BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 17 september 2014

"Who am I to judge?"


1 opmerking:

Anoniem zei

Dit artikeltje en deze foto moeten naast de voorgaande artikels over Kard. Burke gezet worden.
Kard. Burke, persoonlijk zeer vroom, zeer dapper, één dr weinige kardinalen in soutane bij de Retraite voor het vatikaan in de vastentijd 2014, een man die zijn groot gezond mensenverstand niet in de vestiaire van het domus stae Martae afgegeven heeft en de zeer saloppe uitspraak "Who am I to judge?" korrekt komenteerde, dat men steeds daden en gedachten beoordeelt, kritisch afweegt- "arbitrari" in het latijn, dezelfde stam als "arbitrium": de beoordeling, het wikken en wegen, en daarmee vrerbonden: de wil (om het goede/slechte te doen- een fundamentele katholieke eigenschap ( niet in het minst schreef Erasmus midden in de wildste Querelen met Luther een strijdschrift: De Libero arbitrio- "Over de vrije wil") Maar dat tegelijkertijd de berechting en het uiteindelijk straffelijk oordeel over personen aan Onze Heer Jezus Christus toekomt.
De behandeling van de franciskanen en de franciskanessen der Immaculata en nu ook waarschijnlijk v. Kard. Burke kadert volledig in de Bergoglio-stijl:
Er is geen proces met oordeel meer nodig: de beschuldigde werd door het krapuul reeds gelyncht en omgebracht vooraleer het tot een proces kwam.
In 17 dagen ist het de gedenkdag v. OLV van de Overwinning.
Kard. Burke, tibi adsum.
Lepanto!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------