vrijdag 10 april 2015

Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholiek onderwijs: "Moslimlerares met hoofddoek voor een katholieke klas moet kunnen"

"Als een schoolreglement levensbeschouwelijke kenmerken of hoofddeksels toelaat, dan moet een moslimleerkracht met een hoofddoek uiteraard kunnen. De meeste van mijn scholen zijn opgericht door religieuzen en heel wat van die zusters droegen ook een hoofddoek, dus waarom zou ik daar tegen zijn [Is die Lieven Boeve achterlijk?]. In de katholieke basisscholen zit 62 procent van de Vlaamse bevolking, in de secundaire scholen 75 procent van de bevolking. De hele samenleving zit bij ons op school, deze is multicultureel en iedereen moet zijn identiteit kunnen beleven," vindt Boeve. "Ik wil meer moslimleerkrachten omdat iedereen van elke godsdienst moet kunnen meewerken aan het project van de katholieke school, als hij dat wil."

Bron: Trends.be

Link:

http://trends.knack.be/economie/beleid/moslimlerares-met-hoofddoek-voor-een-katholieke-klas-moet-kunnen/article-normal-559289.html


VERRADER!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik weet het niet.

Het doet me terugdenken aan mijn godsdienstlerares in het middelbaar. Een zwoele jonge dame meestal gekleed in een heel kort rokje en een heel diepe decolleté. Allemaal heel aangenaam voor het oog van je doorsnee tiener.

En dan begon ze over de Onbevlekte Ontvangenis, en hoe de H. Geest over de H. Maagd gekomen was, en hoe deze haar niet ‘bevlekt’ heeft. En hoe het onaanvaardbaar is dat de Kerk de H. Maagd als ideaal voorbeeld voor de katholieke vrouw voorhoudt dat onmogelijkerwijs gerealiseerd kan worden; moeder en tegelijkertijd ‘onbevlekte’ maagd.

Je vraagt je af hoe zo iemand een licentie (katholieke) theologie aan de KUL heeft kunnen behalen.

Zelfs indien de ‘katholieke’ scholen de iman van de moskee om de hoek in huis halen om godsdienstles te geven, zullen die imans er niet in slagen de jongeren te indoctrineren met een nog grotere haat voor de Kerk dan de haat de ‘katholieke’ theologen reeds verspreiden.

Anoniem zei

95% van de 'katholieke' jongeren die aan de 'katholieke' scholen afstuderen gaan niet naar de kerk.

Omdat de 'katholieke' scholen hen een haat tegen de Kerk aangeleerd heeft.

Volgens Lieven Boeve heeft iedereen een plaats in zijn 'katholieke' scholen.

Behalve dan de katholieken.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer