zaterdag 3 oktober 2015

Vaticaanse monsignore komt uit de kast

Een medewerker van de Congregatie voor de Geloofsleer is vandaag, op de vooravond van de gezinssynode, als homo ´uit de kast´ gekomen. 

In een kranteninterview eiste de Poolse monseigneur een opening van de katholieke Kerk voor gelijkgeslachtelijke stellen. "Een lesbisch of homoseksueel koppel moet tot zijn Kerk kunnen zeggen: wij hebben elkaar lief volgens onze aard, en wij willen het goede van onze liefde ook voor anderen inbrengen" [Het gaat niet over 'liefde', want dan zou je ook met je hond of paard moeten kunnen trouwen.], stelt Krzysztof Olaf Charamsa in de Corriera della Sera. Hij beschouwt het niet als een privé-aangelegenheid, noch gaat het alleen om seksuele bevrediging maar om een openbaar feit.

'Homolobby'

Charamsa (43) werkt sinds 2003 in de Congregatie voor de Geloofsleer en is bovendien ondersecretaris van de Internationale Theologencommissie van het Vaticaan. Ook is hij docent aan de pauselijke universiteiten van de Jezuiten (Gregoriana) [= een hotte homo-tent in Rome waar o.a. ook Johan Bonny verbleven heeft!] en van de Legionairs van Christus (Regina Apostolorum) [Getekend door zwaar seksueel misbruik!]. Dat er actieve homo's in het Vaticaan werkzaam zijn, al dan niet onderling verbonden in een 'homolobby'. wordt al lang vermoed. Paus Franciscus noemde dit kort na zijn aantreden een probleem.

Intensieve overweging

Het is Charamsa duidelijk dat hij zijn priesterambt en ook zijn leerbevoegdheid nu zal verliezen. Hij zegt zijn besluit echter niet genomen te hebben omdat hij met zijn partner wil samenleven. Het zou voortkomen uit een intensieve overweging van de kerkelijke leer. Een homoseksuele aanleg is op zichzelf volgens de kerkelijke leer geen zonde [Dat is nog maar de vraag!], de praktisering echter wel. Katholieke priesters mogen noch hetero- noch homoseksuele relaties hebben. De zondag beginnende bisschoppensynode over huwelijk en familie wil het ook hebben over de omgang met homoseksuele koppels binnen gezinnen.

Kerkpolitiek signaal

Terwijl het Vaticaan ontkent dat de paus steun heeft willen betuigen met zijn geruchtmakende ontmoeting in Washington met Kim Davis, de Amerikaanse ambtenares die een principiële houding tegen het 'homohuwelijk' aanneemt, blijkt nu dat Franciscus daar wel een ontmoeting gehad heeft met een oud-student, Yayo Grassi, en diens homopartner. Het Vaticaan ontkent echter dat de paus daarmee een kerkpolitiek signaal wilde afgeven.

'Ernstig en onverantwoordelijk'

Het Vaticaan heeft vandaag direct gereageerd op het uit de kast komen van Charamsa. Diens besluit dit te doen pal voor de opening van de gezinssynode lijkt "zeer ernstig en onverantwoordelijk", aldus woordvoerder Federico Lombardi [Het Post-Conciliaire Rome heeft het tegenwoordig wel erg moeilijk met de waarheid! Met liegen en bedriegen kom je in dergelijke milieus veel verder! Vraag maar aan Bergoglio!]. Charamsa zou hiermee de synode onder druk willen zetten. Het is duidelijk, aldus Lombardi, dat Charamsa zijn werk in het Vaticaan niet kan voortzetten, noch college meer kan geven. Verdere kerkrechtelijke maatregelen zijn aan de plaatselijke bisschop van Charamsa.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/vaticaanse-monsignore-komt-uit-de-kast

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, maar Krzysztof Charamsa is ondertussen buiten gegooid.

Dat zal de andere homo's in het Vaticaan waarschuwen. Kom niet uit, anders lig je eruit.

Anoniem zei

Als je weten hoe de vriend van Krzysztof Charamsa eruit ziet moet je hem maar googlen en het gelukkige paar heeft zich al uitgebreid laten fotograferen.

Stommerikken zijn het, beeld je in, ze hadden reeds miljoenair geweest kunnen zijn voor een fotoreportages en interviews.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer