donderdag 24 september 2015

Danneels-Gate 3: Exclusief: Kardinaal Danneels hield elk jaar met 7 andere kardinalen geheime vergadering om roer kerk om te gooien

‘Ondergronds genootschap van kardinalen kwam elk jaar samen om roer van de Kerk om te gooien’, schrijft de krant Het Belang van Limburg.

‘Een groep van kardinalen beraadde zich elk jaar in Sankt Gallen over een nieuwe leider en een nieuwe wind in het Vaticaan,’ aldus kerkhistorici Jürgen Mettepenningen en Karim Schelkens in de krant Het Nieuwsblad. Een selecte groep van 8 kardinalen zou in een stadje in Zwitserland jaarlijks bijeenkomsten hebben georganiseerd om te plannen hoe ze de macht in het Vaticaan zouden overnemen. Benedictus werd afgezet.

“Sankt Gallen” waren de twee woorden waarmee kardinaal Danneels in zijn agenda de eerste twee dagen van januari aanduidde. Niemand in het aartsbisdom wist wat hij in dat Zwitserse stadje precies ging doen. Het leek wat op een meeting van de Bilderberg group, maar dan met kardinalen i.p.v. staatshoofden en bankiers. In zijn biografie verklappen kerkhistorici  hoe hij daar met enkele andere kardinalen het verzet tegen de latere Paus Benedictus organiseerde.

Na de verkiezing van Joseph Ratzinger als paus in 2005 gaf een aangeslagen Godfried Danneels een persconferentie in Rome, waarbij hij de pas verkozen paus beledigde, want hij was net als de andere kardinalen uitgenodigd op een diner met de pas verkozen paus.

In 2013 stond Danneels te stralen en te wuiven op het balkon van de St-Pietersbasiliek, vlak naast de pas verkozen Bergoglio. In zijn biografie onthullen Jürgen Mettepenningen en Karim Schellens dat Danneels één van de leidende figuren was van de ‘Groep van Sankt Gallen’, een groep van acht kardinalen die in het grootste geheim bijeenkwamen om samen te zweren hoe ze de kerk naar hun hand konden zetten.
Geheim verzet

De kardinalen, onder wie Godfried Danneels, waren niet opgezet met de aantreding van Joseph Ratzinger als paus. Uit het onderzoek van Mettepenningen en Schelkens blijkt dat kardinaal Danneels tussen 1996 en 2005 ieder jaar voor een paar dagen naar Sankt Gallen, een stad in Zwitserland, zou hebben afgereisd om daar met andere clerici te bespreken hoe ze zich tegen zowel paus Johannes Paulus II en diens rechterhand, Joseph Ratzinger, zouden verzetten.

“Paus Johannes Paulus II sukkelde tussen 1996 en 2005 met zijn gezondheid”, schrijft Mettepenningen. “Wanneer Johannes Paulus II achteruitgaat, maken de kardinalen voorbereidingen voor een nieuw tijdperk. Joseph Ratzinger was als prefect voor de Congregatie van de Geloofsleer nummer twee in het Vaticaan. Hij naam steeds meer de touwtjes in handen. Een groep van kardinalen voelde zich daar slecht bij en beraadde zich elk jaar in Sankt Gallen over een nieuwe leider en een nieuwe wind in het Vaticaan.”

Het Nieuwsblad schrijft dat de bisschop van Sankt Gallen, Ivo Fürer, de bijeenkomsten in de Zwitserse stad eigenhandig zou hebben georganiseerd. “Samen met de Italiaanse kardinaal Martini nodigde hij in 1996 voor het eerst zeven ‘gelijkgezinde’ bisschoppen en kardinalen uit in zijn bisschoppelijk paleis. Ze kwamen uit Duitsland, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk om er in alle openheid te kunnen spreken. Iets wat onder het toenmalige regime volgens hen niet mogelijk was. Zij wilden in de eerste plaats minder centraal gezag, en dus meer vrijheid voor henzelf om de Kerk te organiseren volgens de behoeftes in hun land. Ook botsten ze op de harde principes van het Vaticaan over homoseksualiteit en andere ethische thema’s.”
Men wilde het roer volledig omgooien

Godfried Danneels zou in 1999 voor het eerst naar Zwitserland zijn afgereisd om zich in het grootste geheim te verzetten tegen het beleid van Paus Johannes Paulus II. “Op de agenda staat onder meer de vraag of er een nieuw concilie moet komen”, schrijft Het Nieuwsblad. Volgens kerkhistoricus Mettepenningen wilden de kardinalen vooral “het roer volledig omgooien.”

De ‘Groep van Sankt Gallen’,  zoals de verzetshaard wordt genoemd, kreeg in 2005 de kans om de machtsovername in de praktijk om te zetten. Dat gebeurde toen niet. “Ze proberen om Jorge Mario Bergoglio naar voor te schuiven, maar uiteindelijk kiest een meerderheid van de kardinalen voor continuïteit, en dus voor Ratzinger”, schrijft Het Nieuwsblad. “Daarna is de groep nog twee keer samengekomen. Ze waren maar met vier aanwezigen meer. Het vuur was uitgedoofd. Tot Benedictus in 2013 onverwacht terugtreedt als paus,” aldus Mettepenningen. Echter, zo onverwacht was dat natuurlijk niet, Benedictus werd gedwongen om af te treden en plaats te ruimen voor Bergoglio: hun boze plannen werden dat jaar uiteindelijk verwezenlijkt.

“Voor Danneels was de verkiezing van paus Franciscus een verrijzenis”, stelt Mettepenningen. “Sindsdien is hij al meer in het Vaticaan geweest dan in al die jaren onder Benedictus.”

Recent werd Danneels opnieuw door Bergoglio persoonlijk uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Synode in oktober 2015.

Bron: De Valse Profeet

Link:

http://valseprofeet.com/2015/09/23/exclusief-kardinaal-danneels-hield-elk-jaar-met-7-andere-kardinalen-geheime-vergadering-om-roer-kerk-om-te-gooien/DEZE INFORMATIE IS EEN BOM ONDER DANNEELS!

DEZE INFORMATIE IS EEN BOM ONDER DE GEZINS-SYNODE!

DEZE INFORMATIE IS EEN BOM ONDER BERGOGLIO!

1 opmerking:

Anoniem zei

Als Lidmaatschap van een geheime organisatie het enigste was waar hij schuldig aan was. Binnen de waslijst van redenen waarvoor hij geexcommuniceerd kan worden is het maar een detail.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer