donderdag 24 september 2015

Danneels-Gate 1: De Standaard van 21/01/2004: "Kardinaal Danneels is niet akkoord met de standpunten van Kardinaal Joos"

MECHELEN - De standpunten van kardinaal Gustaaf Joos in een interview met P-Magazine zijn persoonlijke uitlatingen. Kardinaal Danneels deelt die radicale standpunten niet [Natuurlijk niet!], zegt de woordvoerder van kardinaal Danneels, Toon Osaer. Professor Rik Torfs is verontwaardigd over de uitspraken. Joos haalde in het interview onder meer uit naar homo's, politici en schrijvers en stelde ook de democratie in vraag.

Rik Torfs, professor kerkelijk recht aan de KU-Leuven, noemt de uitlatingen van kardinaal Joos over de democratie ,,gewoon onaanvaardbaar''. Volgens Torfs is het niet verstandig dit soort standpunten naar buiten te brengen. ,,Sommigen zullen hierin het bewijs zien dat de kerk extreem behoudend is.'' [Wat zou de Kerk anders zijn dan 'behoudend'?]

In het interview met P-Magazine haalt Joos, een goede vriend van paus Johannes Paulus, en vorig jaar tot kardinaal benoemd, zwaar uit naar homo's, politici en auteurs als Hugo Claus en Jef Geeraerts. De meeste homo's noemt hij ,,seksueel geperverteerden'' en de schrijvers Jef Geeraerts en Hugo Claus krijgen van hem de kwalificatie ,,smeerlappen'' toebedeeld.

Ook over democratie heeft Joos zo zijn bedenkingen. ,,Politiek, democratie. Ik moet daarmee lachen. Allez, dat algemeen stemrecht waar slaat dat nu op? Ik vind het raar dat een snotneus van 18 jaar evenveel te zeggen heeft als een vader van zeven kinderen. De ene heeft geen enkele verantwoordelijkheid, terwijl de andere de burgers van morgen aflevert.''

Bron: De Standaard

Link:

http://www.standaard.be/cnt/gld3cq87

Maar ook Godfried 'kardinaal' Danneels is een "smeerlap"

om het in de woorden van Kardinaal Joos te zeggen.

En Torfs heeft inderdaad gelijk. Zoiets zegt men niet.

Maar het is wel de waarheid.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer