vrijdag 28 augustus 2015

Van misbruik verdachte oud-nuntius 'dood gevonden' in het Vaticaan

[Het gebeurt dus weer!]

 Voormalig nuntius Józef Wesolowoski is vanochtend dood aangetroffen in het Vaticaan. Hij was in afwachting van zijn strafproces na zijn arrestatie op verdenking van kindermisbruik.

De persdienst van de Heilige Stoel heeft zijn overlijden vanochtend bevestigd. “In de vroege uren van deze ochtend [!] is in zijn verblijf in het Vaticaan Mgr. Jozef Wesolowski, oud-nuntius, dood aangetroffen [!].” Vaticaanse autoriteiten waren direct ter plaatse, zo meldt het persbericht, en het lijkt aannemelijk “dat de dood een natuurlijke oorzaak heeft”. [Of is hier sprake van een doofpot-operatie?]

Autopsie [Nu wél!]

Het Vaticaan laat weten een autopsie te hebben aangevraagd. Die wordt vandaag nog uitgevoerd en de resultaten worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Paus Franciscus is geïnformeerd over de dood van Wesolowski [!].

Teruggeroepen naar Rome

De van oorsprong Poolse Wesolowski was als nuntius aangesteld in de Dominicaanse Republiek, toen hij in 2013 teruggeroepen werd naar Rome. Die beslissing werd genomen nadat de paus was geïnformeerd over vermeend seksueel misbruik door de nuntius en bezit van kinderporno.

Huisarrest

In juni 2014 besloot het Vaticaan hem terug te brengen tot de lekenstand. In september van datzelfde jaar werd de oud-nuntius in opdracht van het Vaticaan gearresteerd. In afwachting van zijn strafproces stond hij sindsdien onder huisarrest in Vaticaanstad.

Onverwachte ziekenhuisopname [!]

Afgelopen maand had Wesolowski voor moeten komen, maar de zitting werd verdaagd, omdat de oud-nuntius onverwacht werd opgenomen in het ziekenhuis. KN Rome-correspondente Marta Petrosillo schreef destijds in Katholiek Nieuwsblad dat er in het Vaticaan onduidelijkheid bestond over de ware toedracht en duur van zijn ziekenhuisopname.

Mogelijk tien jaar cel

Bij veroordeling zou de oud-nuntius tot mogelijk tien jaar gevangenisstraf zijn opgelegd.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/van-misbruik-verdachte-oud-nuntius-dood-gevonden-in-het-vaticaan

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die eerste paragraaf lijkt echt op de dood van JP i

Vroege ochtend, dood aangetroffen, autoriteiten direct, natuurlijke oorzaak

aautopsie aangevraagd, zo spoedig mogelijk, enz.

Die lui zullen het nooit leren.

Anoniem zei

Voor 24 jaar: de pedofiele doofpotting bij de jezuieten in Brussel

Voor 24 jaar werd in Noordwestbrussel bij de katholieke brusselse vlamingen zeer veel en intens over het geval D.M. gesproken.

In een beroemde jezuitenschool in het Brusselse zou ca. 20 jaar tevoren een pater ongezonde contacten met een of meerdere scholieren gezocht hebben(Het was voor iedere volwassene vlaming met gezond mensenverstand destijds klaar dat zulke gevallen kunnen voorkomen-kwestie van "Vieze venten met en stuk chokolade").
Het merkwaardig gedrag van deze jezuiet (klaarblijkelijk een oudere man)was echter aan een onderwijzer van deze school opgevallen;
de onderwijzer van de hoogaangeziene school deelde direct zijn vermoeden en zijn waarnemingen over het merkwaardig gedrag v.d. jezuiet aan de oversten van de School (destijds een Gremium van selecte jezuieten met geweldig veel faam) mee (in de toenmalige tijd bij een beginvermoeden meer als correct).
De jezuietenoversten namen dit ter kennis en antwoorden de leraar, dat ze zich nu zelf met het geval gingen bezighouden en de leraar zich met dit geval niet verder moest bemoeien (Natuurlijk!)
(Overigens twijfelde hier geen enkele brusselse vlaming aan de logische structuur van deze geschiedenis)
De jezuieten moeten dan toch niet veel gedaan hebben (Was te verwachten);
ca. 20 jaar na de feiten moeten er toch duidelijke klachten gekomen zijn (typisch: de slachtoffers zijn zo getraumatiseerd en zo diep gekwetst in hun zieleleven dat ze eerst zeer laat daarover kunnen spreken; met grote waarschijnlijkheid waren er overigens meerdere slachtoffers).
De dader-pater was nu ondertussen in 1990 zeer oud en dan dood (de doden spreken niet-leuk!).
Het slachtoffer was klaarblijkelijk hardnekkig en attakeerde nu het schoolbestuur met de jezuieten zelf;
de jezuieten probeerden nu hun eigen vel te redden met eerst naar de pater zelf- dood en zonder geld- te verwijzen, wouden niet betalen (Natuurlijk!) en probeerden dan verder hun schuldig verzuim door te spelen naar de onderwijzer, aan wie destijds het merkwaardig gedrag van de pater opgevallen was en die alles aan de oversten had gemeld.
(Echte jezuietenstreken- zij voelen zich als de elite van de katholieke kerk; en wanneer dit niet met de realiteit strookt, wordt de waarheid verbogen tot alles krom staat- ad maiorem ordinis gloriam).

Geen mens in Noordwestbrussel twijfelde aan de waarheid van deze geschiedenis;
de spijtige gebeurtenissen sedertdien hebben de substantiêle waarheid van vele facetten van deze geschiedenis meer dan honderdmaal bevestigd).

Anoniem zei


De doofpot was echter totaal lek.
De hoofdonderwijzer, een in opvoedingsmilieus bekende man met een onberispelijke levensbaan, daarenboven nog de faam van de hoogaangeziene jezuietenschool, had zeer vele bekenden, familie en door verwandschap zeer vele connecties in het onderwijs in het brusselse;
nu was tot 1990 het nederlandstalig katholiek onderwijs de speerpunt van de vlaamse aanwezigheid in Brussel;
daarom maakte dit afschuwelijk geval zoveel ophef.
-Dat er pedofiele gevallen kunnen voorkomen, ook aan jezuietenscholen, was iedere vlaming klaar (alleen de jezuieten zelf niet; men zie hier de totale verrassing van de modernistische duitse jezuiet Pater Klaus Mertes in 2011);
- Dat jezuieten zich uit alle problemen proberen terug te trekken, eveneens.
- Dat ze echter, om hun eigen vel te redden, nu zonder oogpinken hun eigen eerlijk katholiek-overtuigd personeel, dat geen schuld trof, opofferden en mee in deze beer probeerden te sleuren, was voor het aanzien van de jezuieten nefast.
Het geval werd tot ver in het buitenland intensief besproken.

Het geval is ondertussen een halve tot een kwarteeuw oud; en vele contrahenten zijn dood-dat is dan wel de doodpot ipv. doofpot.
De christelijke overtuiging van vele oprechte mensen werd zeer diep gekwetst;
de nederlandstalige kerk in Brussel ondeging een zware klap- zoals AB Léonard voor kort in een (in Vlaanderen niet gerecipeerd) interview in La Libre Belgique zei, baart haar situatie hem hoogste zorgen.
De jezuietenorde zelf heeft zich helemaal uit Brussel teruggetrokken, de kerk "Il Gesú" opgeheven (diabolische freco's vanvoor in het koor- nu regelmatig een discotheek); het conventsgebouw daar werd voor vluchtelingen ter beschikking gesteld, tot er een razzia door de politie van St.Joost-Ten-Noorde gehouden werd met veel luid protest in het begin door linkse groepen in de kerk; ook Msgr. Léonard werd door deze linksen luid geattakeerd.
toen echter bleek dat hier vluchtlingsbandieten bezig waren de kinderen van andere vluchtelingen te te verslepenen (steekwoorden pedofilie en prostitutie) werd er snel zedig over gezwegen.
Ten onrechte, heeft Z. e. AB Léonard hier als naar mijn weten eerste aartsbisschop in de wereld direct meegeholpen om een ex-klooster met sexuele beer te laten bestormen en op te heffen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer