vrijdag 26 december 2014

Jeruzalem, 26 december 35 - Het martelaarschap van Stefanus, de Eerste Martelaar


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Act 6:10  maar ze waren niet bestand tegen de wijsheid en den Geest, waarmee hij sprak.

De ruïne van de uitgebrande Sint-Jan De Doperkerk in Anzegem krijgt vorm: de gemeenteraads- en trouwzaal van het gemeentehuis verhuist naar de kerk, maar er is ook ruimte voor vergaderingen en concerten. lees meer op…..
Bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-anzegem/uitgebrande-kerk-krijgt-trouwzaal-a2163043/

The Guardian Angel zei

De Johannes de Doperkerk is een ideale locatie als trouwzaal.

Johannes de Doper werd gearresteerd op last van koning Herodes Antipas, zoon van Herodes de Grote. Herodes Antipas voelde zich beledigd omdat Johannes hem te schande had gezet. De Doper had hem publiekelijk beschuldigd van overspel, omdat Herodes de echtgenote van zijn broer Filippus tot zijn vrouw had genomen. De koning, een marionet van de Romeinse bezetters, zette Johannes gevangen in de rotsburcht Macherus bij de Dode Zee. Herodes had hem eigenlijk willen laten doden, maar hij durfde dat niet, bang dat het volk dan in opstand zou komen.

Toen de dochter van Herodias op een dag de koning door haar verleidelijke dans had vermaakt, vroeg Herodes Antipas hoe hij haar zou kunnen belonen. Door haar moeder opgestookt, zei ze: "Geef mij hier op een schotel het hoofd van Johannes de Doper." De koning werd bedroefd, maar vanwege zijn eed en omwille van zijn gasten gaf hij het bevel om het haar te geven. En hij liet Johannes in de gevangenis onthoofden. Zijn hoofd werd op een schotel gebracht en aan het meisje gegeven, en zij bracht het naar haar moeder. Zijn leerlingen kwamen het lijk halen en ze begroeven het, en ze gingen Jezus op de hoogte stellen. Toen Jezus dat hoorde, week Hij met een boot uit naar een eenzame plaats om alleen te zijn (Mt 14: 8-13).

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer