dinsdag 25 augustus 2015

Uit de zogenaamde 'encycliek' Laudato Si' van Bergoglio: "165 - Wij weten dat de technologie die gebaseerd is op zeer vervuilende fossiele brandstoffen, vooral kolen, maar ook olie en in mindere mate gas, geleidelijk en zonder dralen moet worden vervangen." [Voor de duidelijkheid; dit is géén dogma!]


Maar wat probeert Kerknet ons aan te smeren?

Aandelen van ExxonMobil!


Boerenbedrog!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

The Catholic Values Index is pas 5 dagen geleden gestart.

Het heeft de goedkeuring van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie en veel hebben ze er niet mee te maken. Het is Global X dat op het idee gekomen is voor een ‘Katholiek’ Fonds, en die het fonds gaan verhandelen.

Erg katholiek is het fonds niet: zolang het bedrijf niet betrokken is in wapens of kinderarbeid is het katholiek genoeg. De overwegende factor om een bedrijf in de lijst op te nemen is echter wel hun milieuvriendelijkheid.

Je kan dus in het fonds investeren en daarvoor heb je een goeie bankkaart en het telefoonnummer van Global X Funds nodig.

Global X Funds is klein bier. Drie Miljard Dollar onder investering. Niet de moeite waard om over te spreken.

Ze specialiseren zich in Exchange Traded Funds. Maar pas op. Wanneer je in een fonds investeert, investeer je in het fonds, niet in het bedrijf.

Als je het aandeel zou hebben, en het bedrijf gaat failliet en het is niets meer waard op de beurs, dan heb je nog altijd een aandeel in dat bedrijf, en je zou in de liquidatie van het bedrijf nog een paar euro terugkrijgen. Maar wanneer je in een fonds investeert heb je het aandeel niet. Met jouw geld dat je investeert in het fonds, koopt Global X wel aandelen in de bedrijven in het fonds, maar daar blijven zij eigenaar van. Indien de bedrijven in het fonds het goed doen, maak je winst. Als Global X failliet zou gaan, ben je geld kwijt, ongeacht de prestatie van het fonds.

Het feit alleen dat de Catholic Values Index als Exchange Traded Fund verhandeld wordt, is niet in lijn met katholieke ethiek. Katholieke ethiek zou wel akkoord gaan met het investering in een bedrijf en er aandelen in te kopen - indien de activiteit van het bedrijf compatibel is met katholieke ethiek. Maar katholieke ethiek kan niet akkoord gaan met het investeren in een fonds omdat dat dat puur speculatie is.

En voor ik het vergeet.

De volatiliteit in de beurzen in de laatste paar dagen, komt natuurlijk van de 13 Miljard die Griekenland gekregen heeft, terwijl de beurzen niet zo heel liquide zijn tijdens de zomer. Om dat de begrijpen moet je weten dat Griekenland geen 13 miljard gekregen heeft, maar dat dat geld bij de banken blijft plakken die het zogezegd aan Griekenland gegeven hebben. Griekenland heeft dat geld nodig omdat het de interest op haar leningen niet kan betalen, dus moeten ze lenen. Dus lenen de banken aan Griekenland zodat Griekenland het direct terug kan geven aan de banken, als interest betaling.

De banken hebben dus 13 miljard om mee te spelen. Als je denkt dat dit een piramidespel is, wel, dan heb je het goed begrepen.

Maar het is zomer, en iedereen is op vakantie en er wordt weinig verhandeld op de beurs, maar als er opeens 13 miljard de rond begint te doen, dan beginnen prijzen wild op en af te springen.

Ten tweede; de grootste volatiliteit in de voorbije weken is in de fondsen te vinden. Die worden goed gehamerd. En ik zie in de lijst fondsen op de beurs in New York, dat een meerendeel een 10 tot 25% lager staat voor het jaar tot vandaag. Ondanks Dollar inflatie, doen de fonds het heel slecht. Dergelijke discrepantie gaat uiteindelijk in de handel van de effectieve aandelen overlopen.

Veel fondsen investeren in Chinese bedrijven. Vooral global X. Het is te veel om diep op in te gaan.

Maar ach. Kerknet zijn bandieten dat ze hier fondsen zitten te adverteren.

Anoniem zei

De actualiteitspagina van kerknet is een echte grabbelton: totaal horendul.
Dit kan ook niet anders:
eerst heeft men tientallen jaren de geloofsgetrouwe katholieke vlamingen uit de kerk weggekoejonneerd en intern de meest heidense rommel gepropageerd;
later heeft men het eigen kwaliteitsvolle onderwijs dan de nek omgedraaid en met laten verdommen;
en uiteindelijk zijn ze nu zelf helemaal dom en onwetend geworden.
"Deskundigheid en profiel" (sic Guido Dierickx SI): dat is helemaal zoek.
Perte totale.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer