woensdag 3 december 2014

Bergoglio ontslaat het hoofd van de Zwitserse Wacht, Kolonel Daniel Rudolf Anrig, wegens "te streng"...

Ook bij de Zwitserse Wacht moet de laksheid haar intrede doen...


Mensen ontslaan is natuurlijk niet "streng"...
 

Bergoglio de hartvochtige!

Bron: Il Messaggero

Link:

http://www.ilmessaggero.it/PRIMOPIANO/VATICANO/guardie_svizzere_capo_papa_francesco_licenziato/notizie/1046588.shtmlIl Colonnello Dottor Daniel Rudolf Anrig werd het jongste slachtoffer van de zuiveringen van Bergoglio

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zou nog wel eens kunnen dat Bergoglio bang is dat Daniel Anrig in een complot tot staatsgreep verwikkeld is. In mijn zoektocht heb ik een bijzonder vreemd blog gevonden dat op 28 Nov J.L. het scenario voor een dergelijk complot verzonnen heeft; Anrig zou Bergoglio in een geheime gang onder het Casa San MArtha opsluiten en dan Burke naar Rome trekken en op de stoel van Petrus gooien.

Vreemd op zijn minst, maar wat een toeval dat deze blogger in zijn verhaal Daniel Anrig gekozen had als hoofdsamenzweerder en de timing is perfect.

In ieder geval was Daniel Anrig de geknipte persoonlijke bodyguard voor een renaissance prins als Benedictus XVI. Figuren als Gloria von Thurn und Taxis alsook Amerikaanse weldoeners voelde zich in goede handen op de liefdadigheidsfeestjes voor de Vrienden van de Vaticaanse Musea, en het Museum van de Zwitserse Garde dat Benedictus XVI opgericht heeft.

Volgend slachtoffer: Mgr Georg Gänswein?

Anoniem zei

Dr. Daniel Anrig was echt niet de eerste de beste. Doctor in de rechten en professor en voormalig hoofd van politie in een Zwitsers Canton. Dat is de meest bekwame Commandant van de Zwitserse Garde die ze sinds lang gehad hebben.

Bijzonder interessant is dat Bergoglio hem “te streng” vond. “Ik geef hier de orders” zo zei de broederlijke, ontspannen nep-paus tegen de Zwitserse Garde die de hele nacht wacht gehouden had aan de deur naar zijn privé-appartment, en stuurde hem weg.

Maar Daniel Anrig was niet de eerste die te streng was. Alois Esterman, die in 1998 een paar maanden commandant van de Garde geweest is, was ook te streng.

Of beter gezegd; in 1998 vond Zwitserse garde soldaat Cédric Tornay de Garde “Archaïsch” – en heeft zijn commandant Alois Esterman en diens vrouw in hun appartement in het Vaticaan vermoord, waarop Cédric Tornay zelfmoord gepleegd heeft.

Verschillende samenzweringstheorieën. Het zal allemaal wel waar zijn. Maar in welke volgorde? Dat is de vraag.

- Estermann zou een Stasi agent geweest zijn. Zou kunnen, maar hij kon ook KGB dubbelagent geweest zijn.

- Hij zou ook een wapenhandelaar voor het Pools anti-communistische Solidarność geweest zijn. Dat zal wel waar zijn. J.P. II heeft miljoenen aan Solidarność gegeven, en betalingen voor zowel clandestiene als officiële wapenhandel verliepen altijd via Vaticaanbank omwille van hun bankgeheim.

- Of hij zou verwikkeld zijn geweest in een strijd tussen Opus Dei en Propaganda Due. Waarschijnlijk. Esterman had van 1977 tot 1978 in de Zwitserse Garde gediend. (1978: moord op Aldo Moro en Johannes-Paulus I) Van 1978 tot 1980 woonde hij in Argentinië en is er met een Venezolaans fotomodel getrouwd. In 1980 vervoegde hij de Garde opnieuw, (1980: Bom in Bologna) (Falklands Oorlog, 10 Mei 1982: een Exocet raket kelderde het Britse HMS Sheffield) (17 Juni 1982 – moord op Roberto Calvi) Esterman werd in 1983 officier in de Garde en in 1998 commandant van de Garde.

- Esterman en Cédric Tornay zouden een homoseksuele relatie gehad hebben met Estermann, die Estermann beëindigd heeft. Ja, waarom niet. Maar wat eerder het geval is, is dat Esterman als hoofd van de Garde bijzonder diepe kennis van het verkeer van en naar het Vaticaan had. Estermann kende de monsignors en kardinalen die laat in de avond bezoek ontvingen, en wie zij ontvingen. En iemand zou hem het zwijgen hebben willen opleggen.

Anoniem zei

Zoals alle wraakengelen in de geschiedenis heeft ook Bergoglio een voortdurende angst voor de Waarheid als gevolg van koppig ontkennen. Daarom mag men zijn handelingen eigenlijk niet benoemen als 'zuivering'. Hij wordt slechts als zuiverende factor gebruikt door hogere geesten met het doel de Kerk te zuiveren. Dat is een heel ander soort werk, een werk met een verheven doel.

Wanneer in de H.Schrift Jezus zegt 'dat dit geslacht niet voorbij zal gaan voor al deze dingen zullen plaatsvinden' dan is voor vele welmenende Christenen moeilijk te begrijpen dat het hier gaat om een geslacht van tweeduizend jaren oud, want moeilijk inpasbaar in onze denkgewoonten. De zaak is o.a. dat alle geestelijke evoluties en revoluties en oorlogen, maar ook de geleidelijk groeiende Katholieke cultuur door de eeuwen heen niet anders kunnen dan toespitsen naar een 'eindexamen'.
Ik durf nauwelijks nog Jakob Lorber en Jozef Rulof aanhalen want de verwarring is nu al te groot voor de velen die niet nieuwsgierig 'studeerden'. We hadden er de tijd voor, en die tijd is om. Hoe Leon Theunis van Mortsel onzegbaar door de duivel werd gepest hoeft nu eveneens niet meer worden besproken want de feiten van toen zijn nu voor iedereen zichtbaar. Indien dit aards geslacht toch maar een beetje buigzamer had kunnen zijn ...

Theoretisch is het nog steeds mogelijk dat de wereldbevolking massaal voor Bergoglio begint te bidden en te vasten en dat Bergoglio daardoor zijn verschrikkelijk lot kan worden bespaard. Welk een geluk dat voor allen zou zijn : Bergoglio die echt oprecht op de knie valt en openlijk voor de media om vergiffenis vraagt en dan met oprechte nederigheid en geoorloofde strenge hand inderdaad tot ware zuiveringen zou overgaan.

Anoniem zei

Am Sonntag hat Papst Franziskus den scheidenden Kommandanten jedoch in einem Interview mit der argentinischen Zeitung «La Nación» in Schutz genommen. Anrig sei nicht entlassen worden, weil er seine Gardisten mit überzogener Strenge geführt habe. Es handle sich um einen normalen Wechsel. Das Mandat Anrigs sei schon vor einiger Zeit abgelaufen, und er habe ihn persönlich darüber informiert, dass die laufende Verlängerung «donec aliter provideatur» (bis Anderweitiges verfügt wird) demnächst enden werde.

Die fünfjährige Amtszeit Anrigs sei nur zwei Monate nach seiner Wahl zum Papst abgelaufen, führte der Papst in dem Interview weiter aus. Daher habe er zunächst keine endgültige Entscheidung fällen wollen, sondern dessen Mandat nur vorläufig verlängert. Franziskus erklärte, er sei nach einem Besuch des Quartiers der Schweizergarde zu der Auffassung gekommen, dass eine «Erneuerung» guttun würde. «Niemand bleibt ewig.» Der 42-jährige Anrig stand seit 2008 an der Spitze der 110 Mann starken päpstlichen Wachtruppe.

Anrig sei eine «hervorragende Person, ein guter Katholik, mit einer hervorragenden Familie», so Franziskus. Ebenso wies der Papst Mutmassungen zurück, die neu renovierte Wohnung des Kommandanten sei ihm zu großzügig gewesen. Er verwies darauf, dass der Kommandant vier Kinder habe.


DE GUARDIAN ANGEL WIST HET NATUURLIJK WEER BETER....

The Guardian Angel zei

Bergoglio ontslaat voortdurend mensen, die hij eigenlijk niet wil ontslaan.

Misschien speelde wel in het nadeel van Dr. Anrig, dat hij "een goede Katholiek" was.

Bergoglio heeft het daar namelijk erg moeilijk mee!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer