclusief priester, kist (of eerder een mand in maagdelijk wit) en gebeden. Haar baasjes Sylvana en Josse gaven een emotionele toespraak, waarin ze benadrukten hoe Miss Chiwa ‘altijd klaarstond voor andere hondjes’. De zeventig rouwenden brachten vervolgens één voor één een laatste groet. Opmerkelijk genoeg rustte de overleden chihuahua niet in de mand – zij is inmiddels opgezet. In de kerk lag ook een rouwregister. Buiten stonden nieuwsgierigen. Een van hen uitte zijn ongenoegen tegenover een journalist van Sudpresse: ‘Als je weet dat in Frankrijk een meisje is ontvoerd, verkracht en vermoord (vorige week in Calais, nvdr.), vind ik het een schande dat we deze begrafenisplechtigheid organiseren voor een hond.’ Miss Chiwa werd elf.

Bron: Het Nieuwsblad

Link:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150422_01644341


In feite is dit een groot schandaal!

Ten eerste hebben dieren geen ziel en ten tweede kunnen zij niet gered worden! Ten derde is de 'afscheidsviering' in de kerk voor menselijke overledenen géén afscheidsviering, maar simpel gezegd een smeekbede namens de overledene, om niet te zwaar gestraft te worden, voor de zonden die tijdens het leven begaan zijn en die nog niet voldoende zijn uitgeboet. 

Verlos mij, Heer, van de eeuwige dood op die angstwekkende dag,
Wanneer de hemelen en de aarde zullen worden geschokt,
als Gij de wereld komt oordelen door het vuur.

Ik beef van angst, en ik vrees voor het oordeel,
dat is aangebroken, en uw dreigende toorn.
Wanneer de hemelen en de aarde zullen worden geschokt.

Die dag wordt een dag van toorn, van rampspoed en ellende,

een grote en zeer bittere dag.
Als Gij de wereld komt oordelen door het vuur.

Dit alles toont aan, dat bijna iedereen in de post-conciliaire bastaardkerk
niet meer weet waar het over gaat.

Op de Dag des Oordeels zullen hun ogen wel opengaan!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Onze bastaardkerk heeft hiermee het niveau van F.C. De Kampioenen bereikt. De bisschop grijpt niet in, de nuntius evenmin. En zelfs als de nuntius dit zou rapporteren, dan kreeg hij wellicht als antwoord "wie ben ik om te oordelen" vanwege zatte nonkel Bergoglio, die vlak na zijn aantreden een hond "zegende".

Anoniem zei

En ik die dacht dat begrafenismissen in België verboden waren. Blijkt inderdaad dat een hond meer rechten heeft dan een mens.

Anoniem zei

Bergoglio zei overigens ook dat het de grootste onzin was die een mens kon doen: een grote hond te houden.
Nuja, deze uitspraal zal wel weer met alle macht onderdrukt worden.
(Ze is echter goed verstaanbaar bij de grote oppervlakte van de orthopedische schoenzolen en de properheid van de straten in de slums van Buenos Aires).
En toch slaat mijn hart veel Meer voor een sintbernardushond aan het Hospice du Grand Saint-Bernard als voor een brussels griffonneke (ieder zijn meug);
in elk geval geldt dat (de neiging voor de St.-Bernardushond) ook voor de vader der Hl. Thérèse van Lisieux, die met zijn vrouw nu ook heiliggesproken werd.
Zijn mooiste in-Memoriam Staat overigens hier op kavlaanderen.blogspot, en wel in de trailer met het Libera me dor de Schola Bellarmina.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer