maandag 13 oktober 2014

Synodevoorzitter bekritiseert 'mentaliteit van anticonceptie'

De aartsbisschop van Parijs heeft kritiek geuit op een "mentaliteit van anticonceptie", en de kerkelijke afwijzing van kunstmatige anticonceptiva bevestigd.

Volgens kardinaal Andre Vingt-Trois zijn vele katholieke stellen zich er niet meer van bewust dat het gebruik van kunstmatige anticonceptiva in plaats van natuurlijke methoden een zonde is [!].

Een van de drie voorzitters
De kardinaal is een van de drie voorzitters van de synode over huwelijk en gezin die momenteel in het Vaticaan gehouden wordt. Vanochtend begon de vierde zittingsdag, waarin het punt van de "openheid voor het leven en de opvoedende verantwoordelijkheid"

Nieuwe taal
Zonder zich van deze zonde bewust te zijn, gaan deze katholieken te communie, aldus Vingt-Trois. Op dit punt bestaat er volgens hem een kloof tussen de leer van de Kerk en de geseculariseerde leefwereld van veel katholieken [Beschuldig niet de Katholieken, maar wél de bisschoppen die al 50 jaar lang laksheid verkopen!]. De Kerk is geroepen, de leer van openheid voor het leven in een nieuwe taal over te brengen, voegde hij toe.

'Maatschappelijke consequenties'
De heersende "mentaliteit van anticonceptie" in delen van de wereld heeft ondertussen geleid tot een sterke afname van het aantal geboorten. Op de "maatschappelijke en menselijke consequenties" daarvan wordt niet genoeg acht geslagen, zei de kardinaal.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6367-synodevoorzitter-bekritiseert-mentaliteit-van-anticonceptie

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat lijkt mij anders wel vrij conservatief van Kardinaal 23. Als je nagaat wat hij in het verleden niet uitgestoken heeft, besef je dat hij zijn niet gestolen heeft. Het is zijn graad van grootmeester.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer