zondag 26 april 2015

Kerk betaalde al meer dan 2 miljoen aan slachtoffers verjaard misbruik

De Kerk heeft al meer dan 2 miljoen euro aan schadevergoeding betaald aan slachtoffers van verjaard seksueel misbruik. Voor die zaken, die niet meer door de rechtbank kunnen behandeld worden, bestaat een speciale arbitragecommissie. Die commissie ontving in totaal 628 aanvragen, het merendeel daarvan is intussen behandeld.

De commissie kwam er vier jaar geleden in de nasleep van de zaak Roger Vangheluwe. Slachtoffers konden tot 31 oktober 2012 een aanvraag voor "herstelmaatregelen" indienen. Onafhankelijke experts bogen zich dan over de kwestie.

In totaal kwamen er 628 aanvragen. De commissie moet er nu nog 112 behandelen, 53 werden er afgewezen. De omvang van de schadevergoedingen varieert van geval tot geval en kan oplopen tot 25.000 euro. In totaal werd er al 2.298.501 euro uitbetaald. Daarvan ging 1.774.501 euro naar 343 mannelijke slachtoffers.

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2176492

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit cijfermateriaal is uiterst interessant:
Van de 628 gemelde gevallen werden er 53 afgewezen: de meeste gemelde gevallen werden dus erkend.
Bijzonder interessant is dat van de 463 gereguleerde gevallen er 343 jongens betreffen (74%, alzo ca. 3/4): dat stemt klopt ten eerste met de cijfers van het buitenland (USA, Ierland) overeeen;
en ten tweede- en dit wordt stelselmatig door de mainstream en alle modernisten verzwegen- is het een overduidelijk bewijs dat het hier in de meerderheid om pedo- en ephebofiele deviaties in homofiele context gaat.

Het beste bewijs is overigens de abstruze geschiedenis in de walen waar een priester zeer sympa bij de jeugd was en een jeugdclub bedreef en zich daarbij ook mermaals an een jongere vergreep; het slachtoffer was zo getraumatiseerd dat het meermaals opnieuw contact met de dader zocht en daarbij telkens weer misbruikt werd.
Uiteindelijk stapte het slachtoffer naar de bisschop om zich te beklagen (die de misdadiger direct uit de parochie verwijderde) en met zijn aanvraag, hem als seminarist toe te laten omdat hij van het priesterdom zo aangedaan was).
Juist op dit gebied is de slachtoffer-daderverhouding niet zelden ambivalent.

Meisjes en vrouwen schijnen overigens iets minder zwaar belaagd worden te zijn: een vrouwelijk slachtoffer krijgt ca. 4366 €, een mannelijk 5173,5 €.
En in Westvlaanderen wordt in doorsnee ca. 10 000€ betaald.
En dat is een lichtpunt!
Daar waar men eerst sprak van 1000 tot 1500€ (en de "Broeders van Liefde" nog stug bleven omdat ze anders failliet zouden gaan), betaald men nu veel hogere sommen.
Dat is niet in het minst ook op de kordate inzet van @THe Guardian Angel en Kavlaanderen terug te voeren.
En nu staan nog de vergoedingen van de eskimo's in Baker Lake en Igloolik te wachten: het zeer lange verstoppen en laten onderduiken van Eric Dejaegher bij de vlaamse oblaten in de Rooiekapelstraat in Blanden kann niet zonder straf en boete verlopen.
Daar waar aan de minsten van de minsten afgrijselijke daden gepleegd werden door deze uit westvlaanderen stammende "missionaris", kann de noordbelgische kerk zich niet afzijdig houden:
ze moet hier betalen, en wel niet krenterig, maar rijkelijk, zonder protesteren, in totale deemoed en zonder lullend gezever.
Zero tolerance

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer