donderdag 23 april 2015

'Boodschap van Algemeen Nut' van de Staat, de EU, de VS, de NATO...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De Saoedi Arabieren anders wel. Daar hebben de 100 gevechtspiloten die in de voorbije weken Yemen gebombardeerd hebben elk een Bentley gekregen van Prins Al-Waleed bin Talal, een neefje van koning Abdullah.

De prins is CEO en 95% eigenaar van ‘Kingdom Holding Company’, een wereldwijd conglomeraat met Markt Capitalisatie van $18 Miljard. Zo is hij grootste aandeelhouder in Citigroup ( = 1 miljard), 2de grootste aandeelhouder in 21st Centruy Fox, eigenaar van een aantal exclusieve hotels, 7% in New Corps, (= 3 miljard), grote aandelen in AOL, Apple Inc., MCI Inc., Fox Broadcasting, Kodak en TWA, Euro Disney. In 2011 is hij de constructie van de ‘Kingdom Tower’ in Jeddah begonnen met Bin Laden Construction als aannemer, de hoogste toren ter wereld, 1 km hoog, met een bouwkost van 4.6 miljard.

Toen in 2006 Forbes Rich List zijn fortuin 6 Miljard minder schatte dan hij zelf beweerde, was hij “in tranen”, vloog direct naar New-York – in zijn privé Boeing 747 - om zeker te zijn dat Forbes het juiste bedrag publiceerde, en hen voor het gerecht te dagen voor eerroof.

Filantropie;
- Na 9/11 heeft hij de burgemeester van New York 10 Miljoen te geven om de Amerikaanse Buitenlandse Politiek rond Palestina “aan te passen” – De burgemeester heeft de cheque geweigerd.
- 16 miljoen voor de families in Palestina, 17 miljoen voor de 2004 aardbeving in de Indische Oceaan.
- Financiert Arabische faculteiten in Westerse Universiteiten, o.a. Edinburgh en Cambridge en Amerikaanse Universiteiten buiten Amerika.

___

Het lijkt misschien een beetje onnozel om zijn rijkdom te beschrijven, maar het belang hier is dat iemand die een groot aandeel heeft in EuroDisney, bommen gaat gooien op een land waar hij de soevereiniteit niet eerbiedigt, en meer geld spendeert aan beloningen voor de piloten dan bv voor de aardbeving in de Indische Oceaan, dan begrijp je beter hoe de wereld werkt.

___

En voor zover de Europese Top over de vluchtelingen betreft; zolang ISIS het homohuwelijk wil aanvaarden, en misschien hun kinderen willen aborteren, zullen ze wel een VN Vredesmacht waard zijn.

Anoniem zei

Eerlijk gezegd heeft de regering het geld waarmee ze Libie gebombardeerd hebben moeten lenen.

Anoniem zei

En dan mag Belgie blij zijn dat ze eerst niet de bank hebben moeten redden eer ze er weer iets van konden lenen. Die Arabieren lachen zich stik dood. Dat is pas een geheim wapen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer