vrijdag 5 december 2014

Iraakse patriarch hekelt 'vermeend beschaafde' Westen: 'nogal stil' over gevluchte Christenen

Het hoofd van de Syrisch-katholieke Kerk heeft hard uitgehaald naar westerse regeringen.


Volgens patriarch Joseph III Younan van Antiochië verwaarlozen zij de christelijke vluchtelingen in Irak omdat zij geen economische prikkels hebben hen te helpen. De patriarch deed zijn uitspraken in een interview met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood.

'Noch de aantallen, noch de rijkdommen'
Patriarch Younan zei dat het Westen Iraakse christenen negeert omdat zij "noch de aantallen, noch de rijkdommen hebben om hen aantrekkelijk te maken". Hij zei onthutst te zijn dat toen hij steun zocht voor de uit hun huizen verdreven Irakese christenen, "de vermeend beschaafde westerse wereld nogal stil is".

'Vluchtelingen in eigen land'
"Wij zijn vluchtelingen in ons eigen land", aldus de Syrisch-katholieke patriarch. Het moreel is laag, zo zei hij, onder de christenen die uit hun huizen zijn verdreven en nu geconfronteerd worden met de waarschijnlijkheid dat zij nooit terug zullen kunnen keren.

'140.000 christenen ontheemd'
Younan schatte dat 140.000 christenen nu ontheemd zijn. De Kerk in Irak heeft volgens hem niet de middelen heeft om hen te verzorgen met voedsel, onderdak, medische zorg en onderwijs.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6629-iraakse-patriarch-hekelt-vermeend-beschaafde-westen-nogal-stil-over-gevluchte-christenen

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer