vrijdag 24 oktober 2014

Rik Renckens, de 'oecumenische' homo-pastoor van Zonhoven, blijft provoceren en ging voor in een homo-viering op de Belgian Pride in Brussel (17 mei 2014)

De twee voorgangers en de regenboogvlaggen rond het altaar


























Voor gelovige of zoekende LGBT's begon de pride-dag met een stemmige kerkdienst in het teken van een actieve strijd voor gelijkheid [van wat?].

De dienst vond voor het eerst plaats in de fraaie [protestantse] Koninklijke Kapel aan het Museumplein. De protestantse gemeenschap zette haar deuren open en haar pastores-in-opleiding Françoise Nimal leidde de dienst samen met de katholieke priester Rik Renckens [Een mooi voorbeeld van valse oecumene!].

Het thema van dit jaar was 'kies voor gelijkheid'. Een knipoog naar de parlementsverkiezingen, maar vooral een oproep voor het dagelijkse leven. Zoals Rik Renckens het in zijn homilie verwoordde: "Als je je als gelijke opstelt, wordt de ander voor jou een bron van leven". Geloven is de weg van de liefde kiezen en de ander in zijn eigenheid verwelkomen [Fantasie!]. Dat werd meteen in praktijk gebracht: twee willekeurige aanwezigen kwamen naar elkaar toe in een warm woord of gebaar.

De dienst was inderdaad een mix waarin ook meer traditionele teksten en muziek hun plaats kregen. Maar dat het een LGBT-dienst was, zal niemand zijn ontgaan.

Bron: ZIZO

Link:

http://zizo-online.be/kerkdienst-met-oproep-voor-gelijkheid-opent-pride


Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer