maandag 21 januari 2013

Mgr. Athanasius Schneider vraagt Paus Benedictus om een nieuwe Syllabus Errorum of Lijst van Dwalingen op te stellen

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik had nog nooit van de Syllabus Errorum gehoord, en ik ben het gaan opzoeken, en ik sta versteld.

Hoe raar, de syllabus is een opsomming van alles wat er mis is met de huidige maatschappij. Visionair voor een tekst uit 1864.

150 jaar lang hebben de liberalisten geijverd uit te voeren wat er in de syllabus verworpen wordt, en nu de liberalisten er bijna klaar mee zijn hun agenda uit te voeren, is het meer dan ooit duidelijk dat ze gefaald hebben.

Ik wil even op propositie 40 wijzen:

“De leer van de katholieke Kerk staat het welzijn en de belangen van de menselijke maatschappij in de weg.” Je moet niet eens katholiek zijn om de fout van deze uitspraak in te zien.

Als je de totallitaire legislatuur, de pseudo-democratie, het corrupte failliete financieel systeem en de ego-centrische maatschappij bekijkt, kan niemand nog geloven dat de moderne staat een succesverhaal is.

Ik heb gehoord dat de bisschop van het bisdom waar ik woon (niet in België) brieven krijgt van prostantse methodisten, die schrijven:

“Mr. de Bisschop, wij delen niet hetzelfde geloof, maar voor onze morele geestesgezondheid volgen wij Uw voorbeeld.” Deze bisschop heeft is in zijn kerstpreek zwaar uitgevallen tegen voorstellen vanwege de regering een homohuwelijk in te voeren, en heeft de gelovigen opgeroepen de katholieke moraal te volgen, ook al zal men hiervoor vervolgd worden.

Als zelfs methodisten zo een bisschop een voorbeeld noemen, is de tijd de Syllabus terug in te voeren rijper dan vele modernisten denken. Bonny neem voorbeeld.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer