vrijdag 18 januari 2013

Politieke boomerang...

1 opmerking:

Anoniem zei

De politieke boemerang is dat de NAVO de kardinale fout gemaakt heeft een nieuw front in Mali te openen. Nu zijn die door-het-Westen-gesponseerde rebellen allemaal naar Mali getrokken voor ze met al-Assad klaar waren. Dit is te vergelijken met Hitler die in 1941 zo hoogstnodig operatie Barbarossa moest beginnen voor hij met Engeland klaar was. Hetgeen nu als de beslissende fout beschouwd wordt die Hitler de oorlog gekost heeft.

De NAVO zit nu in Mali omdat niet-NAVO partner Frankrijk zo hoogstnodig de regering van Mali moest gaan helpen in hun strijd tegen de Toeareg.

Nu zitten niet-NAVO Frankrijk, de NAVO zelf, de Moslim Broederschap, en de niet-Islamitische Toearegs elkaar in het haar. Een boeltje? Wacht maar, NAVO gaat het stof nog uit de jas van Frankrijk kloppen. Het zal ruzie zijn eer ze en ‘vijand’ geïdentificeerd hebben. Het zou zelfs tot de teloorgang van NAVO zelf kunnen leiden. De Westerlijke Sahara is waar grootmachten naar toe gaan om te sterven.

Cambyses, zoon van Cirus de Grote heeft ook 50,000 soldaten de woestijn ingestuurd om de Oase van Siwa te overmeesteren, om nooit meer terug te keren en andere wanhopige campagnes in het huidige Soedan en Libië en de moeite die hij met Carthago gehad heeft. Om maar stil te zwijgen over de ellende in het gebied tijdens de Punische oorlogen, of de muizenissen van de Wüstenfuchs tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De geschiedenis blijft zich herhalen. Een politieke boemerang en Immanente Gerechtigheid. Hollande gaat nog smeken om naar het volk te mogen luisteren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer