maandag 20 oktober 2014

Paus Benedictus XVI gisteren:


1 opmerking:

Anoniem zei

Over Oecumene gesproken...

Terwijl de ene de Kerk uit elkaar ligt te rukken, wordt de andere met rust gelaten in zijn streven naar eenheid in de Kerk.

Wat we in deze foto zien is enorm.

De Orthodoxen erkennen de Paus als de Primus inter Pares. De eerste onder gelijken. Ze gaan daarom niet door de knieën voor iemand minder dan de paus. I.a.w., de Orthodoxen zijn naar Rome gekomen om de Paus te ontmoeten en niet Bergoglio.

De timing van evenementen in de laatste paar dagen is ook heel symboliek.

Orthodoxe kerkleiders waren in Rome – bij Benedictus – op het moment dat de Synode voor het Gezin aan de gang was, terwijl de Burgemeester van Rome homohuwelijken registreert op het moment van de Synode voor het gezin. Het politieke getouwtrek achter de schermen is enorm geweest, en nog hebben ze geen meerderheid kunnen behalen.

De schade die de modernisten zichzelf berokkend hebben is enorm, terwijl de traditionelen een nieuwe eenheid gevonden hebben. Indien er morgen een conclaaf zou zijn, weet je wie de nieuwe paus zou worden – wel, heet zou nog steeds Benedictus zijn, maar je weet wel wat ik wil zeggen. Kardinaal Burke heeft zijn invloed in Rome verveelvoudigd, en allemaal dankzij het manipulerend, verraderlijk en leugenachtig amateurisme van de progressieven die hem een open goal gepresenteerd hebben.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer