zondag 4 oktober 2015

Via Crucis 2005 - Joseph Kardinaal Ratzinger: "Hoeveel vuil is er in de Kerk, juist ook onder degenen die Hem in het priesterschap helemaal zouden moeten toebehoren! Het besmeurde kleed en gelaat van uw Kerk shockeert ons."


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze kruiswegmeditaties werden destijds op een CD als gratis geschenk bij een aankoop van boeken en liturgisch materiaal bij de St.-Benno-Verlag (uitgeverij en boekhandel) in Leipzig meegegeven.
Er werden destijds alleen in het duits honderdduizend exemplaren gemaakt en verstuurd, en tot op heden steeds weer beluisterd.
Nog meer: sedert pasen 2013 worden deze cd's nog veel Meer beluisterd en de bijbehorende booklets gelezen- te groot is het verschil tussen het gestumper dat heden ten dage gedemonstreerd wordt en de prachtige verkondiging van de ware leer.
De boekjes van Franciscus (over zijn durftige laboraten voor zijn verkiezing is bijna niets bekend) en de letterlijk en figuurlijk gesproken zware biografie van Danneels liggen als lood en bakstenen in de boekhandels; en tegelijkertijd gaan de boeken van Card. Ratzinger, Paus Benedictus XVI, van Kard. Caffarra en Burke als warme broodjes weg.
Voortdoen, jongens!
In twintig jaar is van de ketterse bastaardkerk een hoop stof en gruis over (velen van de CPRL liggen al op het kerkhof)

Anoniem zei

Dat is waar. De verkooopscijfers van de boeken van Kardinaal Ratzinger / Paus Benedictus XVI, liggen veel hoger dan 'paus' Franciscus.

Als de verkoopscijfers op Amazon representatief zijn, ziet de rangschikking er zo uit:


Laudato Si: Bergoglio (heruitgave door Amerikaanse katholieke uitgeverij) Our Sunday Vistor: # 955

Laudato Si, uitgegeven door Amerikaanse Bisschoppen Conferentie : # 5,836

Laudato Si, uitgegeven door Ignatius Press: # 19,679

In the Beginning - Kardinaal Ratzinger : # 31,960

Jesus of Nazareth - Paus Benedictus XVI : # 34,046

Man and Woman He created them - Johannes-Paulus ii : #37,196

Open Mind, Faitful Heart - Paus Franciscus / Gustavo Larrázabal (Ghostwriter) : # 65,000

Op hemel en aarde - Bergoglio / Skorka : # 115,000

Dialogos Entre Juan Pablo II y Fidel Castro (Spaanse editie) : #230,101

St Theresa of Lisieuz (Engelse vertaling) - Conrad de Meester met voorwoord Godfried Danneels : # 1.361.446

Le Roi Baudouin 1er - Godfried Danneels : # niet gerangschikt. Blijkt dat boek over chemische electroanalyse van een zeker Danneel beter verkoopt dan Danneels.

Het moet gezegd worden dat Amerika de grootste markt is, en Engels de grootste taal.

Modernistische theologie wordt alleen gekocht door specialisten, bibliotheken en boekverzamelingen, het aanbod ligt natuurlijk bijzonder hoog.


Het valt ook op dat Theresa van Lisieux een bijzonder populaire heilige is, en dat de mensen meer geinteresseerd zijn in haar biografie dan in de biografie van Danneels.

Ik tel ook niet minder dan 30 boeken door 'Paus' Franciscus geschreven, totdat ik het beu werd verder te tellen - blijkt dat die man gekocht wordt door uitgevers door zijn naam onder boeken te plaasen die door ghostwriter geschreven zijn.

Laat het een goede raad zijn voor Jurgen Moreel-kompas-van-Leonard Metterpenningen, als je je boterham met boeken wil verdienen, helpt het over heiligen te schrijven in plaats van over schijnheiligen.

Anoniem zei

Aan anoniem 4 Oktober 2015 18:03

Een uitsteken commentaar:
deskundig-sine ira et studio- kurkdroog en totaal ter zake.
En wat betreft het "moreel kompas van Léonard": daar moest ik toch hartelijk mee lachen.

Anoniem zei

Inderdaad is het niet triestig?

Hij die meende moreel kompas van Leonard te kunnen spelen, ging toen maar moreel kompas voor Danneels spelen ... we zijn de inslagkrater die hij achtergelaten nog aan het opmeten, maar het zou kunnen dat er een einde gekomen is aan de illustere carriere van Danneels. Misschien zelfs dat ze hem geen staatsbegrafenis meer gaan geven maar in alle stilte in een anoniem graf gooien.

Het pijnlijke is, is dat Leonard nog steeds Aartsbisschop is. Zijn op pensioen stelling wordt pas effectief bij het noemen van zijn opvolger. Ik denk dat Bergoglio het te druk gaat hebben, tot gevolg gaat Leonard ze nog allemaal overleven.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer