dinsdag 6 oktober 2015

Paus Benedictus XVI - 2 oktober 2015


4 opmerkingen:

Anoniem zei

(I)

Mat 14: 22;36

Vlak na de Broodvermenigvuldiging droeg Jezus de Apostelen op dat ze met hun boot het meer op voeren, terwijl Jezus op en berg ging bidden. In de nacht werd blies er een storm over het meer die het bootje heen en weer schudde. Tegen de morgen komt Jezus op het water naar hen toe gewandeld. De apostelen waren allemaal bang, “Een spook, een spook!!”. Maar Jezus stelde hen gerust; “Wees niet bang. Ik ben het maar”. Maar Petrus was niet zeker en zegt, “Als Jij echt Jezus bent, vraag me dan naar je toe te wandelen.” En Petrus stapte over boord en wandelde over het water naar Jezus.

Maar toen hij merkte hoe woest het water was en hoe sterk de wind kreeg hij bang

en Petrus begon te zinken.

Maar Jezus strekte zijn arm en trok Petrus terug uit het water en ze gingen terug naar de boot. Eenmaal in de boot ging de storm liggen.

Is het niet zo dat Bergoglio zich in hetzelfde predikament bevindt. Opvolger van Petrus, die in het water zinkt omdat de storm zo woest is.

(II)
Ze hebben mij altijd verteld dat omdat Petrus geen vertrouwen had hij begon te zinken. Nee, Petrus zinkt omdat de storm zo woest is. Het moet hem vergeven worden dat hij een beetje bang was van de storm. De storm die door de ongelovigen veroorzaakt wordt. Hij checkte alleen maar of het Jezus was, omdat hij alleen voor Jezus uit de boot zou stappen om Jezus tegemoet te gaan.

Jezus laat Zijn Kerk niet in de steek. De vraag is alleen of de Paus uit zijn boot gaat stappen, om over de wateren (de volkeren der aarde) Jezus tegemoet te gaan.

(III)
Op deze foto zien we de paus tenminste met Jezus praten. Hetgeen een goed begin is.

Anoniem zei

prachtige foto.

maar hier even los van, in het weekblad 'Humo' (dat in de jaren 60 is blijven steken(, waren er deze week toch twee interviews die voor de volgers van deze blog en de vruchtdragende eigenaar ervan, nuttig kunnen zijn. het een gaat over Barack Obama, en is een vertaling van een interview over klimaat en geopolitiek. ook bergoglio komt erin voor. "ik heb de paus graag" zegt Obama. hier moet een belletje rinkelen bij degenen die oren hebben om te horen. na het lezen van dit artikel was ik in een eerder cynische bui. maar na het lezen van het interview met Miet Smet, kookte ik van woede. die vrouw kent werkelijk geen schaamte. het egoïsme en progressieve arrogantie druipen ervan af. voorwaar een zeer droevig artikel, waar nog eens alle clichés van de kerk de ronde doen, en waarbij ze niet nalaat op te merken hoe vooruitstrevend ze wel niet was (en is) (verdediging sodomie bv). nog wat medelijden opwekken voor martens omdat hij niet ter communie mocht gaan vanwege scheiding. walgelijk gewoonweg. iemand die zijn vrouw in de steek laat om er dan met zo'n linkse cd&v feeks vandoor te gaan, iemand onder wiens regering abortus erdoor werd gedrukt,.. en dan probeert ze nog te vertellen hoe gelukkig ze samen waren. stuitend gewoonweg. Me dunkt dat the guardian angel hier nog een goede commentaar over kan schrijven.

Anoniem zei

Benedictus XVI : de gevangene van het Vaticaan?

Anoniem zei

Paus Leo XIII zei ooit, nadat hij reusachtig veel werk verzet had en zeer veel geschreven om de situatie van de geknevelde kerk in de laatste helft van de 19e eeuw te verbeteren:
"De paus heeft zijn plicht gedaan; de gelovigen zouden nu ook hun plicht moeten doen".
Deze mannelijke uitspraak kann ik hier parafrazeren:
wanneer men deze website hier leest met zeer vele deskundige en goede commentaren, kan men op dit moment ook zeggen:
"Vele gelovigen doen hier hun plicht, en wel tot het uiterste"
"Voor outer en heerd"

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer