maandag 20 oktober 2014

Lege boekenkasten... Typerend voor de 'intellectueel' Bergoglio...

Bergoglio schrijft zijn eigen evangelie!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij zal aan het inpakken zijn.

Anoniem zei

Een lege boekenkast is altijd een teken van iemand die meent dat hij niets moet leren.

Een boekenkast vol boeken die men nooit gelezen heeft, herinnert je er tenminste aan dat er nog veel te leren valt.

Dat gezegd zijnde, zijn er niet zo heel veel boeken die de moeite waard zijn gelezen te worden.

Anoniem zei

Heiligenlevens, asceten en woestijnvaders van de eerste eeuwen, geestelijk informatieve boeken geschreven door heiligen, kerkvaders, geschiedenis van de Kerk. Nauwelijks durf ik te verwijzen naar een lange reeks oude en jonge Katholieke profeten. Over Jezus en Maria werd en wordt zeer uitgebreid geschreven. Dat alles vredig geschaard omheen de H.Schrift.
Bergoglio zou het bestaan daarvan moeten kennen.

Een van de belangrijkste aspecten van het voortdurend lezen van goede geestelijke boeken is de ononderbroken aanzet tot meditatief gebed. Dit geldt ook voor het beluisteren van religieuze muziek.
Ook dat zou Bergoglio zonder meer moeten weten.

Wanneer men dan ook nog het geluk heeft een fijne theologische inwijding te hebben, zoals bv. Benedictus XVI, wordt het geestelijk leven door een ware weelde aan kennis omhuld. Nadeel is misschien dat het pijnlijk kan zijn die rijkdom niet te kunnen delen met de ontelbare mensen die geen boeken lezen en hun gedachten niet op een onderwerp kunnen houden.
Een ander mogelijk nadeel voor een geleerde en gediplomeeerde boekenlezer is dat men aan een soort ambtelijke stugheid kan lijden, maar daartegenover staat dat men meer gestructureerd kan denken en schrijven. Daarom durf ik beweren dat ongeleid en ongestructureerd boeken verslinden meer vrijheid gunt aan de H.Geest. Ik kan iedereen verzekeren dat men zeer verrast kan worden wanneer men alle zuivere en heilige geestelijkje vensters open laat, als een onnozel kind dat blij rondhuppelt in een reusachtige bibliotheek, een en al enthousiasme en onuitputtelijke heerlijke verwachting bij ieder boek en dan ook diep geluk ervaart bij dergelijke geestelijke ontmoetingen.

Daartegenover staat het raadsel Bergoglio. Boekenlezers merken heel gauw: deze man is onbetrouwbaar. Hij mag extravert zijn en sociaal ingesteld. Echter het is niet slechts dat hij verraad pleegt bij iedere stap, bij ieder woord, bij iedere blikopslag, bij iedere daad, hij doet dat zonder enig besef. Geen wonder dat hij niet van verfijning houdt. Hij is het soort student die energiek studeert uitsluitend om door de examens te geraken en dan leve de sociale vrijheid en de genietingen des levens. Wellicht hield hij zich een vaag ideologisch sociaal beeld voor en heeft hij dit laten (mis)vormen door vreemde lieden, ongefundeerd als zijn zielleleven is door een gebrek aan intens beleefde heilige kennis.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer