woensdag 9 september 2015

Mgr. Laszlo Kiss-Rigo: "His Holiness is wrong." en "The pope, by contrast, doesn’t know the situation." en "This is an invasion!"

Hongaarse bisschop bekritiseert oproep paus: dit zijn geen vluchtelingen

Mgr. Laszlo Kiss-Rigo heeft zich in klare bewoordingen gekeerd tegen de solidariteitsoproep van paus Franciscus in de vluchtelingencrisis.

“Ik doe een beroep op alle parochies, religieuze gemeenschappen, kloosters en bedevaartsplaatsen in heel Europa om een vluchtelingengezin op te nemen”, aldus de paus afgelopen zondag na het Angelus-gebed.

Invasie

De paus vergist zich [!], verklaart de bisschop van Szeged-Csanád. Dat is een gebied in het zuiden van Hongarije niet ver van de grens met Servië, die sterk door de migrantenstromen is getroffen. “Dit zijn geen vluchtelingen. Dit is een invasie”, benadrukte Kiss-Rigo. “Ze komen hierheen met de kreet ‘Allahu Akbar’ (Allah is groot) en willen ons veroveren.”

Christelijke karakter

De oproep van de paus staat tegenover een opvatting die het meest prominent naar voren is gebracht door de premier van Hongarije, Viktor Orban. Hij ziet de vloed van migranten als een bedreiging van het christelijke karakter van zijn land en van Europa. Bisschop Kiss-Rigo verklaarde het geheel met Orban eens te zijn. De paus daarentegen “kent de situatie niet”, aldus de bisschop.

Bron:

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/hongaarse-bisschop-bekritiseert-oproep-paus-dit-zijn-geen-vluchtelingen

1 opmerking:

Anoniem zei

Mgr. Lazslo Kiss-Rigo heeft gelijk.

Ik heb gisteren nog uitbundig geschreven over de infiltratie van de maffia syndicaten wereldwijd die bijna allen door Al-Queda geinfiltreerd zijn, of tenminste dat Al-Queda het cement is dat cartels samenhoudt.

Deze criminele organisatie winnen steeds meer macht en beginnen een supermacht te worden. Geen supermacht in de territoriale zin van het woord, maar extra-nationaal netwerk dat desalnietemin de wereld overheerst.

De staatshoofden en regeringsleiders, zo verblind door het verbreken van hun eigen wetten en verdragen, en gebrek aan moraal, weten niet meer van welk hout pijlen maken, onbekwaam het concept soevereiniteit of gerechtvaardigde heerschappij te herkennen. Ze hebben hun eigen autoriteit verkwanseld, door hun steun te betuigen aan rebellen die in de Arabische Lentes de legitiem verkozen leider (of niet- verkozen leider), maar desalnietemin: ‘legitieme’ leider afgezet hebben.

De zogeheten vluchtelingen in Europa hebben allemaal dik aan de mensenhandelaren betaald om op een boot gezet te worden. Europa is gewoon krankzinnig die lui als vluchtelingen asiel te geven. Het is vraag en aanbod. Hoe meer mensen Europa accepteert, hoe beter de zaken voor de mensenhandelaren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer