dinsdag 1 september 2015

Over het gemanipuleer van Kerknet en hun leugens...

Kerknet: "VS: PAUS POPULAIRDER DAN KERK" (30 augustus 2015)


Het 'Public Religion Research Institute' (PRRI) ondervroeg 1.331 Amerikanen. 67% van hen heeft een positieve mening over paus Franciscus. 56% heeft een positieve kijk op de katholieke Kerk.

Bron: Kerknet

Link:

http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=133795


Kerknet wil ons doen laten geloven, dat Bergoglio 'populairder' is dan de Kerk.

Ten eerste is papolatrie een ketterij.

Wij aanbidden de paus niet, maar wel God!

Ten tweede doet het me dit denken aan een uitspraak van John Lennon die ooit eens zei, dat de Beatles populairder waren dan Jezus Christus.

Waar is John Lennon nu? Waar zijn de Beatles nu?

De jongere generaties weten al niet meer wie hier bedoeld wordt!


Kerknet wil ons verder doen geloven, dat 67% van de Amerikanen Bergoglio leuk vinden.

Hoe kan men dan verklaren dat:


POPULARITEIT PAUS FRANCISCUS IN DE VS NEEMT AF (25 juli 2015)

Uit de enquête blijkt dat op dit moment 59 procent van de Amerikanen positief staat ten opzichte van de paus tegenover 16 procent van de bevolking die hem negatief beoordeelt. Een kwart van de ondervraagden heeft geen mening.

In februari 2014 was 76 procent van de Amerikanen volgens onderzoek van Gallup positief over paus Franciscus. 9 procent dacht negatief over hem en 16 procent had geen mening.

Bron: Kerknet

Link:


http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=133171WAT KERKNET ER VERGEET BIJ TE VERTELLEN, IS DAT DEZE 'NIEUWE' ENQUÊTE AL EEN ANDERHALF JAAR GELEDEN WERD AFGENOMEN!!!


Op de website van het 'Public Religion Research Institute' (PRRI) lezen we:

"More than one year into his papacy, Pope Francis remains popular among the American public. Two-thirds (67%) of Americans have a favorable view of the pope, while 15% say they have an unfavorable view."

Link:

http://publicreligion.org/research/2015/08/survey-the-francis-effect-u-s-catholic-attitudes-on-pope-francis-the-catholic-church-and-american-politics/#.VeMJx5c71oAKerknet weet blijkbaar niet meer van welk hout pijlen maken. 

De populariteitscijfers van Bergoglio zijn duidelijk:

Begin 2014: 76% - Midden 2014: 67% - Midden 2015: 59%

De populariteitscijfers van Bergoglio zijn in vrije val.

Het Vaticaan kondigde een paar dagen geleden aan dat Bergoglio in 2015 geen 700.000 bezoekers zal hebben voor zijn algemene audiënties.

Ter vergelijking: in zijn 7de jaar van zijn pontificaat (2012) kwamen er 2.351.200 gelovigen naar Paus Benedictus XVI. Dat is 3 tot 4 keer méér dan Bergoglio in zijn derde jaar!

Link:


http://kavlaanderen.blogspot.be/2015/08/flop-bergoglio-bergoglio-verliest-elke.html

De cijfers voor Bergoglio zijn werkelijk gênant!


Het lege Sint-Pietersplein spreekt boekdelen:

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog even ter herinnering brengen: er bestaan leugens, er bestaan grote leugens en dan zijn er nog de statistieken. Die zijn veelal een middel om te bewijzen wat men wil bewijzen. Geloof cijfers dus nooit zomaar...

Anoniem zei

Uiteraard, Kerknet trekt besluiten vanuit hun eigen haat voor de Kerk en verafgoding van Bergoglio. Een dergelijk standpunt is inderdaad te verdedigen a.d.h.v. deze statistiekjes, maar het is er maar met de haren bijgetrokken, en kretst tegelijkertijd een korstje van een etterende wonde.

Het loont de moeite de link die GA geeft te openen en in meer detail de statistiekjes te bekijken want;

Er blijken grote (en zeer frappante) meningsverschillen te bestaan tussen huidige-katholieken en voormalig-katholieken:

1/ “Ben je positief t.a.v. Bergoglio” en “Ben je positief t.a.v. de Kerk?”
- Huidige-katholieken: 90% en 89%
- Voormalig-katholieken: 64% en 43%

Merk op dat 56% van alle Amerikanen positief t.a.v. de Kerk staan, terwijl maar 25% van de bevolking katholiek is. Deze 56% is niet slecht voor een land waar katholieken gedemoniseerd worden. Toch staan er slechts 43% van voormalig-katholieken positief t.a.v. de Kerk.

2/ “Wie begrijpt de noden van Amerikaanse katholieken beter? Bergoglio of de Amerikaanse bisschoppen?”
- Huidige-katholieken: 80% vs. 60%
- Voormalig-katholieken: 59% vs. 35%

Bergoglio mag dan wel populair zijn, maar hij begrijpt de noden van Amerikaanse katholieken niet zo goed.

Maar belangrijker: er bestaat GROTE ONTEVREDENHEID met de BISSCHOPPEN – vooral onder de voormalig-katholieken: ze blijken de bisschoppen nog harder te haten dan de Kerk.

Ik wil benadrukken dat het verschil enorm is:
positief t.a.v. de Kerk vs. positief t.a.v. de bisschoppen
- huidig-katholieken: 89% vs. 60%
- voormalig-katholieken: 43% vs. 35%

3/ “Denk je dat Bergoglio mensen naar de Kerk gaat trekken?”
Huidige-katholieken: 66%
Voormalig-katholieken: 51%

I.a.w.; ook al staan de voormalig-katholieken zoveel positiever t.a.v. Bergoglio dan t.a.v. de Kerk , toch gaat hij hen niet overtuigen terug naar de Kerk te gaan.


EN DAAR KNELT HET SCHOENTJE IN DE POPULARITEIT VAN BERGOGLIO !!!

De populariteit van een paus moet niet gemeten worden aan het aantal ‘likes’ op Facebook of hoe je het ook wil meten, maar in het aantal mensen er MEER naar de kerk gaan – en de statistiekjes bevestigen dit.

Wanneer begin volgend jaar de cijfers van kerkgang gepubliceerd worden – en mijn vermoeden dat kerkgang in vrije val is bevestigd wordt – zal het snel gedaan zijn met Bergoglio.

Zoals altijd gaat het over het geld.

In België maakt het de priester of bisschop niet uit of kerk leeg zit; op het einde van de maand krijgt hij toch zijn salaris door de staat betaald. Maar elders waar de parochies met lidgeld en weldoeners gefinancierd worden, is het aantal billen er ‘s zondags op de banken zitten, het enigste dat telt. En de bisschoppen gaan Bergoglio de schuld geven omdat ongehoorzaamheid aan de paus eenmaal in het DNA van een bisschop zit – en het in de menselijke aard zit nooit zelf verantwoordelijkheid te nemen, maar de schuld op een ander te schuiven.


MAAR HET CORRECTE BESLUIT:

Dat onder de Amerikaanse voormalig-katholieken er een nog grotere ontevredenheid bestaat t.a.v. hun bisschoppen dan t.a.v. de Kerk. Slecht 35% is positief t.a.v. de bisschoppen, terwijl toch een 43% positief is t.a.v. de Kerk, ook al hebben ze de Kerk verlaten. Deze ontevredenheid met de bisschoppen is nog duidelijker onder de huidig-katholieken, waar maar 60% positief t.a.v. de bisschoppen is, terwijl 89% positief t.a.v. de Kerk is.

Ik denk dat indien huidig- alsook voormalig-katholieken Bergoglio populair vinden omdat ze denken dat hij een hervormer is, dan blijkt uit de cijfers dat ze denken dat de bisschoppen VEEL MEER hervorming nodig hebben, dan de Kerk.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer